Podkopnuté sebavedomie

Príspevok v téme: Podkopnuté sebavedomie
tss

Dobry den, chcem sa poradit. Mám 20 rokov, ked som bola mala decka ma sikanovali a doberali si ma za to ako som vyzerala. Decko som bola mozno chutnucke ale viac pri sebe a preto ma nemali radi. Teraz uz sa to sice zmenilo ale stale nie som nejako krasna, proste viem ze aj ked niekam vyrazime s babami, ja nie som ten stredobod.Citim ze to, ze toto cely zivot vnimam, nejako poskodilo moje sebavedomie. Teraz aj ked sa mi niekto paci radsej sklonim hlavu a kaslem na to. Proste mam hrozny strach z neuspechu.
Neviem uz co mam robit. Trapi ma to dlho aj ked nikomu o tom nehovorim. Nechcem byt nejaka povrchna napriklad ja na vyzor nepozeram, len ma trapi ze som casto na inej kolaji alebo ako to povedat. Citim sa menejcenna

arthuro

podla mna sebavedomie je výlučne zrkadlo povahy nie krásy aspon tak som si to všimla.máš to v povahe,nijak to nesuvisí s tým ako vyzeráš si vyzerala.

si myslíš že preto máš ho ozniženeé,že v tebe zanechalo stopy že si ta doberali???? a prečo vlastne ako si vyzerala, velké uši alebo niečo iné.

všimla som si doberaju toho kto nie je priebojný je jemnejší do tkorého má efekt rýpat,kto sa obráni vyprosí do toho nerýpu aj ked má možno vacsí nedostatok.

Iveta Michael

Stačí ked najskôr pôjde za psychológom ..a on hneď bude vedieť či ju pošle ďalej k psychiatrovi ..

..nezabúdajte že oni spolupracujú navzájom a posúvajú si tak pacientov podľa problému či diagnózy:)

lenka2102

ahoj, jednoznacne antidepresiva urcene na socialnu fobiu, ako seroxat, paretin, hovorim z vlastnej skusenosti, navstiv psychiatra, tiez som mala desne stavy, nastastie po uzivani seroxatu presli, v sucasnosti pracujem s ludmi na zákaznickom oddeleni, komunikacia so zákazníkmi...navstiv odbornika,plus terapiu od psychoterapeuta...drzim palce a vsetko dobre,pa.

Iveta Michael

ortodocx..

a načo by jej bol psychiater:)

domnievam sa,že toto je problém čisto psychologický a verím že aj nadalej v tej rovine ostane...

..stačí vyhľadať psychológa(asi lepšie muža ) a potom to už oekne pôjde..ja mám takú kamarátku,mala také divné,zbytočné komplexy a teraz?

krásavica je z nej,trendy sa oblieka aj ked ie draho,ale po pár návšetvách u psychológa sa už viditeľne zmenila,pravdaže k lepšiemu:)

tss..hlavu hore!:)

ortodocx

Viem sa stotoznit s pocitmi zakladatelky tejto temy. Pocit menejcennosti je v dnesnom svete uz na dennom poriadku.
Staci mala odchylka od zabehnuteho standardu (vacsia vaha, velky nos, nepekna plet, atd.) a hned sa v nas prebudia komplexy menejcennosti. Obdivujem ludi co si takym niecim nedaju nicit sebavedomie.

@tss,
Nesmies sa tymi pocitmi nechat ovladat pretoze to je ta vec ktora ta robi menejcennou v ociach ostatnych.
Ak tieto negativne pocity dokazes udrzat na uzde tak budes sama sebou a vsetko bude vpohode.
Tie pocity by ti navyse mohol pomoct odstranit aj neaky posycholog, radsej nie psychiater pretoze ja osobne neuznavam anti-depresiva a pod.

okoloiduciXY

nepozeráš na výzor? na tom je predsa založený tvoj problém. druhých hodnotíš ako "krajších ako si ty", inak by si si nevedela vytvoriť rebríček krásy v ktorom sa vidíš niekde pri spodku. mala by si si uvedomiť že ti na výzore záleží oveľa viac ako tvojmu okoliu, to je tvoj problém. mala by si na druhých aj sebe hľadať a oceniť iné dobré stránky.

pki

urcite vyhladaj pomoc, psycholog sa stretava s takymito pripadmi denne, a vie ako pomoct. bez toho to bohuzial nejde. internet nenahradi odbornu pomoc.

Iveta Michael

tss..no rozumiem ti,ale sama to asi neprekonáš tak skutočne..choď pekne a vyhľadaj psychológa a oni už budú vedieť čo s tebou:)

..neváhaj a naber odvahu,oni ti pomôžu a možno zažiješ pri tom aj trochu srandy,good luck!