Antidepresíva

Príspevok v téme: Antidepresíva
nevyliečená

Dobrý večer, ani neviem čo vlastne očakávam, možno radu,alebo podporu... Od roku 2002 užívam atidepresíva (rôzne, už si ani nepamätám názvy)Od roku 2009 sa to ustálilo na Seroxate (20mg, alebo 30mg podľa aktuálneho stavu) a Rivotril kvapky 25mg 10 kvapiek pred spaním.
Diagnóza Panická porucha. Všetky prejavy tejto diagnózy chvalabohu zmizli, ale nemám sa dobre, možno sú moje očakávania veľké, ale veľa ľudí píše alebo hovorí,že konečne začali žiť po nasadení liečby lepšie. Ja som sklesnutá, bledá, keby to bolo možné prespala by som väčšinu dňa. Celý deň sa tomu spánku bránim a keď príde večer a dám si svoje kvapky ledva tak do hodiny zaspím, často sa budím a ráno by som najradšej nevstala. Starám sa o postihnuté dieťa (Downov syndrom 14- ročná dcérka, ťažký kombinovaný postih). Podľa možnosti nevychádzam z domu, len keď musím (s dcérkou do školy, zo školy ) Niežeby mi bolo nepríjemné stretávať sa s ľudmi, aj s postihom mojej dcéry som sa naučila žiť. Ale akosi nevládzem. Myslím, že to nie je so mnou až také najhoršie, keď sa dokážem postarať o domácnosť (jednoducho sa ešte stále dokážem urobiť čo treba.)Ale pomaly ale isto zanedbávam seba. Je možné, že by tie lieky už nestačili ? Alebo nestačím už ja ? A treba sa tým zmieriť ? Neviem. Ak sa Vám chce a viete poradte prosím.

RNG

Dovod, pre co sem pisem je aby sa ludia oboznamili s inymi prostriedkami a metodami, nez pouziva bezna medicina, ktore sa miesto propagovania skor potlacaju.

luciano

Ja ti RNG verím a súhlasím s tebou, ale ako nájsť odborníka, ktorý by vedel liečiť depresiu výživovými doplnkami a úpravou stravy? Okrem Teba je takýchto odborníkov strašne málo a či chceme, alebo nie, musíme sa spoliehať na chemické antidepresíva. Možno že niekomu nefungujú, ale mne napríklad zabrali znamenite a bez nich by som tu možno už nebol na tomto svete.

RNG

Moj osobny nazor, ktory vyplyva z hromady medickej literatury, najma teda alternativnych lekarov je ze najprv treba doplnit chybajuce v tele, zlepsit stravu, napravit travenie potom ak to nestaci adresovat najprv neskodnymi doplnkami udrzbu zdravia a rozne zdravotne problemy a ak to nestaci alebo nezaberie, az potom siahnut na chemicke lieky s plno skodlivymi ucinkami, alebo rozne lekarske praktiky, ako operacie, ozarovania a podobne.
Tj presne naopak, ako to robi drviva vacsina lekarov, ktori okamzite predpisuju skodlire chemikalie bez co len jedineho pokusu problemy adresovat neskodne, doplnkami a roznymi zatial neprijatymi lekarskou komunitou oficialne/alternativnymi ale ucinnymi metodami.

Nuz to je moj osobny nazor, na nikoho ho nemanucujem, ale myslim si, ze by ludia mali mat dostatok a kompletnejsie informacie o sucasnom stave mediciny, tj celej mediciny, z celeho sveta, nielen zapadneho smeru ,ktory sa vyucuje v skolach za hojnej podpory a vplyvu farmaceutickeho priemyslu a poistovni.
Lebo len dobre a vsestranne informovany clovek moze robit aj vlastne rozhodnutia a nie je len babka v rukach lekarov, politikov, advokatov a podobne.

jan11

Ja len taky mozno mylny postreh. Antidepresiva na prirodnej baze isto funguju, akurat, ze okrem teba RNG sa v tom nikto poriadne nevyzna:) Mne v nemocnici museli dat az tri antidepresiva, resp. neviem, ci museli, ale pomohlo.

RNG

Nuz ja vychadzam z tohoto
healthland.time.com
www.cbsnews.com
www.thedailybeast.com
a dlhorocnych skusenosti ludi naokolo, co beru antidepresiva a su na tom stale zle.
A porovnavam to s ucinkami prirodnych doplnkov, co mnohym vyriesili rozne problemy, bez skodlivych postrannych ucinkov a navykovosti.
A to mam aj z vlastnych skusenosti, nielen z literatury roznych alternativnych lekarov.

Takze neviem, kto sa tu myli, hoci pripustam, ze niekomu pomohli aj synteticke chemicke AD, nakoniec inac by nemohli byt schvalene ako lieky. Lenze za aku cenu???

luciano

RNG, ja si veľmi vážim tvoje rady a brilantné vedomosti, ktoré máš, ale v prípade fenoménu depresia a antidepresíva sa v mnohom mýliš. Antidepresíva určite nie sú placebo, je to overené tisíckami pacientov, ktorým sa pri užívaní AD výrazne polepšilo. To sú holé fakty.

RNG

Depresie nie su z nedostataku umelych chemikalii, ale ozajstnych zivin a latok, co telo potrebuje. Tj tie si treba dodat v prvom rade.
Destresovat sa co najviac, napravit si spanok a samozrejme aj travenie a absorbciu zivin.
Ako na to pozri cez Google.sk pod rng, stres spanok, travenie.
Inac antidepresivne chemikalie maju casto pochybnu ucinnost, najma dlhodobo, ze dnes je viacero sprav od lekarov, kde ichj zrovnavaju s placebom tj cukrovymi pilulkami co sa tyka ucinnosti. Tj ich ucinnost je viacmejej len viera v ucinok.

Tvoj preblem je najpravdepodobnejsie v serotonine a z neho sa vytvorenom melatonine, ale moze byt aj v GABA, nedostatku B-3, B-4 a podobne.
A iste do toho prispieva aj strava a travenie.