Zlá povesť

Príspevok v téme: Zlá povesť
maribell

Ahojte.Takže skúsim v skratke napísať čo ma trápi. Kedysi, ked som bola mladá, hlúpa pubertiačka, bolo to približne pred 5 rokmi som sa nesprávala príliš slušne. Chodila som po zábavách , diskotékach často , aj každý víkend a veru som sa aj dosť opíjala. Bola som slobodná, nemala som žiaden vzťah, tak som na žúrkach spoznávala rôznych chalanov a priznám sa, že som s viacerými flirtovala a bozkávala sa s nimi. Nepovažovala som to vtedy za nič hrozné, nikoho som nepodvádzala, kedže som nemala vzťah a rada som sa bozkávala, najmä ked som mala vypité. Nikdy som sa však so žiadnym z tých chalanov nevyspala,to by som nikdy neurobila len tak s hocikým takže ma veľmi trápilo a trápi doteraz, ked sa o mne začali šíriť reči, že som ľahká žena a spím s kadekým a podobne. Boli to klamstvá, chalani si vymýšľali veci, ktoré sa nestali, navyše bývam v malom meste, takže sa veľmi rýchlo takéto reči rozšírili a získala som tak zlú povesť. Ked som sa aj s niekým zoznámila, väčšinou sa k nemu takéto reči dostali. Je tomu už piaty rok, ked žijem úplne inak, z týchto pubertálnych hlúpostí som dávno vyrástla, nebola som opitá 4 roky, ani nerobím žiadne hlúposti, bozkávala som odvtedy s troma chalanmi, vždy išlo o začínajúci vzťah, alebo to bol bývalý, no proste žijem dosť slušným životom. Moji blízky kamaráti vedia aká som bola, že som síce vystrájala, ale mnohé z tých rečí boli výmysly, neveria im, ale som smutná, že mám u mnohých ludí v meste zlú mienku. Bojím sa aj s niekým novým zoznámiť, že by sa k nemu zase takéto reči od niekoho doniesli. Viem z časti si za to môžem sama, nesprávala som sa moc dobre, ale to bolo priveľa, čo sa o mne začalo hovoriť. Bola som mladá, hlúpa a nešťastná z rôznych vecí.Ako sa z tým vyrovnať, že napriek tomu, že žijem už dlho uplne inak, zmenila som sa, dospela som a pochopila veľa vecí, mienka u mnohých zostáva o mne zlá?Je mi z toho smutno a nejako sa mi to nedarí. Chcela by som sa zoznámiť s istými ludmi z nášho mesta, no mám strach či o mne nepočuli zlé reči, alebo by sa k nim nedoniesli. Je mi z toho ťažko.

amanda23

kasli na ludi, ti stale musia niekoho pretriasat a moralizovat a keby si radsej kazdy nastavil vlastne zrkadlo.. Len mi ukaz , kolko pubertiakov, co kazdy vikend "kalia" po baroch sa chova inak ako si sa chovala ty? Zkratka , ja som toho nazoru, ze treba sa v mmladosti vyburit, to k tomu patri, ja som nebola ina, ako si bola ty, teraz som o generaciu starsia, mam rodinu a vsetko je v pohode a ludi o ktorych viem, ze o mne sirili kedysi nepekne reci, ani neodzravim, ked ich stretnem, hoc boli kedysi aj moji "kamosi" jednoducho pre mna neexistuju, nastastie su to len 2-3 ludia a nepatria davno do mojho zivota. Len ty si strojcom vlastneho zivota a stastia a ludska blbost nemymrie, takze sa k tomu musis postavit normalne a mat sa rada a nelutovat aj ked si sa mozno nechovala podla "predstav" okolia, na to sa vykasli, nikomu si nic zle nespravila, aby si sa zato musela obvinovat...Takze maj sa rada, nic nelutuj a najdes si normalneho chalana neboj. A na druhej strane, aspon si sa zabavila, co uz take sucharky, co si vyjdu do baru a pri malinovke len cumia na veslele baby s dobrou naladou, na ktore sa chalani lepia a je im luto, ze na nich nik nepozrie, tak potom je jasne, ze zavidia a si tercom ohovarania:DD

doubledog

ved ludom, na ktorych ti zalezi, to kludne mozes povedat.
a podla mna normalny chalan to tiez nebude riesit, ved to co popisujes, je celkom nevinne a podla mna bezne pubertalne spravanie.
mne osobne prides ako dost slusne dievca.

blecha

ahoj Maribell,
pred mnohými rokmi som chodila s jedným chalanom. Boli sme spolu takmer 2 roky. Nedotiahli sme to ďalej, pretože zomrel.

