Ma zmysel stat sa classy clovekom?

Príspevok v téme: Ma zmysel stat sa classy clovekom?
IvanBelll

Dobry den,

Casto som rozmyslal, ci ma zmysel stat sa classy clovekom, pozdvyhnut sa vyssie o level vo vsetkych veciach ktore doteraz robim.

Najvacsia obava pramenila z toho, ci to niekto oceni a potom z jednoducheho faktu, ze ak sa na nejaku vysiu uroven clovek dostane, je neakceptovatelne aby z nej spadol, naopak ocakava sa od neho zas len viac.

Teraz aby som to upresnil, ide skor o to popracovat na svojej moralnej, fyzickej ci inteligencnej stranke.

Ak to zoberiem od pre mna najlahsej veci a to je inteligencna, rad by som sa dovzdelaval v oblastiach v ktorych mam nedostatky.
Aj ked musim priznat, ze niekedy v tejto oblasti badam problem. Ten problem je zalozeny na fakte, ze nie kazdy dokaze ostat vklude ak vie ze nejaky clovek ho inteligencne prevysuje.
Nechcem sa chvalit a ani to nie je zamerom, prave naopak, no stava sa mi to casto, ze byt mudry sa nie vzdy musi oplatit.

Ak by som presiel k bodu 2 a to je moja moralna stranka, rad by som zlepsil niektore navyky mojho spravania.
Prvou vecou je prestat uplne hresit, nehresim casto ale sem tam ano a myslim si, ze taketo slova mi do ust nepatria. Aj ked niekedy je to tazke, hlavne kvoli prostrediu v akom clovek zije. No nechcem sa zastavit pri tejto vyhovorke. Ked som sa dokazal zbavit pitia a fajcenia a uz niekolko rokov som uplny abstinent a nefajciar, musi sa da zvladnut aj tato vec.
Dalsim bodom by bolo hovorit spisovne. To bude tazsie, hlavne z dovodu ze narecie a slang je dost pouzivany.
Obliekat sa mozno viac serioznejsie, miesto triciek nosit sportove kosele a podobne.
Viem ze to moze mat takisto negativny vplyv na istu skupinu ludi.

Poslednou a najtazsou vecou je fyzicka stranka, lebo tvar a telo si clovek nevybera ani sa to neda naucit a podobne.
Co vsak sa urcite zlepsit da je zlepsit stravovaci rezim, viac cvicit, viac sa o seba starat.
Nehovorim ze vyzeram zle, mam cca cm 182 a 75kg. No vzdy vidim priestor na zlepsenie v roznych oblastiach.

Aj ked si toto vyziada, znacne usilie a cas, moj najvacsi problem je ze nie som 100% presvedceny ci to ma zmysel robit pre niekoho, ci to niekto oceni.
A tak vsadzam na to, ze by som to mohol ocenit ja, aj ked to nie je velka satisfakcia, lebo som skormnejsi typ cloveka, ktory sa vie uspokojit aj mensimi vecami.
Ako by mi chybal nejaky tahun, nejaky ciel, ze ked sa toto vsetko stane ze sa nieco zmeni.

A tak by som rad poznal vas nazor ako sa na celu vec pozerate.

Dakujem

IvanBelll

Mimulus -> Rozumiem, tou spojitostou ktoru spominas nehladaj spojitost, ani tam nie. Chcel som len poukazat na to ze ak som sa dokazal vzdat pitia a fajcenia, preco by som nemohol dokazat aj ine veci.

kkaffik -> Povedal by som ze mi chyba akceptacia mojej osoby taka aka je niekde mozno vo vnutri, to podla mna ma naveznost aj na tu radost zo zivota. Inak da sa povedat ze som vela veci zmenil na sebe a ani som to velmi nechcel, ale spravil som to, zvykol si na to a skamaratil som sa s tym, ze to dokonca v niektorych pripadoch prinieslo aj osoch.

