Strašná sociálna fóbia

Príspevok v téme: Strašná sociálna fóbia
mamproblem

Ahoj, mám taký malý problém, mám strašnú sociálnu fóbiu a neviem čo s tým, chodila som aj k psychologičke, ale veľmi to nepomohlo. Môj problém spočíva v komunikácii s inými ľuďmi, vždy keď mám niečo povedať, tak mi strašne bije srdce a celá sa klepem. Ak máte skúsenosti s niečím podobným, dajte mi prosím vedieť .

javor24

tiez mam socialnu fobiu, ale uz je to ovela lepsie ako to niekedy bolo..
podla mna tu nepomoze nic ine, len sa prekonavat a zazivat situacie kde budes konfrontovana s ludmi, tym nemyslim ,ze teraz sa mas postavit pred 30 ludi s nejakou prezentaciou, treba zacat uplne od piky, najst si napr. nejakeho kamosa v skole alebo v praci.. a s nim si skusat konverzaciu az pokial nebudes v tom sebaista, nasledne sa snazit konverzovat vo väcsej skupine atd.
a tiez je dolezite nastavit psychiku v hlave, aj ked ti prudko bije srdce, potis sa atd. jednoducho si povedz, ze o nic nejde, ze neumries alebo cisto flegmaticky pristup "je mi to jedno" a v priebehu danej situacie si to musis opakovat v hlave a nasledne tie prejavy strachu a stresu z danej situacie ustupia, ale musis si to vsugerovat,