Zmenšiť obvod pasu

Príspevok v téme: Zmenšiť obvod pasu
Lalle

Ahojte. Potrebovala by som nejakú radu, ako zmenšiť obvod pasu. Nechcem chudnúť, som vysoká 166 cm, vážim 53 kg, čo je myslím optimálna váha, no napriek tomu nie som spokojná so svojou postavou, najmä kvôli môjmu pasu, ktorý je k mojej postave priširoký. Moje miery sú cez prsia 85 cm, cez pas 72 cm a cez boky 90 cm. Navyše mám krátky trup, vysoko položené panvové kosti, takže pas vypadá tým pádom ešte šírší, keby som mala dlhší trup, tak by sa to lepšie opticky stratilo. Kedysi som schudla na 48 kg, mala som v pase vtedy síce tuším 68-69 cm, ale nohy, najmä od kolien dole a ruky som mala už velmi chudé, musela som nosiť len široké nohavice, lebo to nevyzeralo moc pekne. Aj v tvári som bola moc chudá, čo mi nepristalo. Takže chudnúť nechcem, len ten pas dať aspon na 68 cm, to by som bola veľmi rada. Som z toho smutná, všetok tuk sa mi ukladá do oblasti pasu, brucha a horných stehien, inak mám nohy chudé, ale tak tie horné stehná to mi moc nevadí a naozaj to pôsobí nesúmerne ešte o to viac, že mám krátky trup a som drobných kostí, takže nohy od kolien dole mám dosť chudé. ďakujem vopred veľmi pekne za každú radu.

mango.tree

tak ja celkom nerozumiem tym typom postav. lebo potom som asi aj ja jablko ked priberiem. ja som stihla a teraz mam taku postavu ako ta baba v cervenych satach vlavo, skratka stihle presypacie hodiny. ale ked som jednu dobu trochu pribrala, tak na ostatnom tele len trochu ale hlavne na bruchu, trochu do zadku ale nie do prs. takze ten typ postavy hovori o tom, kde sa nam bude ukladat nadbytocny tuk? lebo ked mam svoju idealnu vahu, tak mam presypacie hodiny, ked priberiem tak jablcko. no ved to nie je take tazke potom, len si udrziavat normalnu hmotnost. ci ty ked si aj chuda, tak mas tuk v oblasti brucha? no ale tuk sa vzdy da nejak vyformovat, podla mna v nejakom fitnescentre by ti mozno vedeli poradit, hlavne nenos v zime bedraky ale pekne tielka, tie oblasti musia byt v teple, inak sa tam tuk zacne ukladat (nastastie som od mala k tomu bola vedena). a aj beh a take, tvarovacie cviky na zadok a boky, ked budes mat vypracovany zadok tak bude taky vypuklejsi aj boky a pas k tomu bude vyzerat chudsi. inak to neviem pochopit, ved v oblasti brucha nie su na sirku kosti, ako koncia rebra a dole je panva ale priestor medzi tym je makka hmota, to sa musi dat tvarovat, nie?

lea128

Lalle, na liposukciu urcite nechod, nie si urcite odkazana len nato.
AKo tu ludia pisu, skus nejake cviky, popripade sa zastav vo fitness centre, poradi ti tam rovno trener, aj ta nauci nazorne cviky. Dobry trener vie naucit cloveka velmi zaujimave veci, ktore by cloveka len tak samemu nenapadli.

flegma

skus: jednorucky do ruk, vystret chrbat, mierne rozkrocmo a spustat ruky dole ku kolenam, raz jedna strana, raz druha, robit to tahom, nie svihom

JahO_Odka

Ja mám tiež bruško ako problémovú partiu :) Preto ma stojí veľmi veľa námahy držať si postavu presýpacích hodín. Treba na tom fyzicky makať, nič iné bohužiaľ nezaberá.
Roky som čítala kdejaké články o diétach a chudnutí, no nič nepomáhalo. Až ten pohyb - schudla som cca 15kg, teraz vážim 55kg. Nikdy som sa takto dobre necítila... treba sa proste hýbať :)

Lalle

Áno, mám postavu typu jablko, som si toho vedomá, len sa pokúšam zistiť či sa niečo nedá urobiť s tým tukom ,ktorý sa mi usádza v oblasti pásu, a brucha, lebo naozaj to nevyzerá moc dobre, kedže mám ku tomu všetkému ešte aj krátky trup, takže tuk sa musí rozložiť na menšej ploche ako keby som mala dlhý trup a potom vyzerám v oblasti pasu ešte širšie. Schudnúť naozaj nechcem, lebo aj ked mi pri schudnutí pár cm z pasu ubudlo, ubudli mi cm aj z iných častí tela, z nôh a rúk a veru také chudé nohy ako som mala už nechcem mať, ani prepadnuté lícne kosti.Nejaké cviky na vyrysovanie, alebo zoštíhlenie pasu či nie sú. Tá rotana a orientálne tance by možno mohli pomôcť, neviem nemám s tým skúsenosti. Rozmýšľala som aj nad liposukciou, ale ak mám pravdu povedať, bojím sa toho, je to dosť veľký zásah do organizmu a nie je to ani najlacnejšie. Preto by som bola rada, ak by existovalo niečo, nejaké cviky, alebo tak, čím by bolo možné docieliť zúženie pasu bez chudnutia. Inak dakujem za príspevky.

flegma

ale podla mier ma typicku postavu pre jablko, takze aj ked sa pokraja, presypacie hodiny zo seba nespravi...
tu pomoze len maskovanie oblecenim

mango.tree

no ale ona pise, ze TUK sa jej tam uklada. s kostami neurobis nic, ale s tukom ci svalmi sa da. ja mam stihly pas, ale ked som robila viacej gymnastiku, tak sa mi zacali robit svaly na bruchu, take bocne, ze aj pas bol sirsi k bokom a to sa mi nepacilo, tak som niektore cviky nechala tak.
no a na vyformovanie pasu (zostihlenie, ak je to o tuku a svaloch) je najidealnejsie cvicit na rotani ci ako sa to vola, alebo aj sama si tak 3 minutky denne zacvic, ze plecia tlacis do jednej strany a bok oproti do opacnej, tak v kruhu, neviem to lepsie opisat.
inak, ja mam lepsi pas aj z behu, tiez orientalne tance a cvicenie 5 Tibetanov pomahaju na jeho rysovanie. teda, pisem co funguje mne, tebe mozno nieco z toho, mozno nieco ine viacej pomoze

tragedia

proti genom nezmozes nic, ked raz mas kostru postavenu tak, ako opisujes, tak stihly pas mat nebudes nikdy. jedine, ze by si si dala vyoperovat posledne rebra ako Cher :-D