V ten rok som prežila podobné veci ako ty, mala som vtedy 17. Za ten rok som pila, ťahala pervitín, fajčila trávu, a bavila sa tak, aby som zabudla na to zlé čo sa mi stalo. Za ten rok som sa vyspala s 3 alebo 4 chalanmi, už neviem, lebo som bola na antidepresívach a tie ti vymývajú troška mozog. Do roka som však spoznala chalana, s ktorým som už skoro 8 rokov, bývame spolu a milujeme sa.

Bývam v meste do 25.000 obyvateľov, teda tiež nič extra, poznám sa ´´s každým druhým´´.

Týmto však chcem poukázať na to, že nikdy som nemala problém so svojou minulosťou (okrem toho, že mne samej sa mi nepáči), nikdy ma nikto za to, čo som v tej dobe porobila neohovoril, alebo som sa o tom aspoň nedopočula. Skôr sa mi stalo ešte dávno pred týmto všetkým, že sa narozprávali blbosti o mojej osobe. Boli to reči zo závisti.

Možno je problém v tom, že sa stretávaš s nesprávnymi ľuďmi, alebo v tom tvojom meste sú fakt sprostí. Normálne to ľudia chápu, že človek rieši takéto problémy týmto spôsobom - samodeštrukciou. A možno je problém v tebe, že sa ostatnými ľuďmi veľmi zaoberáš. Alebo si proste nenašla ešte normálneho chalana, ktorý by riešil teba v súčasnosti a nie v minulosti.

lea128

Och Maribell, to si teda zazila strasny sok, vtedy ked ten chlapec zomrel. Neviem si predstavit seba v takejto situacii, co by som robila, ale je velmi mozne, zeby som robila to iste co ty, ked nie este nieco horsie. Ludia sudia inych a pritom nemaju sa co starat do inych problemov a inych ludi vseobecne, ked ich absolutne nepoznaju a nepoznaju prave dovody toho preco niektore veci robia. Ja som zas nic take nezazila a opijala som sa a bozkavala sa s chlapmi aj tak a za nejaku stetku sa urcite nepovazujem. No radim ti aj tak, aby si si radsej s chlapmi od vas uz urcite nezacinala. Zial nemas velmi na vyber, proste si tie reci nemozes vsimat, ked nemas moznost zatial sa prestahovat. Aj ked ta to trapi. Ti ludia su totalne ubohi, ze to riesia aj po rokoch co nikde nechodis a ani dokonca nepijes. Preto ti to nestoji sa takymi ludmi zaoberat. Mne sa napr. vtedy stalo, ze kamaratka mojej tety zalovala na mna, ze ma videla s nejakym chlapom pred nasim domom, ked nasi neboli doma. Ze som si ho zrejme doniesla domov. Teta mi spravila z toho scenu( nikdy sme sa nemali radi) a ja som sa nastvala isla som do obchodu kde pracuje ta jej kamaratka a som sa jej narovinu spytala aky ma problem, ze toto riesi? Neviem ci to sice malo vyznam, ale bolo mi aspon lepsie potom :D Je mi luto, ze som ti v tomto probleme neviem inak poradit, no dufam, ze v buducnosti, ked si najdes priatela z ineho mesta, sa ti podari odist niekam prec a budes mat konecne klud :) Vela stastia.

maribell

ahoj Lea. No u mňa to pramenilo z viacerých vecí. Po po prvé som bola mladá, hlúpa, nevybúrená a bavilo ma chodiť po baroch a diskotékach, no stali sa mi aj zlé veci, spoznala som sa s jedným chalanom,s ktorým sme boli priatelia,v tej dobe som nepila. Ja som ho zo začiatku nebrala nijak inak, vypadalo to tak, že má o mna záujem a nakoniec som sa do ňho zalubila..chcela som to riešiť, mala som aj naplánované kedy mu to poviem, lebo som cítila aj z jeho strany niečo viac, no chvílu pred tým ako som sa mu to chystala povedať zomrel. Bola to pre mňa veľká rana, všetko ostalo nedopovedané, bola som mladá, veľmi precitlivená, cítila som veľkú prázdnotu kvôli tomu , aj kvôli iným veciam. V rodine som to mala vtedy dosť ťažké, nebudem presne rozvádzať o čo išlo, hľadala som ako keby únik z reality, opíjala som sa,búrila som sa, bohužial asi 4 krát som sa opila až do nemoty, správala som sa hlúpo, bozkávala sa s chalanmi, v domnení, že som nezadaná a nerobím predsa nič také zlé, ked sa s nimi len bozkávam. Ako som písala, len som sa snimi bozkávala, no aj tak som sa nakoniec dozvedela, že som s mnohými z nich spala. Boli to chudáci, ktorí si vymýšľali takéto veci a snažili sa niečo si tým dokazovať. Už je to piaty rok , čo som pochopila, že týmto smerom cesta nevedie a že opíjaním, nevyriešim žiadne problémy, ba si privodím dalšie, ale aj tak som v očiach mnohých z nášho mesta stále len nejaká chudera a určite budú ochotní šíriť túto mienku pri nejakej príležitosti ďalej. Asi by bolo naozaj lepšie niekam sa odsťahovať, verím, že by aj mne stačilo kľudne aj tých 30 km :), len bohužial nie je to v najbližšej dobe možné. Snád v budúcnosti..Som rada, že Tebe sa to podarilo, si spokojná a máš pokoj od hlúpych rečí na tvoju adresu :)

