Čipovanie psov

Iba Katka

Bola som proti čipovaniu, nechcela som dať svojho staručkého psíka čipovať, ale bol tam nátlak "Veterinár má povinnosť neočipovaného psa nahlásiť a nevyšetriť" Čo ak sa mu niečo stane? Čo ak bude už taký starý, že už nebude vládať a budeme ho musieť dať uspať? Nenecháme ho trápiť sa. Tak sme ho museli dať začipovať. A dnes? Už nemusíme. Banda jedna pokrytecká.

ambrozia

No akože teraz má byť čipovanie ešte povinné, ale od nového roka už bude nepovinné. A tiež som zhnusená z tých našich veterinárov, aké nehorázne ceny si nahodili na tie čipy. V EÚ je jednotná cena 8 eur a slováci to tak predražili až hrôza. Len vďaka ním skončilo veľa zvieratiek na ulici.

Naja85

Kazdy jeden idiot z tych 150 idiotov, co tam sedia na riti a nic nerobia, by mal dat cely svoj plat utulkom, ktore teraz "zbieraju" ovocie ich nezmyslov v podobe vyssieho poctu vyhodenych zvierat.

Naja85

Tak, povinne cipovanie asi zrusene:D.
tvnoviny.sk
A tieto drbliny si hovoria poslanci. Zas my sprosti zodpovedni sme na to doplatili. Ale v tomto Bananovniku sa uz nicomu necudujem. Ked je mozne jeden zakon pomaly 10-krat novelizovat v priebehu jedneho roka, tak toto je uplne pohodicka. Jahna a spol sa zas vyznamenali:D.

bendedika

pride mi to cele ako hlupy nepodareny for a nedorozumenie. hneva ma to, lebo som dala zacipovat vsetky moje macky a psy a naco....na nic. nejde mi o to cipovanie, pretoze ak by sa napr. jedna macka stratila tak sa budem modlit, ze niekoho kto ju najde tak ju zanesie veterinarovi ci nema cip nahodou. jednoducho aj slamky by som sa chytala a moc by ma mrzelo, ze som neurobila vsetko pre to aby sa taketo nestastia neskoncili lepsie.
ale takto, ked to nakoniec nie je povinne si vacsina ludi povie, ze aj tak nie je pravdepodobne zacipovana a nepojdu s nou veterinarovi, pravdepodobnost ze sa mi vrati je o dost mensia.

ciculienocka

ambrozia

vytiahnut?
a co tak pouzit logicky rozum a nebat sa ist proti statu?
stat si ty
moja fenka nema cip
a nikdy jej ho nedame.
mozu ma bozat..

Naja85

Niekto si v NRSR zaloboval.

Pravda je taka, ze pravne zavazne akty EU maju prednost pred zakonmi SR(cl. 7 Ustavy SR), a teda aj nariadenie, ktore je priamo vykonatelne. Ale...slovensky zakon nie je zrejme v rozpore s danym nariadenim, len ide nad jeho ramec(a nejak pochybujem, ze by sa dal napadnut).

tinkiwinki

Ja si nemyslim, ze chudaci poslanci to zle pochopili...tam sa tocia ine prachy, ktore niekomu stali za to, aby sa tvaril, ze to "zle pochopil"

ambrozia

Večer zasa hovorili v správach o čipovaní, že z EÚ vôbec takéto prísne nariadenie neprišlo, to len naši poslanci nepochopili, čo vlastne sa od nich žiada, tak zaviedli takéto prísne nariadenie o čipovaní. Som pekne nahnevaná a keby sa dalo, hneď by som ten čip dala vytiahnuť. mojej fenečke