Dozivotny vztah

Príspevok v téme: Dozivotny vztah
.

Ludia chcem sa opytat, ked vidim ako to nefunguje ludom okolo nas.
S manzelkou sme sa spoznali, ked sme mali obidvaja 18. Obidvaja sme prvi sexualni partneri. Sex sme mali asi 2 mesiace po spoznani sa. Zobrali sme sa po 2 rokoch. Po dalsich 3 rokoch sme mali syna, ktory ma teraz 18 rokov. Manzelku fakt naozaj neskutocne milujem, som do nej po usi, co sa prejavuje aj vsimavostou, stale sa ju snazim niecim prekvapovat, som k nej pozorny, galantny, nikdy nezabudnem na ziadne vyrocie ani sviatok. Nikdy som jej nedovolil robit tazke veci, aby si neublizila, lebo si myslim, ze zeny na to nie su stavane. Hocikedy jej iba tak kupim nieco z lasky alebo nejaky vylet s nejakym prespatim niekde a tak. Milujeme sa kazdy den, niekedy aj 2 x. Nikdy som ju nepodviedol, naopak, vela bab som musel odmietnut - oni ked vidia ako sa k nej spravam a ako sa mame radi, tak sa snazia asi mat taky isty vztah a asi si myslia, ze to dosiahnu tak, ze ma zbalia. Som doslova vdacny za kazdy den, co s nou mozem stravit. Dokonca som kvoli nej odisiel z prace a spolu podnikame, lebo mi chybala tych 8 hodin, co som s nou nebol (aj ja jej :) . Syn ked ide na zurku, tak vsetci jeho kamarati maju bud rozvedenych rodicov alebo su sice zobrati, ale je to druhe, ci tretie manzelstvo. My ked spolu o tomto s manzelkou rozpravame, tak si pripadame ako blazni vo svete, kde nefunguje ziadny vztah. Prosim vas je tu niekto, kto ma takyto vztah alebo pozna aspon niekoho? Zaujimalo by ma, ci sme az taka velka vynimka alebo sa najde dost takych parov ako my.

goli71

Ja poznam taky par - stryko a stryna. Uz od dvanastich rokov su svoji, stale! A to uz maju dospele deti. Tri, dvoch bratrancov mam a sesternicu. Raz mi aj stryko povedal: Pamataj na jedno vo vztahu, okrem ineho - sami ste zacinali a raz aj sami budete koncit, ked sa cas naplni. Tak ako ja mozem s kludnym svedomim povedat, ze mozu byt prikladom a to vsetkym! Ja sam budem s mojou Drahou uz 12 rokov, mame desatrosneho syna. Lubime sa stale a sme ako to vino, co zreje. Aj ked... Boli sme spociatku strasne taliansko. Hodne toho sme si preskakali. Casto sme zacinali tam, kde to ini uz davno zabalili. A prave o tom to je. Mnoho parov si vztah predstavuje jak Hurvinek valku... Ze ono sa to vsetko spravi same, ze svet gombicka a kedze to tak nefunguje, tak vzdy je zly partner/ka/, ci okolie a nikdy dotycny sam! Zial to je dosledok toho, ze sme si nechali iste veci ako spolocnost prerast cez hlavu, a dosledkom je tato posahana doba...

.

Agnes999, s tym tvojim strykom je to super, to drzanie za ruku. My sa drzime za ruky vzdy ked zaspavame a mame taky velky spolocny paplon, aby sme sa mohli pritulit, len som to nechcel pisat, lebo to uz aj podla nas prehaname :)
Inak druha vec su dlhodobe pary, ktore su spolu len na zaklade zotrvacnosti a pohodlia. Mam kamarata, ktory je uz 30 rokov so svojou manzelkou, ale v spolocnosti povie "ta moja sliepka" a sprava sa k nej hrubo. Ked som sa ho pytal, ze preco sa k nej tak sprava a ze preco sa radsej nerozvedie, tak povedal, ze on si uz na nu zvykol a ze nema cenu hladat druhu. A este poznam par, ktory je spolu 41 rokov a teraz v lete ona potrebovala ist surne dost vazne k lekarovi a on ju odmietol odviezt, ze ma robotu okolo domu. Dokonca ani nepozical auto (lacnu Daciu) dcere, aby ju tam hodila. Potom dcera volala manzelovi a ten chudak musel ist vlastnym autom cca. 30 km k nim domov, aby ju odbviezol 3 km do nemocnice. Su sice spolu cely zivot, nerozvedu sa, on ju asi nikdy nepodviedol, no sprava sa k nej ako ku handre. Ona chudera okolo neho skace ako okolo krala. Toto su tie druhe extremy, ked je sice par spolu, ale vacsinou zena je tam nestastna, ale co uz narobi po tolkych rokoch.

