Cysta na vaječníku?

Príspevok v téme: Cysta na vaječníku?
lorelayne

Dobrý večer, mešká mi menštruácia ale už pár dní sa cítim tak, že to čoskoro príde. dnes ma začalo pobolievať v oblasti vaječníka, presne také isté pocity, ako ked som raz dávno mala funkčnú cystu, predpokladám, že ju mám opäť. Som mimo mesta, kde mám gynekológa, nemôžem ani ísť, pretože mám skúšky v škole. Je nutné ísť hneď? Riskujem niečo, či to počká nejaký týždeň? Čo by som mohla urobiť preto, aby to zmizlo? ďakujem

RNG

Tato tema sa tu opakuje donekonecna. Radim pouzivat yam na upravu hormonov a silne enzymy, najlepsie entericky kryte na rozpustanie cyst a inych neziaducich utvarov v tele.
A doplnit samozrejme jod a selen
Nakoniec som tu opakoval x krat, ze kazdemu sa zide doplnat jod selen zinok, vitaminy C E D-3 mikrovlakniny kadodenne, probiotika obcas, cistit si cievy lecitinom aspon raz za tyzden a brat rybacie /krill/calamarine a ine zdroje olejov EPA a najma DHA, ktore su potrebne pre nervy a mozok a telo si ich nevie vytvarat pricasto dostatok.

Bezny lekar vie cysty len zistit a vyoperovat, pomoct pri rozpusteni ani proti tvoreniu ho v skole nenaucili, cest vynimkam, od ktorych tieto rady mam aj ja.

Agnes999

Cysty v 99% pripadoch prasknu same a zena o tom vacsinou ani nevie. Netreba chodit k lekarovi, pokial nemas vazne problemy. Operovat treba dermoidne cysty, ktore prilis narastli alebo ked je podozrenie na rakovinu (ten pripad som bola ja).

niks

mne nedavno zistili cystu a na operaciu cakam mesiac,, jedine ti moze prasknut a to treba okamzite k doktorovi ... ja są toho snazim dako zbavit

mellisa

Tak v tomto ti neporadím, ale skús založiť tému otázka na RNG, to je taký pán, ktorý tu mnohým radí, čo užívať prírodné na rôzne neduhy :)
Alebo mu napíš do niektorej témy, v ktorej sa vyjadruje.

mellisa

Aha, rozumiem, je to keď ti folikul, teda ten obal, v ktorom vajíčko zreje nepraskne, ale tuším rastie ďalej alebo tak nejako.
Hm, tak vravím, počkaj a uvidíš. Ak sa nedostaví ani do piatich dní, tak lekár.

lorelayne

no neviem to nejak dobre vysvetliť ale ide o to, že vajíčko sa neuvoľní a z toho sa vytvorí cysta no..no v podstate ono je to buď tým, že to mám už dostať a preto sa tak cítim (bolesť to zas nenazývam) alebo tým, že je tam cysta..no len som chcela vedieť, že ak je tam tá cysta a nemám bolesti, tak že či musím utekať k lekárovi, alebo môžem počkať ešte

mellisa

Tak ešte počkaj takých päť dní a uvidíš, ono tie bolesti môžu byť aj z toho, že ju máš dostať. Ak by sa ti zrazu prudko zhoršili, tak šup k lekárovi.
Počkaj a čo je to tá funkčná cysta? Ak je viazaná na menzes, tak potom tie bolesti môžu byť aj z toho, že ju máš.

lorelayne

nie nie vôbec to v podstate nebolí, len tak pri nejakom čudnom prudkom pohybe zvykne trošku a stále cítim také napätie presne ako pred menštruáciou..5 dní je to