Prírodné liečivo (rastlinný liek) Čínsky Chvojník

Príspevok v téme: Prírodné liečivo (rastlinný liek) Čínsky Chvojník
martineez

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či ste o tomto niekde počuli :
K zvládnutiu akútnych astmatických záchvatov je z prírodných liečiv /rastlinných liekov/ napr. ČÍNSKY CHVOJNÍK /EPHEDRA SINICA/ starobylá liečivá rastlina a prirodzený zdroj efedrinu, slúžiaci ako stimulancium a liek na roztiahnutie priedušiek. Môže sa uvariť príjemne chutnajúci čaj, ktorý má menej vedľajších účinkov ako farmaceutický efedrin. Dáme za hrsť rozlámaných stoniek do sklenenej alebo smaltovanej kanvice s litrom studenej vody. Uviesť do varu, znížiť teplotu, zakryť kanvicu a mierne variť po dobu 20 min. Potom precediť .Podľa potreby 1 až 2 šálky každé 2 až 4.hodiny. Príliš veľká dávka spôsobuje rozochvetie a nespavosť. Môžu to byť i kapsle, alebo tinktúra. /dostať na západe, v USA a Číne/.
Ďakujem

Moonikax

S ephedrou skúsenosť nemám, ale z rastlín s podobným účinkom, bronchodilatačným, antiastmatickým mám výbornú skúsenosť s rastlinkou Lobelia inflata (Lobelka Nafúknutá/nadmutá/tabaková). Do 15min. mi čaj zo 1/4 lyžičky vňate zastaví astmatický záchvat, je to pre mňa taký zázrak. Dávky sa ale nesmú navyšovať, treba byť opatrný lebo inak bude človek dáviť a pod. Je to ako s liekmi, aj tie sa musia brať opatrne v presných dávkach.

Mimulus

Je to presne také isté ako toto.

www.google.sk

jedna rastlinka stojí v záhradníctve okolo 5 - 10 euro....

A takto rastie normálne. V mestách pri chodníkoch, každoročne je kosená alebo striekaná. Je to invazívna burina kde na 1m sa nachádza niekedy až 300 rastlín.

www.zdravie.sk

www.enpos.sk

Mimulus

že nelegálna rastlina :D :D :D To je vtip? Tá Vaša EPHEDRA SINICA je presne to isté ako toto

www.google.sk

A úprimen to rastie všade :) Dokonca aj na autobusových zastávkach a v špárach dlažby :D Dobrý reklamný pokus :D

doubledog

ale ved aj vselijake prirodne veci su nelegalne

kupit sa da samozrejme vsetko, akurat s tymi nelegalnymi rastlinami je to trosku narocnejsie.