Nezamestnanosť, smútok a depky

Príspevok v téme: Nezamestnanosť, smútok a depky
Emma265878

Potrebovala by som poradiť. Je to už rok čo mamka prišla o svoju prácu, ktorá ju napĺňala, ktorá ju bavila a doslova bola to práca na úrovni. Aj napriek snahe kontaktovať všetkých možných známych sa jej doposiaľ nepodarilo žiadnu prácu nájsť a tak ako ona tvrdí, do skladu robiť nepôjde, lebo za min. plat radšej odíde do zahraničia. Viem, že je šikovná a ľahko sa naučí robiť čokoľvek, ale nájsť prácu je ťažké. Už by sme celá rodina aj boli ochotní, aby išla pracovať do zahraničia, ale hlavný problém sú jej pomaly každodenné depky, plač, trápenie sa. Keďže spolu máme priateľský vzťah a všetko si hovoríme ,tak viem o všetkom čo ju ťaží. Ale už neviem ako mám reagovať, som so silami na konci, už ma nebaví stále ju presviedčať, že všetko bude dobré a že hlavné je, že sme všetci zdraví. Aj keby plakala tak dobre, ale tie jej reči, že keď si nič nenájde radšej zomrie a tak dostaneme aspoň peniaze od štátu, toto dospelá žena by z úst ani nemala vypustiť. Vraj to pochopím, keď sa to stane mne. Teraz ráno vstane celá splakaná, mne sa treba učiť na skúšky, ale pri toľkom strese sa to nedá. Je mi ju ľúto, neviem ako jej do tej tvrdohlavej hlavy dať, že situácie sa riešia ináč. Mal niekto podobný problém? Čo mám teda robiť?

majulkab

Ahojte. Ja som zas riešila skôr problém, kde som síce prácu mala, ale bolo to v nej ako v horore. Ja som mala depku už len z toho, že som tam musela ísť, každý deň som stávala s nechuťou. Tak som sa začala obzerať po novej práci. Trvalo mi to skoro rok kým som našla niečo nové. Podarilo sa mi to cez projekt workingpark.com kde si práca našla mňa. cez toto ma oslovili, síce mala som v starej robote problém odísť, keďže som robila čašníčku a hneď sa nedalo, ale dohodla som sa s majiteľmi, a nakoniec som nastúpila do novej práce. Už som myslela, že s VŠ ostanem navždy robiť čašníčku.

prácapreteba

skús sa poinformovat na internete či nie je práca vraj som počukla v erotických portáloch, niečo ako nukajuca sa žena ktorá vábi muža,v spodnom prádle,skus v pokeci.aby čim dlhšie zostal v portáli.

emalea

ľudkovia....na jednom diskusnom fóre sa jedna pani nechala počuť, že v tomto zas.anom štáte pokiaľ nemáte známosti alebo nesedíte na dobrom zabetónovanom mieste ...tak nemáte šancu na dobrú /stačí aj priemernú/ prácu, ja som na tom podobne...od leta nemám prácu ale nezúfam, mám 2 menšie deti, ktoré ma potrebujú a chválabohu nemám potrebu "mať ľudí okolo seba"-rozumej kolektív, na to zvysoka kašlem a finančne na tom tiež nie sme najhoršie, je jasné, že keď pracujú obaja manželia, tak sa má rodina o niečo lepšie...no a čo- tak sa uskromňujeme už pol roka a nikomu to /zatiaľ/ nevadí...a to o tých známostiach--to je fakt pravda, čím skôr si to uvedomíte, tým menej budete obviňovať seba, že je chyba vo vás, ,keď tú prácu nemáte, že ste neschopný a pod.drísty....HLAVU HORE A VYDRŽAŤ!!!

Lulita

ebi - ja som uz vzala aj taku "pracu" kde som osobne chodila po ludoch a nukala tovar, nezarobila osm ani 1 cent, vydrzala 2 mesiace, akurat vela prejazdila a to bolo vsetko, take nechcem ani ja

Lulita

ceresna - presne, ja neznasam debilny "argument", ze vsak nech jeden ide robit do zahranicia, kopa rodin tak funguje, ale co je to za zivot? byt bez dietata a muza? preco sa niekedy praca dat nasla a teraz to nejde? asi nebude az taka chyba v ludoch

Emma265878

Marek_123 Problém je hlavne ten, že nemá VŠ, má ukončené len gymnázium preto je možno nájsť aj lepšiu prácu taký problém. Ale má 15 rokov prax na úrade ako asistenka, má vodičák na PC, je komunikatívna a dovolím si povedať,že vždy s ňou všetci boli spokojní, no až raz prišiel jeden ...a bolo po všetkom.
Včera som sa s ňou rozprávala, trošku ju ukľudnila, že všetko bude dobré tak dúfam, že aspoň trošku ju to povzbudilo. Viem, že ona na to má, vyzerá doslova na 30 rokov, kočka, len proste dnešná doba ....

ebi77

- áno človek chce pracovať, ale v tejto dobe nedostane ani možnosť pracovať ;-) tak je to,
- ale čo ide na dračku poradca pre poisťovne, zháňať klientov, chodiť za klientmi, obvolávať klientov, tak ďakujem pekne aj za takúto prácu :) oblbovať prostých ľudí a stresovať sa každý deň, že či budem mať podpísané zmluvy, aby som dostala ako takú výplatu, a chodiť spať s výčitkami koľkých som oblbla :)
- áno aj to je práca, a kto potrebuje, zoberie aj túto prácu!!! ale prosíííím, človek, ktorý chce pracovať, má nárok na Dôstojnú prácu!! :)

čerešňa

ebi77 kašli na gr. chyby. Máš pravdu, nemala by som sa vyhovárať na dobu, na zriadenie a vládu v našej spoločnosti, ale ja som ochotná pracovať. Tak prečo je tak ťažké mať prácu a zároveň mať možnosť vracať sa každý večer k svojej rodine a viesť normálny rodinný život? Neurobila som si VŠ, nezdokonalila som sa za tých 18 rokov v jazykoch, ale ja prijmem aj prácu v ktorej sa to nevyžaduje. No hej hej, ale potom nech sa nesťažujem že mi zužuje rozsah možností zamestnania. Pravda je zrejme niekde uprostred.