Ekonomická VŠ

Príspevok v téme: Ekonomická VŠ
Leila1223

Pocula a cítala som na forach, ze štúdium ekonomiky, nie je vôbec náročné, ze sa to dá v pohode zvládnuť...a že tento odobor patrí medzi najlahsie a najjednoduchsie, a vola sa "elektricková skola", to znamená ze ju nedokoncí len ten koho prejde v meste elektricka...

Mna by zaujímal názor ludí, ktorí studovali,resp. študujú tento odbor. Je to naozaj pravda?
Lebo mne sa to moc nezdá. Na kazdej ekonomickej fakulte sú príjmačky z matiky, ekonomiky,jazyka. A dostať sa tam cez tie príjmačky tiez nie je najlahšie.

Práve študujem na OA a rozhodujem sa či ísť alebo neísť na tento odbor.

Prosím poradte, hlavne tí čo máte s daným odborom skúsenosti.

Vopred dakujem :)

zoe23

ešte vam poviem pikošku, Sulik studoval na nasej skole a vraj došiel na statnice v kratasoch :D to povedal vyucujuci čo ho učil(nie študent)ale poslali ho samozrejme prezliect sa :D

zoe23

Leila1223

ja som prave v 4. roč. na ekonomickej v BA(euba) a tiez som pocula ze sa jej hovori elektrickova skola :D aj ked si nemyslim ze je to take lahunke!

Ak ti nerobi problem učenie a vies sa rychlo naučit kvanta, tak to problem pre teba vobec nebude.

Co sa tyka prijimaciek, robila som tam prijimacky 3x, kazde na inu fakultu a vzali ma vsade. Na jednej fakulte som neurobila, no vzali ma aj tak kvoli poradiu. Takze prijimacky nejaky problem nie su, ak si neni uplne tupa z matiky :)
A ked ti mam pravdu povedat, je to o tom jak ti sadne test. Pri jednej fakulte som mala matiku total lahku ale z jazyka som nic nevedela, čista tipovačka a pri druhej fakulte som zas matiku ani neurobila, lebo bola brutal tazka a zas test z jazyka bol robeny jak pre zakladnu školu :D
Co sa tyka testu z ekonomie, to som za kazdym natipovala a za kazdym som to urobila, dokonca raz som mala z toho najviac bodov v porovnani s matikou a jazykom :D čo nepochopim doteraz (asi sa odpovede dali logicky odvodit)

Co sa tyka studia tak v prvom rocniku dost ludi prenasa vzdy matiku a ekonomicku teoriu, tak ak sa pre tu skolu rozhodnes, daj si na tychto predmetoch zalezat, ja som to neprenasala, len ich ludia zvyknu asi podcenit (kedze prvaci su vzdy trocha este dezorientovani)No a naučit sa teoriu z matiky na skusku, uprimnu sustrast zelam :) ale neboj, da sa to!

Inak si na nic take extremne nespominam. Ked si šikovna aj tahaky sa daju pouzit. A vacsinou vzdy na prvych prednaskach robia bububu aby si sa venovala samozrejme len tomu ich predmetu a po skuske si este aj povies, ze to take hrozne nebolo.

Inak na nasej skole som sa stretla s tym, ze ludia z OF hovoria, ze na NHF by nesli, ze to mame tazke ale ja by som zas nešla na OF, lebo si myslim ze je to tazsie ako NHF :D. Pri OF je zas tazke prejst cez medzinarodny obchod! Lebo tam nestači vediet len knihu a prednasky ale ešte aj polku internetu :D ak nie cely :D Tak to aspon popisuju ludia z OF.

Takze ja by som si určite znova vybrala svoju fakultu NHF a nie OF.
Skola nie je narocna ale zas za električkovu ju tiez nemam. A aby som nezabudla mame tu oficialne LEN 1 opravny termin!!!

Inak toto si prečitaj :DD euba.wgz.cz trocha to prehnal ale...

druheho

aha, ty si ten typ co ide na skolu len kvoli titulu, preto si hladas to najlahsie co sa da? to potom posluchni :-DDD .... :D

druheho

odbor ekonomika nie je, ale chapem ta. neviem ako to je na ekonomickej v BA, ale na jej pobocke v KE to veru nie je ziadny med lizat a co pocuvam od svojich kamaratok, ktore studuju na inych skolach, kolko "vela" sa tam maju ucit, kolko "vela" predmetov maju a ako s nimi zaobchadzaju ucitielia, maju to ovela lahsie. Takze si myslim ze zavisi od toho, aku konkretne skolu myslis, tiez aj odbor. Su urcite aj tiazsie, ale aj ovela lahsie. Tiez zavisi aj od teba.