Žiarlit na byvalu neopatovanu lasku?

Príspevok v téme: Žiarlit na byvalu neopatovanu lasku?
estefania

mam takpovediac prvy "vztah" momentalne, aj ja som jeho prva seriozna znamost...problem je ze v minulosti on bol strasne zalubeny do kamaratky, ktora ho nechcela....a ja na nu ziarlim....pred par tyzdnami sa stretli u nej na byte, mne povedal ze mali stretavku zo skoly a bol u spoluziacky....ja som sa dozvedela ze bol u nej....teda vlastne ani neklamal, boli spoluziaci, lenze to som netusila ze to bola tato spoluziacka byvala...dozvedela som sa ako sa o tom dohadoval s kamaratom, asi takym stylom nechce sa mi tam ist, ale ak mi nedojde zenska (teda ja) tak pojdem...som neskutocne nastvana....a jemu ani nemozem povedat preco, lebo toto som sa nemala dozvediet vobec...a netusim ako to vyriesit, ci kaslat nato, ci to prehanam ja, alebo co vlastne...

lea128

Kazdy z nas mal nejake tie platonicke alebo neopatovane lasky. To je uplne normalne. Preto nechapem preco mu to nemozes povedat, aj ked si sa to nemala dozvediet. Proste uz to vies, no a co? Povedz mu, ze ta to trapi, ze nevies ci tam nejake city k nej este nahodou nezostali. Ale davaj si pozor, aby si nevyzerala ako ziarlivka. Nic mu nevycitaj, ved je to minulost. Mal by ta ubezpecit, ze uz o nic neide. To je jedine co mozes spravit, inak ta to bude vo vnutri vzdy trapit. Ked sa nestretavaju nikdy len oni dvaja osamote, je to uplne v poriadku. My zeny sme castokrat bezdovodne ziarlive, ja som si uz velakrat uvedomila, ze to nema ziaden zmysel...No ci to ma zmysel ci nie, to musis zistit z jeho reakcie na nu, a z toho aky je celkovo vas vztah.

Kvety zla

Mimulus to myslis vazne?
To mi pride poriadne chore - ze sledovat ho alebo si kupit minikameru. Ved ona nikde nehovori ze si mysli ze sa medzi nimi nieco stalo - iba uplne normalne bezne ziarli, tak ako kazda zena z casu nacas. A taketo normalne ziarlenie netreba riesit, kym ta to nezoziera a nenici (co by nemalo, ak partnerovi doverujes - a partnerovi by mala zena doverovat, ak nema dovod pochybovat).
A ved on sa so slecnou na ktoru bol namotany nestretol len tak ze medzi styrmi ocami ideme na kavicku - organizovala stretavku zo skoly, kde bolo X ludi.
Beruc do uvahy tieto fakty som presvedcena o tom, ze ide iba o normalnu ziarlivost (neopravnenu a nicim nepodlozenu, ale normalnu, holt stava sa to) - a s touto netreba nic robit. Ja osobne som zastanca toho, ze komunikacia je medzi partnermi najdolezitejsia - ale obcas je treba vediet aj to, kedy nerobit zbytocne sceny. Ak by slo o nejaky problem, prosim, ale toto je naozaj zbytocne riesit.

Mimulus

Ani jedno :) Nabudúce keď pôjde za ňou a on určite pôjde tak ho buď sleduj alebo si zaobstaraj takú mini kameru :) Veľa šťastia, ale bez dôkazov by som nič neriešil. Buď mu naozaj dôveruješ a nebude Ťa to zaujímať. Alebo mu neveríš ( Ten telefonát ti dal chrobáka do hlavy) tak musíš mať jednoducho dôkaz, že nie je niečo v poriadku. A ak sa niekto stretáva s niekým s kým v minulosti niečo mal - nikdy to nie je len nejaké nevinné divadielko.

Kvety zla

ano, prehanas.
musis sa s tym jednoducho vysporiadat. ak mu veris, nie je dovod ziarlit - a toto si opakuj. je s tebou, nie s nou, tak na to kasli, nevytahuj to, nema to zmysel a nic by si tym nevyriesila, iba by si bola za ziarlivku.
lebo ak by si mu to aj povedala, co tym docielis? alebo co by si tym chcela docielit? je bezne ze sa ludia sem-tam uvidia aj so svojimi byvalymi, alebo byvalymi namotavkami, a ty sa s tym musis vyrovnat.