Veľká bolesť, trápenie - ako ísť ďalej?

Príspevok v téme: Veľká bolesť, trápenie - ako ísť ďalej?
winnie77

Mala som vážny vzťah, všetko bolo v poriadku, vlastne nč vážne sa nestalo a potom zrazu koniec. Neviem, možno si len myslím, že problém bol v tom, že si myslel, že nedokážem byť šťastná a zvyknúť si tam, kde žije on. Ale ja som len potrebovala čas...nedá si to vysvetliť, nie sme spolu v kontakte, neviem pochopiť ako potom všetkom zrazu taký skrat...prešli už 2 roky a ja nedokážem ísť ďalej...,myslela som, že to bude len zo začiatku ťažké, ale ja stále naňho myslím, spomínam a chýba mi. Skoro som sa z toho všetkého zrútila, až som prepadla alkoholu,nie až tak vážne ale bolo mi lepšie. Takto som nemohla pokračovať ďalej, tak som bola u psychiatra a dala mi lieky( aspoň na ukludnenie, proste som stále plakala, kde som išla, nedalo sa to zastaviť). Cítila som sa lepšie, myslím uvolnením, nie myšlienkami...lieky už neberem nechcem byť závislá...Len ako ísť ďalej, stále ma to trápi, bolí, o nič nemám záujem, už som to neni ja...je možné, že takto vás môže zničiť láska? najviac by som chcela aby sme boli aspon priatelia, ved niektorí dokážu byt aj po rozchode v kontakte...nechcem ho stratit ako človeka, keby sa dalo aspoň zabudnúť ako???

Monyxxx

Ahoj písala si tu, že už nemáš 20, ale mne príde, že sa tak správaš a zahadzuješ svoj drahocenný čas minulosťou. Podľa mňa je úplne vhodné keď sa dvaja rozídu, že nebudú spolu minimálne pol roka spolu v kontakte. Každý sa potrebuje z toho dostať. Práve preto sa tento minimálny čas na to dáva aby si dvaja vyliečili rany a zahodili to za hlavu. To, že doteraz nevieš prečo ťa nechal dosvedčuje jeho sebeckosť a zbabelosť, že nebol k tebe úprimný. Ak sa mám s niekým rozísť a k tomu máme spolu bývať tak to nejde len tak. Takže súhlasím s ostatnými, že niečo tam nebolo viac okay ako len to, že nechcel aby si bola nešťastná. Nechápem, ale dva roky je fakt veľa. Teraz si zober papier a napíš si naň čo si za tie dva roky smútením za ním vo svojom živote stratila a čo získala. Možno ti to otvorí tie tvoje "naivné" očká.

winnie77

ano agnes máš pravdu, ked už dva roy nechce byt v kontakte...tak by som to mala pochopiť, len neviem stále to prečo???keby sa stalo niečo vážne, zlé, tak pochopíš, viem, že nám spolu bolo dobre...preto sa mi to všetko vracia a chýba mi to, neviem pochopiť ako mohol len tak rýchlo zabudnúť na všetko, možno to che vela času a on sa asi neozve, aj ked si on niekedy uvedomí, neozve sa ako chlap, lebo on sa tak rozhodol..viem, že už nebudem šťastná a celý život mi pokazil, neviem sa z toho dostať, čas uteká, už nemám 20.r a neni to len tak zabdnúť, a dostalo ma to až na psych.

jan11

Ja som mal spoluziaka, ktoremu ucitelka povedala, ze na neho plati toto: napred cesta nemozna, naspat sa ist musi:)))

Agnes999

Mozno bol uzasny, ale nechce ta, s tym bohuzial nic neurobis. Je nacase aby si sa nim prestala zaoberat a hladala si ineho chlapa. Ked ta dva roky nechce ani len za kamosku a byt s tebou v kontakte, je fakt hlupost visiet stale v minulosti a nepohnut sa z miesta dalej a furt len spominat.

lienocka2808

Bola si u psychiatra, ten predpisuje lieky a lieci medicinske veci. Chod k psychologovi, ten bude s tebou komunikovat o tvojom probleme. Ano, je to tazke len tak niekoho po tak dlhej dobe zahodit a nekomunikovat s nim. Ale musis si uvedomit, ze on si to vybral. Aj mne sa to stalo po 6 rocnom vztahu, on somnou tiez nechcel komunikovat, pritom sme sa rozisli korektne. Napisala som mu raz na narodeniny a na meniny, neodpisal tak som to nechala tak, respektujem, ze niekto to proste nechce a zmierila som sa s tym. a s odstupom casu viem, ze to tak bolo dobre. Nepotrebujem svojho byvaleho mat ako kamarata, naco. Hlavne ked to bola velka laska, spomienky pekne zostali, ale kontakt s nim po zrelom uvazeni by asi nebolo mat dobre. Ako povedal Ľ. Štúr "Cesta naspäť nemožná, napred sa ísť musí" :)

