Borelióza

Príspevok v téme: Borelióza
kika-laik

Dobrý deň, chcem sa spýtať, pred 8 rokmi mi zistili, že mám "na hranici" boreliózu( mám kvôli tomu oslabenú imunitu, slabšie vidím na jedno oko)..asi po roku behania po doktoroch mi povedali, že už je to OK...a teraz...pred týždňom sa mojej mamine krútila hlava, nevedela ani vstať z postele, odviezli ju do nemocnice a tam jej to až do piatku neprechádzalo, včera bola na magnetickej rezonancii a zistili , že má BORELIÓZU, dali jej nejaké tabletky a musí chodiť na kontroly....zajtra má ísť domov....tak sa chcem opýtať, či to nie je náhodou nákazlivé, alebo či nemám veľkú šancu, že sa to na mňa nejako prenesie.
ďakujem

RNG

Borelioza aj chlamidia pneumoniae sa daju vyliecit, ale len velmi dlhym branim antimikrobialnych latok tj chemickych atb alebo prirodnyc antimimrobialnych. Osobne mam skusenosti s extraktom z olivovych listov,intenzivne 3 x 300 mg oleuropeinu, dlhodobo(1/2 roka az rok) udrzobne davkou 2 x 150 mg oleuropeinu. Pomaha pri tom NAC, enzymi, a udajne aj Samento pracuje, vraj este lepsie ako oleuropein, ale to som neskusal osobne, to mam len z lekarskej literatury.

outu

co videla na vypise z poistovne to vyšetrenie stoji nejak 70-80 eur. tiez som pocula, ze mozes darovat krv tak po 10 rokoch, ak sa neprejavuju v krvi tie Ig hodnoty.

kika-laik

aj mne doktor najskôr povedal, že to nikdy nezmizne úplne a potom pár mesiacov nato povedal, že to asi zázrakom zmizlo, tak ja neviem, každopádne si radšej pôjdem dáky test na to urobiť za doktorkou

Mimulus

Tak toto je otázka na RNG? Len aby nemala väčšia časť populácie Slovenska boreliózu. Neviem ako je to ale ak je to ochorenie prenosné krvou a má ho človek do konca života tak...???? Nie som lekár ale ja osobne by som na krv nešiel aj keď som veľmi chcel.

tabbinalka

ahoj,
ja som na boreliozu diagnostikovana od 13 rokov, b. sice je infekcne
ochorenie, ale medzi ludmi by sa prenasat nemala, iba ak krvou...som laik, pisem ako
pacient

Mimulus

Ak človek dostane raz boreliózu má ju v tele do konca života. Dá sa preliečiť silnými antibiotikami ale toto ochorenie sa dá len oslabiť. Aj ja som ju dostal z infikovaného kliešťa a nevládal som prejsť ani 2m.
Po preliečení bolo všetko ok. Problémy s imunitou som mal aj ja ale to podľa mňa nemá súvis s týmto ochorením.
Borelióza je prenosná krvou. Teraz som zdravý, viem, že protilátky a určitú oslabenú formu boreliózy budem mať do konca života ale čo už. Nepôjdem darovať krv a ni orgány :)