Antikoncepcia a tehotenstvo

Príspevok v téme: Antikoncepcia a tehotenstvo
Adele-antika

Dobrý deň, mám trochu obavy.
Mám 21 rokov a beriem antikoncepciu už asi rok a pol. Vždy si dávam pozor a keď niekedy náhodou zabudnem užiť tabletku, dám si ju do 12 hodín, takže vždy som chránená pred tehotenstvom.
Cez 7 dňovú pauzu mi príde menštruácia asi na 4 alebo 5 deň, no teraz mám pauzu už 5 deň a ešte neprišla ale ja sa vôbec necítim na to, že by mohla prísť.Nebolí ma brucho,nemám citlivé bradavky,nič.. Keď mám sex s priateľom (bez kondomu), neurobí sa do mňa,sme veľmi opatrní,veď čo keby náhodou. Minulý týždeň som mala sex v sobotu aj v nedeľu a v pondelok som si dala poslednú tabletku.
Nemôžem byť tehotná, že?
Viem to ale mám obavy a potrebujem sa uistiť...
Aký názor máte vy?

mirenna

nie nebudes. Aj ked riziko pri HAK vzdy je a nemozno ho vylucit, je vsak uplne minimalne a v tvojom pripade takmer absurdne. Pri uzivani HAk je vraj dokonca bezne, ak menstruacia vobec nepride, resp. je takmer uplne slaba, akoby ani vobec nebola. Mam to od Dr. A niekedy staci stres, prechladnutie, ine lieky a pod. Nemusis stresovat, a ak chces vacsiu istotu tak si urob test, ale podla mna aj to je zbytocne. No je to na tebe.