Candida/soor na jazyku - je to prenosné?

Príspevok v téme: Candida/soor na jazyku - je to prenosné?
macka123

Mám biely jazyk a nepríjemný zápach z úst. Doktorka mi povedala že je to plesnové ochorenie soor. Zabudla som sa však spýtať či je to prenosné, napríklad pri bozkávaní. Môžem partnera nakaziť aj pri milovaní bez kondomu? napriek tomu že nemám iné príznaky okrem hore spomenutých. ďakujem za odpovede

RNG

Samozrejme su mikroby prenosne, ale dostane ho len ten, co ma oslabenu imunitu na ne alebo dostane masivnu davku naraz.
Nakoniec je to bezny mikrob, ktory sa nachadza okolo nas a v nas prakticky vzdy, len pri dobrej imunite sa nemoze premnozit.

RNG

Soor je ustna candidaza, ktoru maju najma deti. Da sa znicit lahko roztokom GSE alebo oreganovym olejom.Niekedy staci aj postrek koloidnej striebornej vody. Odporucam brat aj NAC. Dnes su na trhu aj ustne probiotika, ktore su vo forme cukrikov, co vytlaci candidu a plesne a aj rozne bakterie co prispievaju ku kazeniu zubov z ust.
Ma ich napr pod menom Jarro-dophilus Oral probiotic Lozenges hromada distributorov na internete, pozrite napr iherb. Tieto probiotika ochranuju usta, hrdlo potlacaju aj infekcie v nose a strednom uchu, hoci povodne boli propagovane len proti zapachu z ust a kazeniu zubov.

Candida v ustach je priznakom obvykle aj candidy v crevach a to treba adresovat zmenou stravy(menej cukrov a skorobov, jemnych muk, viac mikrovlaknin a branim priticandidivych ako oreganovy olej, GSE, kokosovy olej a enzym candex.
No a samozrejme nasadenim kvalitnych probiotik, cim myslin tepelne a kyselinovo odolnu zmes .