winnie77

ahoj lienocka, dakujem...ten dôvod rozchodu,nehovorím že je zámienka, vieš on ma videl aj plakať, tam kde on býva nie je nič, jeden obchod, stále sme sa stretávali tí istí ludia a tak, videl aj sa spýtal, ty by si tu asi nechcela ostat...ja som bola ticho neviem možno ma chcel takto ochrániť, aby som akože nebola nešťastná, ale to je horšie alebo to pochopil zle, ved keby som chcela tak odídem ja, nie? inak bolo všetko ok, okrem bežných nedorozumení...ale neviem prečo by sme sa nemohli aspon občas počuť, byť v kontakte...ako dokážeš človeka len tak odhodiť zo svojho života, keby sme si ublížili, tak chápem že už s tým človekom nechceš nič mať...vieš len ak si náhodou aj uvedomí niekedy, tak viem, že by sa zo svojej hrdosti neozval...neviem čo sa v nom odohráva, aké ma on pocity, či si niekedy nespomenie..ale viem čo dokáže robiť láska..ako hovoríš aj hory prenáša, ale možno to nie je tak u všetkých,neviem už u psychiatra som bola ako som hovorila, ale len lieky...a ďalej, vieš ani nemám záujem sa s niekým stretnút, hned vidím chyby na druhom, lebo lubim jeho

lienocka2808

Nikdy nemozes na 100% tvrdit, ze v tom nebol niekto iny. Dvojice sa rozchadzaju kvoli uplne inym dovodom a dokonca kvoli zavaznejsim dovodom zostavaju spolu, takze ako pise Leela toto skutocne nieje dovod na rozchod. Ked niekto miluje tak dokaze hybat horami, robit neuveritelne veci, toto bola iba zamienka niecoho ineho co sa ti mozno bal do oci povedat, ze ta uz nelubi. Je to jednoduche, keby ta miloval tak ta neopusta. S tymto sa treba vyrovnat a ist dalej. Skus pomoc psychologa, dva roky a este k tomu bez kontaktu s nim nieje normalny cas trapenia. A ty chces s nim kontakt?? a naco? vies si predstavit tie muky co by si prezivala, keby ti rozpraval ako je stastny s nejakou inou?? Akykolvek kontakt s nim je sypanie si soli do rany. Skus toho psychologa a verim, ze nova laska, ktora bude ta prava ta vylieci :), zelam vela stastia

winnie77

leela no iná v tom nebola, to viem určite, možno teraz je...vieš každý sme inej povahy a každý to bere inak...a píšem sem práve preto..že neviem ako dalej ešte viacej času??kolko ešte?? ušetriť bolesti akej? vieš on už tiež má svoje roky, ani ja nemám 20r. tak sme to aj tak vážne brali, viem aký vztah sme mali a čo bolo..neviem pochopit ako sa človek dokáže tak otočiť a zabudnúť, možno že on to chce lebo si bol istý, že ja s ním tam šťastná nebudem, ale prečo mi nedal šancu to dokázať...ja ho vidím takého aký je a bol, nič si neidealizujem, len som chcela bay sme boli priatelia, to sme aj boli, vela zažili, veď kolkí sú čo aj zostanú priatelia nie?

Leela333

Zažila som podobnú skúsenosť takže ti môžem takmer so s 100%tnou istotou povedať, že v tom bola iná. To, čo si napísala nie je dôvod na rozchod a už vôbec to nie je niečo, čo sa nedá vyriešiť komunikáciou. Jednoducho to využil ako výhovorku, lebo nebol schopný priamej konfrontácie s tebou. Je to hlúpe, lebo ak by s tebou jednal na rovinu, nemusela si si robiť zbytočné nádeje, že to možno ešte vyriešite alebo aspoň zostanete priateľmi. Takže, prestaň dúfať, prestaň si ho idealizovať, lebo sa i nikdy nepodarí zabudnúť. Vyrovnaj sa s tým a pohni sa v živote ďalej. Neriešil to s tebou veľmi fér, možno si myslel, že ťa ušetrí bolesti, ale spôsobil presný opak.

A pre veci si určite choď, či sa mu to bude páčiť, alebo nie, sú to tvoje veci. Bude to ale ťažké, priprav sa na to, že keď ho uvidíš, všetko sa ti to vráti.

lienocka2808

a nemá náhodou už novú priatelku alebo rodinu, ked s tebou nechce mat ziaden kontakt?? Hlavne sa mu nevtieraj, nevyhladavaj ho, nepis mu ked vidis, ze nema zaujem. Proste sa s tym budes musiet zmierit, ze nechce kontakt, uz je nacase aby si sla dalej. Dva roky sa utapat v minulosti nieje normalne. Na toto je len jediny liek, nova laska a cas.. este viac casu