Riesenie sociálnej fóbie

Príspevok v téme: Riesenie sociálnej fóbie
peace

Ahojte, dlho, moc dlho som stravil pri PC studovanim ucinneho riesenia a liecenia socialnej fobie. Bohuzial som sa stretol iba s nazormi typu : psycholog urcite pomoze, psycholog nepomoze, treba psychiatra, psychiatra nie lebo AD su navykove a po vysadeni sa to vrati a mohol by som pokracovat hodne dlho.. Zaujimalo by ma ci sa najde niekto, kto sa SF zbavil a ma od toho pokoj, resp. niekoho komu sa jeho stav vyrazne zlepsil. Viem ze sa tato tema uz riesila ale verim tomu ze musi existovat nejake riesenie, mozno nie zapadna medicina ale nieco ine, nove. Chcem sa toho uz konecne zbavit a urcite aj vsetci ostatni co tym trpia. Dakuejm za odpovede :)

Dagon

Takze moj dalsi navrh riesenia socialnej fobie, ktorou sam trpim a to viac, nez by som dokazal zniest. Ak to nejde "po dobrom", treba skusit ist na tom "po zlom". To znamena... napr. opioidne analgetika typu Tremal, Vicodin a mrte dalsich. Problem je, ze tym vznikne nova zavislost (ktora vsak paradoxne uzivatelmi narkotik nie je uvadzana ako taka brutalna, ako zavislost od beznakov!!!). Rovnako je problem sa k tymto liekom dostat. Dalsia moznost, ktora aspon do istej miery dokaze potlacit najhorsie stavy znamena siahnut po Medicine, ktoru ludstvo pozna uz cele tiscorocia a nie je to nic ine, nez konopa alebo ak chcete, tak ganja, trava, mariska. Ja ju nazyzvam konopa, pretoze to mi pride ako najmenej hanlivy nazov pre tuto velmi mocnu a liecivu rastlinu.
Vazne netusim, ako sa inak aspon ako-tak vyhrabat zo socialnej fobie... z "legalnych" prostriedkov som uz vyskusal vsetko mozne i nemozne a co z toho??? Prakticky nic. Btw, velka "sranda" je, ze latky na baze opia (pripadne priamo samotne opium) ma preukazatelne anxyoliticke ucinky... skrata dokaze cloveka absolutne skludnit (a DOKONCA i bez problemov dostat von medzi ludi!). Netvrdim, ze tu mame teraz zacat vsetci hulit opium, ale dla mojho nazoru je prinajmensom zarazajuce, ze vsetky slavne psycho-farmaceuticke firmy uz davno nevyrobili aspon nejaky derivat opia, ktory by ludom dokazal pomahat (bez zavislosti).
Darmo... cima dalej, tym viac som sklamany zo sucasnej psychiatrie, ktora je este stale pomaly na urovni nejakych 50. rokov 20. storocia. Miesto mecidinskej marihuany a pripadne dokonca i medicinskeho opia (alebo nejakeho ucinneho derivatu) tu mame akurat policajny stat, kde sa nicoho nedockame a z vesela budeme dalej trpiet...
Ehm... pardon, ale du blejt, velebnosti....

Mimulus

peace tak teraz veľmi pochybujem, že vieš o čom hovoríš a že máš vôbec SF.

,,Nuz ale su horsie veci ako SF, ktore su takisto neliecitelne ale fakt je ten ze SF je p...vina s prepacenim oproti rakovinam a podobne,,

Radšej by som nemal ruky, nohy, radšej by som mal nádor na mozgu veľký ako tenisová loptička a vedomie, že mi ostávajú už len 3 minúty života, radšej by som bol smädný, hladný, nemal kde bývať ale vedel by som aspoň, že niekam patrím. Nemusel by som riešiť boj s vlastnými myšlienkami, ktoré ma neraz ničia, ak by som sa zobudil a uvidel by som niečo pekné tak by sa mi to aj skutočne páčilo....

Ak niekto napíše alebo si myslí, že existujú na svete horšie choroby ako sú tie psychické tak tomu nikdy nedám za pravdu. prepáč ale musel som to napísať.

peace

Dagon: Plne s tebou suhlasim.. Nuz ale su horsie veci ako SF, ktore su takisto neliecitelne ale fakt je ten ze SF je p...vina s prepacenim oproti rakovinam a podobne a aj ked si to vsetko uvedomujeme, co by nas teoreticky malo aspon uspokojit, stale je ten boj marny.. A ladovat antidepresiva nebudem aj ked som mal uz vela krat na male.. To je z kaluze do blata si myslim. Ja som skorej myslel alternativnu medicinu a nie tu co pozna snad kazdy..

Dagon

Nechcem tu nikoho deptat este viac, nez je to bezne, ale moj osobny nazor (na zaklade osobneho pozorovania na samom sebe + par dalsich osob, ktore poznam) je ten, ze zo socialnej fobie, najma ak je naozaj pomerne silna, sa skratka KOMPLETNE dostat neda. Viem, ze je to individualne, takze su urcite ludia, ktori to v takej alebo onakej miere zvladli, no ja sa nazdavam, ze kompletne sa soc. fobie v podstate ani neda zbavit. Mozno sa da potlacit (napr. liekmi, lenze to tiez nie je trikrat vyhodne riesenie), ale k uplnemu vylieceniu je potrebne... hmmmm... sam netusim co presne. A ak je este socialna fobia spojena napr. s agorafobiou, tak to je uz len sranda prevelka. Snad jedine, co sa da poradit (okrem pos*anych andidepresiv a inych sr@ciek), je snaha o urcity socialny kontakt napr. s blizkymi ludmi v okoli a danym sposobom ako-tak udrziavat samotnu fobiu aspon ciastocne na uzde. Kazdopadne, je to otrasne ochorenie, to mozem potvrdit. Myslim, ze bez skutocne dobreho terapeuta ani nie je mozne ho zvladnut. Tym myslim SKUTOCNE DOBREHO! Hladaju sa tazko, ale je to vzdy lepsie, nez nechat nejakeho psychosa pchat do seba cely arzenal psycho-farmatik.

onn

mne pomohlo toto ze mi prestalo" zalezat " na zivote uz som myslel aj na samovrazdu a vtedy ma to ako keby oslobodilo

Magy

peace - je. ale pisat svoju autobiografiu a vselico zo sukromia len tak mirnix-dirnix na verejnosti nebudem. vies kde najdes moj mail. howgh!

Mimulus

Magy - ahoj prečo nenapíšeš ako si sa s týmto problémom vysporiadal? Ak nechceš sem tak mi napíš na mail. rozpravac@gmail.com

Len by som chcel vedieť či dokážem ako človek niekomu takémuto nejakým spôsobom pomôcť :)