Agnes999

Gratulujem k tak krasnemu vztahu, dobre sa to cita :-) A ano existuju aj ine take pary, poznam take. Napr. moj stryko s tetou su spolu cez 20 rokov a stale sa maju radi. Pritom ich prva dcera sa narodila postihnuta, vela chlapov nieco take neznesie a ujde od rodiny. Ale stryko bol svojej manzelke a rodine vzdy oporou. Zazili lepsie aj horsie casy a stale drzia spolu. Aj teraz, po rokoch stryko obcas zobere tetu za ruku a tak sedia. Pritom povahovo su dost rozdielni, ale dost sa doplnaju a toleruju. To je taky najkrajsi dlhodoby par v mojom okoli co poznam, inak tiez je vacsina rozvedenych.

sheila.

Jeej, krasne.. obdivuhodny vztah mate, ja a moj priatel presne takyto planujeme, sme spolu rok a pol ale lubime sa velmi.. tak sa ideme brat :) a touto temou si mi dal nadej ze existuju ozajstne dozivotne stastne vztahy.. dufam ze aj nas bude taky.
a vam prajem este vela krasne prezitych rokov.

lost

aj ja by som napisal "moji rodicia alebo stari rodicia su spolu tolko a tolko" ale nezil som ich zivot, takze si netrufam :D ale spolu su myslim tak okolo 23 a 43 rokov odhadom... a vyzeraju pomerne stastne, nezapocul som o nejakej nevere alebo podobnom, to by jeden z nich uz pravdepodobne v hadke spomenul, no tak asi to bude v genoch :D

lost

ked som to cital, cakal som v poslednom odstavci "ale ona ma podviedla" a uz som bol pripraveny napisat "hm, takze vztahy uz fakt nemaju vyznam" ale takto si mi dal nadej!! :D :D :D no tak dik, a vela stastia aj nadalej :P :) :D

Lulita

je to krásne, ako dobre sa to cita po tých hroznych kadejakych temach, nech ste stastni cely zivot

ja si myslim, ze take vztahy urcite existuju, len zial dnesnou dobou je ludom podsuvane, ze je "normalne" byt neverny, klamat, podvadzat, ludia upustaju od priorit, vladne egoizmus, v prvom rade je dolezite najst pravu lasku a mat dobry radar na spravneho partnera

my s muzom to tiez tak citime, jeden bez druheho nemozme byt a sme spolu uz dlhe roky

JahO_Odka

Moji rodičia sú podobní :) Mám 22 rokov a musím povedať, že nikdy k sebe necítili také puto, ako teraz, na "staré" kolená.
Všade samé rozchody a rozvody. Nemať pred očami vzťah mojich rodičov, tak asi ani neverím na lásku.
(aj keď tatko nie je až taký pozorný ohľadne darčekov, prekvapení a výletov... je to jednoduchý, ale veľmi férový chlap :)

Filipova

Ja si myslim, ze takych parov je velmi vela, akurat sa o nich tak casto nehovori, pre ludi su zaujimavejsie spravy typu rozchod, podvod, nevera.

Moji rodicia su spolu cez 38 rokov :)

alibi

moji rodicia su spolu 26 rokov a miluju sa, priatelovi rodicia su spolu vyse 30 rokov a miluju sa. dufam, ze aj nam sa to podari.