Biedny život náš každodenný...

Príspevok v téme: Biedny život náš každodenný...
LolaBambolla

Včera som definitívne sekla so školou vysokou. Už mi prídu len papiere že som doštudovala. Lenže teraz neviem čo dalej. Na novú vysoku sa už nechcem prihlásiť, mna žiadny predmet co vysoke ponukaju nelaká a nechce sa mi študovat len kvoli titulu. A neviem matematiku takze na nic poriadne ani nemám. Lenže teraz mam len strednú školu a žiadnu prax a 20r. Netuším co mam robit. Na Slovensku si neviem najsť prácu, pozerala som ponuky všetko chcú prax. alebo ine požiadavky co nemám . Pozerala som na profesií ponuky na prácu vonku malta, taliansko, cyprus, grecko, UK. casnicka alebo anmitorka. Len ide o to že som totálne sama, jedna kamoska s ktorou som cchela ist na pohovor rodicia donutili ostat na skole a druhá vie hovno po anglicky cize nemam najdej ze by presla. lenze toto by ma lákalo nemusim zarabat majland len by som konecne zazila slobodu a nový svet ale jednoducho sa sama bojím. Tak to mám uplne sama bez skusenosti skusit ? Alebo co by ste mi poradili?

Magy

LolaBambolla - pre irsko je inzertny server daft.ie, pre anglicko daft.co.uk a lebo spareroom.co.uk.
hladaj sharing, pre teba staci aj single room (len si zapametaj ze v irsku aj uk je single room povacsinou fakt kumbal), neskor to zmenis, ak budes chciet.
na sharing sa nemusis viazat nadlho, casto len platis mesacne + podiel na energiach a poplatkoch (tv, internet) a staci dat vediet mesiac vopred.
doporucujem forum www.komunita.exil.sk
kde si mozes dokonca niekoho najst ci uz k sebe na cestu von, alebo sa dohodnut so slovakom na ubytku atd. moznosti je kopec, len treba hladat, skusat a PYTAT SA!

picsulus

chod na výášku kde nepotrebuješ matiku, právo,alebo psychologia ta nezaujima???????????????????????? stačí dobrá ppamet a empatia a jasne známosti aby ta vzali

sweater*

lelabambola, ak mas premyslene kam by si chcela ist, na nete sa daju najst ponuky byvania, budes napr. mat jednu izbu a kupelnu a kuchynu budes zdielat s nejakymi dalsimi ludmi, ja som to takto isto spravil, ci to bol dobry tah ti poviem o par tyzdnov .-). ten kto nic neriskuje nic neziska...

LolaBambolla

Ale ako mam ist na blink ked vonku nikoho nepoznam nemam u koho prespat o to ide. Tak pozeram ponuky co su vonku ma tej profesií poslala som aj zivotopisi. Ja sa bojim len toho že takto budem dlho žit a nebudem mat nikdy nejaky normalny vztah ani domov vlastny zalozeny. Ale to je este len teoreticke. Uvidime ci sa ozvu. Na tie dve agentury sa nestatuju su normalne aj registrovane. len skoda no tých poplatkov co už.

till

Lola: Tento pocit velmi dobre poznam, sice este vysku studujem ale nebavi ma to strasnym sposobom.. Seknut som s tym chcel ale mam posledny rok takze som si povedal, ze to uz zvladnem. Problem je ten ze aj ked budes mat titul tak ti je vacsinou na nic (teda vacsinou len na to aby ta niekam prijali alebo na karierny postum)ale pokial to vystudujes s tym, ze totalny nezaujem tak uplna zbytocnost. Ja skoncim a budem bez roboty a hladat nieco aby som prezil?! Chcem odist, spoznat novy zivot, ludi, pracu, kultutu atd. Tiez sa mi do toho neche samemu a to aj preto, ze uz len ubytko by vyslo drahsie ale aj ta moralna podpora ma nieco do seba.. Mas aj predstavu kam by si isla??

Lulu2011

my zaplatime hypoteku a najom a potom predavam, co mozem, aby sme vyzili do konca mesiaca :))

je to desne...vcera moj muz normalne po rokoch! povedal, ze nakoniec skonci predsa v nejakej hydinarni v UK :D nic moc, ale zarobi, ale vravel este, ze mozno pri ceste do zahranicia vyhra lotto a hned sa vrati zo zahranicia, ze zarobil :))) a ja co, nejaky kurt o staranie sa ludi v Rakusku...ach cert mi bol dlzen sa tu narodit, ja viem, ze stale lepsie ako Somalsko, ale ani na tu pitnu vodu o chvilu takym tempom nebude

Mimulus

Magy ? O čom? Myslíš si, že ako žije niekto kto zarobí priemerne okolo 500 eur hrubého??? A má ešte aj rodinu.

Magy

Mimulus - co nepovies? neviem o tom, ze na slovensku by som si zo zakladneho(!) platu mohol dovolit zaplatit prenajom 1-2izb. bytu, stravu (kvalitnu, nie lidl alebo tesco smejdy) a este par stovak eur usetrit! PAR STOVAK!
a taktiez uz roky nepoznam pocit, ze by som sa bal nechat na ulici hoci aj uzamknute auto a nic v nom. kolkokrat som aj cez den nechal otvorene okna, neuzamknute, dvd prehravac v nom... na slovensku ta este aj sused okradne.
netvrdim ze je tu na ruziach ustlane, ale kto robit chce a neboji sa zo zaciatku aj podradnejsej robotu, kym ziska prax, rec a referencie, tak rozhodne doporucujem.
a pristup ludi a ich zmysel pre slusnost je tiez uplne inde.
aspon prosim nepis o niecom, o com vies velke makove.