.weird -> Dakujem za povzbudive slova

AdamKrt -> pekny citat

.weird

ja ti nerozumiem = co si spolocnost vyzaduje? a kto vlastne tvori tu pre teba tak dolezitu spolocnost?

zijeme tu najroznejsi ludia vedla seba. ano, vyzaduje si to urcitu davku ohladuplnosti... ale menit sa kvoli tomu na obraz nieci?

mal by si zacat od seba pre seba.

kafe

Ivan, vsádzaš dobre, ty si jediný človek, ktorý by mal takéto veci oceniť. Ale ty od toho "pracovania na sebe" očakávaš, že sa niečo zmení. Nezmení. Čo ti chýba? Spontánnosť? Uvoľnenosť? Radosť zo života?

Mimulus

IvanBelll - určite by som osobne menil spoločnosť ale otázne je či by som uspel :) Ak si myslíš, že nie si pre spoločnosť dosť dobrý tak tá istá spoločnosť Ťa prestane akceptovať ak sa jej prispôsobíš. Trošku zložito napísané ale ak nepoznáš svoje hodnoty a myslíš si, že hodnoty má len spoločnosť v ktorej žiješ tak máš veľmi nízke sebavedomie! A polož si otázku ako súvisia alkohol a cigarety s tým, že je človek inteligentní?

IvanBelll

Sejla -> Dakujem, ta posledna cast riesit veci viac do hlbky ma zaujala, mozes konkretizovat na nejakom priklade?

.weird -> Ak si to spolocnost vyzadaje? Co je potom lepsie zmenit seba alebo zmenit spolocnost?

.weird

ty sa na seba pozeras ako na cudzieho cloveka, si si vytycil projekt "za lepsie JA", ale ide to akosi mimo tvojej vlastnej osoby :D

a propos, co ma nenadavanie, vyjadrovanie sa spisovne (a v podstate aj fajcenie ci abstinencia) s moralkou?
asi tolko, co mnozstvo faktickych poznatkov s inteligenciou...

porozmyslaj, ktore z tych cielov mas kvoli SEBE? posuvat sa dalej je treba! ale makat na sebe -kvoli sebe- je jedna vec, robit to kvoli tomu, aby si ohuril okolie, druha.

poviem za seba, ja respektujem ludi AUTENTICKYCH, nie umelych panakov, akokolvek "dokonalych".

Sejla

a .ako povedal Bob Dylan "človek je úspešný, keď ráno vstane a v noci ide do postele a medzi tým si robí, čo chce"

Sejla

to je akoby si sa pýtal cudzích ľudí, kto si, čo máš rád a aké máš priority, hodnoty. Či to všetko má zmysel? Z akého hladiska?
Ak ti ide len o uznanie okolia, tak je dôležité povedať, v akej spoločnosti sa pohybuješ, ktorých ľudí chceš ohúriť.
Ak ale chceš nejaké vnútorné sebauspokojenie, rieš veci trochu viac do hĺbky. Tvoje postoje sú moc povrchné.

IvanBelll

Dakujem za doterajsie pripomienky, odpovede aj otazky.

aadriaanka -> 25, vzdelavam sa na internete aj v knizniciach a chcem v tom nadalej pokracovat.

doubledog -> Dakujem

Kvety zla -> Viacmenej ano, ja viem ze je to nie celkom dobry dovod a preto sa ho snazim najst, najme v sebe, lebo som bol zvyknuty robit vzdy nieco kvoli niekomu alebo niecomu, nevravim ze to neboli super veci a ze ma nenaplnali ale len malokedy som nieco spravil kvoli sebe. Preto teraz ten problem uvazovania u mna.

Lulita -> Praveze mat majetok to u mna nie je problem, malokto ma taku pracu ako ja ale nejde o to. Ja som dokaz toho ze prave majetok nerobi classy ludi. A dakujem na tej empatii by som tiez mohol viac zapracovat.