Caste chodenie na zachod

Príspevok v téme: Caste chodenie na zachod
toshi

Ahojte
Vedel by mi niekto poradit s mojim problemom?
Tento problem mam uz asi 5 rokov ale v poslednej dobe chodim na zachod aj 3 alebo 4x za den,doteraz to bolo tak 1-2x za den.
Stolica neni vzdy riedka,vacsinou su to male kusky.
Vyprazdnovanie mi trva aj 20 minut.
Najvacsi problem je ten ze zachvilu mi zacne zas aj skola a robota tak si nemozem dovolit ist na zachod tolko krat.
Zneprijemnuje mi to zivot.
Niekedy ked vypijem kavu do 5 minut musim ist na zachod to iste je aj ked vypijem Mother(energy drink)
Kedze som v zahranici nemozem si dovolit ist k lekarovi na vysetrenie kedze tu je to vsetko strasne drahe.
Keby som sa rozhodol vratit na Slovensko musel by som si vysetrenie platit z vlastneho kedze sa v zahranici zdrzujem uz viac ako 8 rokov.
Keby som aj zostal na Slovensku tak by vysetrenie urcite trvalo aj mesiac a to by som sa uz nemohol vratit naspat sem pretoze by mi asi prepadli viza kedze by som nechodil do skoly.
Mozno ze niekto viete o nejakom lieku ci bylinkach co by moje problemy s castym chodenim na zachod kde stravim vela casu vyriesilo.
Dakujem za odpovede.

bumbác

pekný den poradte prosím,moja polovička často chodí na veľkú potrebu v noci niekedy aj 3 4 krát a cez den aj viac krát:5 ž krát ,ked sa ho pýtam.. tak stále odpovie iba že som na veľkej potrebe ...je to ok alebo môže byť za tým aj niečo vážnejšie.. potrebu vykonáva najmenej aj 10 15 minút. dakujem čakám na odpoved..s pozdravom

medante.com

V prvom rade by som obmedzil kavu a uplne vynechaval energeticke napoje. Ak beriete nejake lieky, ktore niesu zivotapotrebne, tak ich vysadte. Skuste upravit stravu a hlavne k veceru jest vela zeleniny. Na ranajky vypit 0,5 litra vody s citronom. Po tyzdni/dvoch by sa to malo upravit.

byvaly_srac

Ahoj, mal som ten isty problem, chodil som srat aj 5x denne. Stacilo iba nejest lepok, skoncit s cigaretami, prestat pit kakao a kavu. Akonahle zjem nejaky lepok alebo si dam kavu alebo kakao, doslova preserem cely den aj s polkou druheho :) Inac vysetrenie na celiakiu je negat., aj tak viem ze mi lepok aj vsetky stimulanty ako nikotin a kofein skodia, uz nepijem ani zeleny caj a kofoly, presiel som na cistu odstatu vodu z vodovodu. Odvtedy je vsetko ok. Skus si trosku davat pozor na to co jes a pijes. Aj myslienky su velmi dolezite, ziadne sracky si nepustaj do hlavy, bud kludny, nestracaj cas ponahlanim sa, mysli pozitivne a vsetko bude ok.

Giuseppe

No najlepsie by bolo navstivit gastroenterologa. Takto bez dosledneho vysetrenia je tazko radit. Nemas privela stresov? Chodenie na wc 3-4 x nie je nich patologicke a kofein v kave bezne ,, pohne,, creva. Skus si obohatit jedalny listok o bakterie mlieckeho kvasenia (zive jogurty, pripadne v tabl. forme z lekarne nejake pripravky napr.NUTROLIN B)viac oddychovat. Mozno sa jedna o sy drazdiveho creva. Skus napisat do poradne www.primar.sk, tam radi gastroenterolog.