Zvyseny obsah cukru

Príspevok v téme: Zvyseny obsah cukru
l0l

dobry den, dneska robili mojmu otcovi opakovany test cukru v krvi nakolko prednedavnom mu pri pravidelnej kontrole zistili zvyseny obsah. v oboch testoch mu na lacno namerali 15mmol/l glukozy v krvi. o par dni ide za nejakym specialistom ktori mu urci dalsi postup liecby a diety. chcel by som pocut od ludi s podobnymi hodnotami ako je to vazne a na kolko to ovplyvnilo vas zivot? otec zatial nic nepocituje a keby mu to nenamerali pri nahodnej kontrole tak by sme o tom este ani nevedeli.

ewka.

aj ja by som sa chcela opýtať. mojej mamine zistili cukor 6. začala histerčiť, prestala úplne jesť sladké, kupuje diabetické chlebíky. Bojí sa, že bude musieť brať lieky a časom injekcie. Myslíte, že táto hodnota je vážna už ?

moniy

ale matka príroda si zariadila ľudí, ktorí sú niektorí aj veľmi šikovní a vyrábajú kmeňové bunky, ktoré vedia pekne revitalizovať poškodený orgán. ako napríklad aj pankreas....

DiabetikIvo

IOI,

glykémia 15mmol/l je už hyperglykémia a bude na 99,9% indikátorom diabetu.

Tvoj otec by nemal ísť za "nejakým špecialistom", ale rovno za lekárom diabetológom - špecialistom pre diabetológiu, poruchy látkovej premeny a výživy, ktorý ho začne liečiť.

Pýtaš sa či a ako je to vážne...

Nuž diabetes je vážne chronické ochorenie, ktoré je v súčasnej dobe zatiaľ ešte nevyliečiteľné, ale zato veľmi dobre liečiteľné. A ako bude liečené to závisí z 85% od samotného diabetika, 10% od jeho diabetológa a 5% od matky pírody, ako hovorieva svojim pacientom Doc. MUDr. Michálek, PhD., riaditeľ NEDU v Ľubochni.

Tvoj otec sa podľa toho čo píšeš s najvyššou pravdepodobnosťou zaradí medzi diabetikov s diabetom typu 2. Tento diabetes je rovnako vážny ako diabetes typu 1, hoci sa vo väčšine prípadov lieči iba diétou, resp. diétou a tabletkami a inzulínom sa lieči v špecifických prípadoch. Ale aj keby si musel pichať inzulín, netreba sa ho báť, ale treba sa naučiť ako ho používať a ako menedžovať svoje ochorenie.

Pýtaš sa ako diabetes ovplyvní život novozisteného diabetika. Nuž človek u ktorého je diagnostikovaný diabetes bude musieť pravdepodobne zmeniť svoj spôsob života a bude sa musieť naučiť žiť s týmto ochorením a hlavne ho dobre menedžovať. To znamená starať sa o to aby jeho krvný cukor (glykémia) bol v medziach dobrých hodnôt a nelietal, hore a dolu ako na "húsenkovej" dráhe.
Preto by sa novodiagnostikovaný diabetik mal zaujímať o svoje ochorenie a o to ako zvládnuť jeho menedžment.