Ako zbaviť babku svojprávnosti?

karolinka122

vies , to nie je len odpratat babku, ale rataj s tym, ze v tom DSS to bude aj nieco stat a este budete musiet vela doplacat mesacne, lebo babkin dochodok na ten pobyt stacit nebude, ratas aj s tymto nadejny dedic ? Da sa k babke najst aj opatrovatelka /aj nacierno/ , beru tak min. 2 eur/hod, navaria, opatria a tak,lenze aj tak by bola babka stale u vas doma a lepsie je mat pokoj, ze ?

Jnino

Ako zbaviť svojprávnosti vlastnú manželku?
Zobrali sme sa v roku 1988, odvtedy som gazoval ja,lebo ona neprinašala peniaze, bola neustale v strate. Ale situacia sa zmenila od roku 2010 dostavam dochodk (vdaka tomu ze mi ako podnikatelka neplatila 10 rokov socialne)192 euro a ona si nasla miesto opatrovatelky v Rakusku a prinasa mesacne 1500 euro. Od vtedy deti fanatizovala ze ju chcem zavrazdit a zobrat jej peniaze. Byvali sme v prenajatom byte za 600 euro mesacne, ktory sa platil nieco z mojho dochodku ostatne z jej prijmu.
2 roky kula plan az vymyslela toto.
vo februari 2013 si tajne prenajala byt a pocas mojej nepritomnosti sa aj s detmi tam prestahovala na mne nezname miesto.
Ja z mojho dochodku som nevladal platit stary byt, tak som sa ocitol na ulici.
Ma zjavnu poruchu osobnosti lebo trpi predstavou ze ju chcem zabit a preto sa odstahovala.
Nuikdy nevedela hospodarit s peniazmi a myslim si ze hlavna pricina je ta, ze potrebuje viac minut nez ma prijem. Pokial som mal kasu som to udrzal na uzde.
Dve deti poberaju na rakuskej univerzite a 400 euro t.j. spolu 800 euro s jej prijomom 1500 euro je spolu 2.300 euro.
Ked som dal na sud navrh na vyzivu manzela rok, neprisla na pojednavanie, teraz dala navrh na rozvod.
Mam informacie od syna ze nevie vyjst ani s tymi 2.300 euro, lebo vela fajci a chodi po kaviarnach.
Kto si mysli, ze je tu dovod na zbavebnie svojpravnosti, kedze nemam zioadnu lekarsku spravu, nech mi poradi ci je mozne podat z tychto dôvodov navrh na zbavenie svojpravnosti.

Kaatrinaa

Marek_123: Ak si to nikdy nezažil tak nemôžeš vedieť o čom dotyčná čo sa na to pýtala hovorí...V mnohých prípadoch je to o pomoci rodiny blízkemu (predstav si prípad,že Tvoja mama začne holdovať alkoholu napríklad...Všetci z tvojej rodiny a okolia to vedia a aj Ty sám, no keď sa prídete s mamou porozprávať za triezva nie je šanca, ona je úplne v pohode a nie je to pravda...Na druhý deň po rozhovore, kedy tvrdila,že nepije a je OK ju nájdeš pod obraz boží...nevie komunikovať, nechce pomoc...nechce nič..ty máš nervy a vidíš ako to je,ale ona stále tvrdí,že je v poriadku...Ty a tvoji blízki jej nechcete zle, len pomôcť a ona ju doslova odmieta, lebo to vidí ako obviňovanie a osočovanie vlastnými a najbližšími...) Čo urobíš? Keď chceš pre ňu to najlepšie, čo je liečenie na protialkoholickom, čo nikdy nepodpíše/ alebo na psychiatrii, to nepodpíše deto? No tak čo by si urobil? Ako bolo hore uvedené necháš prácu a všetko tak,aby si dospelého svojprávneho človeka kontroloval deň čo deň, či sa neopije zas? Ver či nie, opije sa aj keď budeš vedľa v miestnosti...A vtedy neostáva nič iné, ako sa k tomu postaviť a postarať sa o rodinného príslušníka ako to najlepšie pôjde, to znamená dať mu starostlivosť a lieky čo potrebuje...Kým nie si lekár tak sa o neho postarať nevieš...A ak to odmieta, lebo mu vraj nič nie je, musíš zasiahnuť bohužiaľ takto a hľadať možnosti ako pomôcť - prevziať rozhodovanie na seba napríklad..V takejto situácii sú ti akékoľvek peniaze z dedičstva na nič, keď vidíš ako sa ti zdravý človek rúca pred očami kvôli svojej hlúposti..Vezmi si to z pohľadu toho druhého, a potom hodnoť, no pokiaľ nepoznáš dôvody - nemáš právo hodnotiť!!!!

lenka2102

no super ty drbko, chces dedit, co? je mi to jasne, ale majetok ti je dobrý po nej, co??????poznam taketo typy ludi....co ju nedoopatrujes?, pripadne niekto z rodiny?????????????

za kilo

Zbavit svojpravnosti ?
asi má dozivotne byvanie v baraku ktory chcete predat ? alebo ho vlastni ..?
no jednoduche to je ..
nezabudnite poprosit sudneho psychiatra aby odporucil neinformovat o zbaveni svojpravnosti z dôvodu mozneho zhorsenia zdravotneho stavu

:((( gott mit euch

Jefitto

No však ale mate pravdu... aj keby bola totalny debil, tak to neznamena, že ju teraz treba dať het a zdediť jej majetky... stale je to človek. A tvoj predok ty bambus!

Prezývka5

Na zbavenie svojpravnosti potrebujes posudky lekarov a ine somariny.
Radsej jej daj podpisat papier ze ti predava rozhodovaciu a uradnu moc. To sa da podpisat pred notarom alebo starostkou a je vybavene. Tu mi babi toto podpis a je to.

Marek_123

A co ak v tvojom dome byvaju tvoje deti a uz im zacinas vadit ? Podpisu, ze chces ist do DSS, v DDS povedia, ze si dementny, nech neberu vazne co hovoris a je to. Ked ich z DSS informuju , ze si umrel, tak zdedia dom. Hotovo.