Dcéra vyhľadáva stále samotu.

Príspevok v téme: Dcéra vyhľadáva stále samotu.
Alen

Mám 19 ročnu dceru, posledné obdobie odmieta byt pri mne ci manzelovi alebo sestre. Sedeva v izbe sama a nechce nam povedat co snou je. Jediny manzel snou dobre vychadza ak sa jej nieco spytam ja hned po mne zvrci.. Bola by som rada keby ste mi poradili co s nou moze byt a hlavne preco nechce byt s nami po kope a aj to preco mna odmieta. Dakujem

chladomor

Chodí do školy, pracuje alebo je nezamestnaná? Baví ju jej práca či škola, neunavuje je? Toto by tiež malo mať vplyv na jej pohodu.
Asi nemá zmysel na ňu príliš tlačiť. Ono sa to časom zlepší. Človek po takom dvadsiatom roku života si väčšinou uvedomí, že má svojich rodičov veľmi rád, i keď to nie vždy dá najavo. Ak s ňou dobre vychádza aspoň otec, tak aj to je lepšie ako nič.
Ako rodičia istotne chcete pre svoju dcéru len to najlepšie. Avšak vaše a jej ponímanie sa v tejto veci môžu diametrálne líšiť. Ak má už 19 rokov, tak charakter svojho života si vytvára už sama a sama je zaň zodpovedná. Vy jej môžete pomáhať, môžete jej radiť, ale vnucovať jej svoje videnie nemá zmysel. Len by ste sa ešte viac odcudzili.
Ak je rada sama vo svojej izbe, tak to treba rešpektovať. Je to vždy lepšie, ako keby sa opíjala alebo drogovala. Možno trpí depresiami ale s tým vy nič neurobíte. Ona sama musí chcieť pomoc. Možno má len uzavretú povahu.
Treba jej len nevtieravo naznačiť, že ju máte radi a stojíte pri nej. Nech o tom vie.