Skolioza

Príspevok v téme: Skolioza
werca27

ahojte. :( skoliozu mi zistili v 10 neviem kolko stupnov som mala vtedy. No cvičenie som zanedbala. Teraz mám 15 rokov v juni minulého roka som mala 24 stupnovu skoliozu. Odvtedy cvičím každý deň 20 minút. No mám veľký strach. V júni pôjdem na rontgen a doktor mi povie či budem musieť nosiť ten korzet alebo nie. Mám veľký strach. Mám strach že sa mi to zhoršilo tak, že budem musieť ísť na operáciu a tam ochrniem. No bojím sa aj korzetu. Prežívam neuveritené stresy, nemôžem spávať. Už dalej nevládzem.Mám chuť zomrieť Preto sa váas chcem spýtať je ten korzet velmi nepríjemný? Vidno to pod oblečením? Môžem žiť plnohodnotný život? Je to veľmi vážna choroba?. Dakujem vám.

lea128

Moja dobra kamaratka, nosila korzet, co je este uplne v pohodicke. No ona mala uz taku krivu chrbticu, este aj do inej strany ako ini ludia, ze jej chrbtica tlacila na srdce a na ine organy, takze by bez operacie dlho zit nemohla. A operacia sa podarila, dopadlo to vsetko dobre. Aj ked to bolo velmi vaze, pretoze takych pripadov ako ona, je velmi malo. Ona bola uz o 5 rokov starsia ako ty, ked to zacala riesit, takze si podla mna na dobrej ceste, aby si nemusela ist ani na operaciu. ALe aj keby sa to stalo, prosim ta hned uz nemysli nato , ze tam ochrnies, to by museli totalne zbabrat, co sa im nestava caso, zas nie su debili, zeby poskodili este aj miechu...takze nemaj az taky strach, urcite cvic, plavaj, nos korzet a bude to v pohode :) Na korzet sa da vraj zvyknut v pohode po urcitej dobe...

OZD

ahoj,aspon si pred spaním pomysli,že sa ti nemusí stat hned to najhoršie.Ja síce nemám skoliozu ale mám hemofíliu a predpovedali mi hrozné veci.A dneska som na tom tak,že som zdravší ako ked som mal 16.Moje klby sa dokonca samé uzdravuju aj ked doktori hovoria že sa to nemože stat,ale proste to tak je,základ je nepodlahnut strachu.Lebo strach ta viac zničí ako samotná choroba,viem že je tažké byt v tvojej situácii pozitívny ale ak chceš som tu pre teba a poradím ti ked ti bude tažko ako nad tým vyhrat,možno ti to pomože.maj sa.

katka14

Aj ja mam skoliozu , neviem kolko stupnov niekedy som cvicila potom ma to prestalo bavit nosila som aj korzet a nieje to neprijemne da sa s tym zit v pohode :D nemaj stresy netreba si zbytocne privolavat ochrnutie :) ak si cvicila,nechodila zhrbena malo by sa ti to postupne napravovat :) taktiez pomaha plavanie a loptove hry neodporucam :))