lea128

Maribell, ja som mala pred 3 rokmi presne taky isty problem ako ty!! Tiez som byvala v malom meste, tiez som sa s chlapmi hlavne bozkavala ( aj ked s niekolkymi aj nieco viac, ale aj to len vo vztahu). Tiez som sa casto opila, potom som tancovala sladaky a doslo tak k bozkom aj na verejnosti. Trvalo to tak asi 4 roky. Tiez som robila hluposti, ako obycajne mlade dievca, no nikdy som sa neopila tak, zeby som nevedela o sebe a lezala dakde na WC-ku a bola totalne rozbita, ako sa s tym casto stretavam teraz. Dobre, raz sa mi stalo, ze ma vyhodili z discoteky, lebo sa tam zacali byt moji 2 kamarati a vyzeralo to tak, ze o mna, pricom to tak vobec nebolo. Takze vyhodili nas vsetkych. No ja som z rodiny, v ktorej sa niky na discoteky nechodilo, ani moji rodicia, ani teta, ujo- vsetci boli prehnane veriaci. Zacali sa o mne sirit strasne hluposti, veci ktore boli podomyslane, ze som kurva a mam vzdy ineho...a dostavali sa tak aj k mojej rodine. Boli to strasne casy, takze ti co su z vacsieho mesta, si to vobec nevedia predstavit. No ja som sa odtial prestahovala, vtedy hlavne kvoli skole. Teraz byvam inde a nastastie aj moji rodicia, kedze sa rozviedli.Preto jedine ti musim poradit, chod odtial prec, ked nie hned tak o par rokov, lebo este velmi dlho tam takto budes sudena. Reci prestanu, az ked pride nova generacia a vsetci budete stari a zabudnete na take mlade casy. Ale mne sa to mesto vtedy aj tak zhnusilo, ze som nechcela si ani nic s nikym zacat, lebo ten dotycny poznal aj ine osoby, ktore mi robili len zle. A casto take reci pramenia hlavne zo ziarlivosti, a zavisti. Alebo potom to sirili chlapi, ktori boli taki ubohi, ze sa zacali chvalit niecim co sa nikdy nestalo...Ale mozem ta uistit, ze si nerobila nikdy nic zle, podla toho co si napisala. To ja mam pocit, ze som bola este horsia...len u mna to pramenilo hlavne, kvoli tomu, z akej som rodiny. Dufam, ze sa ti raz podari odist, hoci do mesta vzdialene ho len 30 km, ako ja. Tu mi je uplne super.Tu som vo velkom meste a konecne ma tu nikto neriesi, co, kde, kedy , preco, naco a s kym robim...

maribell

Ja si myslím, že pokiaľ bude ten môj budúci chlap, ak teda nejaký bude :-) z iného mesta, tak s ním kludne môžem chodiť aj v našom meste.Ved on tu predsa nikoho nebude poznať len mňa, mojich priateľov a moju rodinu a tí mu takéto reči na mňa nepovedia, lebo oni poznajú pravdu, vedia ako to bolo. Horšie by bolo ak by som si chcela nájsť chalan z nášho mesta, tam je riziko, že sa bude poznať s ludmi, ktorí o mne klebety šírili, takže by mu mohli donášať. je to hrozné ako ludia dokážu druhých osočovať a nafukovať veci. A či som silná osobnosť? Hmm..Snažím sa ňou byť, ale necítim sa tak, aj ked je pravda, že som silnejšia ako som bola pred rokmi, lebo som si veľa toho zažila. A ako sa hovorí, čo ťa nezabije, to ťa posilní..Niečo na tom pravdy bude :)

jan11

Ty posobis ako silna osobnost, ale uz teraz lutujem chlapa, ktory s tebou bude chodit v tom meste. Vies, co bude musiet pocuvat ten??? To, co si pocula ty, je len slaby odvar. Po takych dvoch rokoch si ten chlap bude mysliet, ze uz s tebou musel predtym spat, len si na to nemoze za toho spomenut:)