Žiarlivosť

Príspevok v téme: Žiarlivosť
asdfg

Dobrý deň,

chcela by som sa poradiť ohľadom môjho veľkého problému.

Mám vážny vzťah už vyše 2,5 roku. S mojim priateľom sme na seba velmi naviazaní, naše rodiny nás navzájom berú ako svojich všetko klape ako má..navonok. Dokonca ma už aj "neoficiálne" požiadal o ruku. Je tu však jeden problém. Na začiatku vzťahu ma priateľ podvádzal(nie fyzicky, ale tlačil jednej slečne do hlavy kaleráby, formou dopisovania).Keď som sa to dozvedela (od dievčaťa ktorá bola kamarátka s dotzčnou slečnou), dalo by sa povedať, že som sa zosypala. Cítila som akúsi zradu od niekoho kto môže byť rád, že má takú ženu ako ja. Priateľ jej necelé 2 mesiace hovoril, ako sa nevie medzi nami dvomi rozhodnúť, ako ho to ťahá aj k nej aj ku mne. Keď sme si to s priateľom vysvetlili, on sa mi nekonečne ospravedlňoval a reval mi, trvalo mi vyše pol roka, kým sa mi k nemu vybudovala, aká-taká dôvera. Keď už to bolo zase skvelé, "čisto len kamarátsky" sa opitý priateľ znova ozval slečne. Tá mi hneď dala vedieť, že ju skontaktoval(vetami typu - Som rád, že si šťastná s priateľom aj ja som, veľmi milujem Natašu- mňa), aj keď vedel, že si to neprajem. Vtedy moja krehká dôvera sa úplne zničila. Odvtedy, sa to stale snaží napravovať, mám u neho 200 percentnú pozornosť, atď. Avšak, zo mňa sa stala paranoidná žena. Priateľa podozrievam aj keď ide ráno na fakultu, či tam fakt bol a s kým.. Žiarlim na každú jeho známu/ kamarátku (predtým, ako sme sa spoznali bol celkom kurevník). Strašne ma to mrzi, že som taká paranoidná, domýšľavá, hádame sa len kôli tomu, viem, že mu často krivdím, už sa viac krát stalo ako mi plakal a sluboval, že nič zle nerobí. Ale tá moja dôvera je už taká tenká... Strašne chcem, aby som bola taká bezstarostná ako predtým. Sebavedomá, plná charizmy čo ohurovala chlapov. Viem o sebe, že som pekná žena, ale ja sa tak už prestávam cítiť. Priateľ ma doslova (škaredo povedané) zničil - zničil mi sebavedomie, moju povahu extroverta. Chcela by som vedieť vaše názory na to. Myslím, že moja žiarlovosť nie je bezdôvodná, ale už by to snáď mohlo prestať. Ako sa mám znova naučiť dôverovať priateľovi a hlavne začať dôverovať sama sebe ?! Ďakujem za rady :-)

sususu

zabudla som dopisat ze najlepsie je nevediet... ak nevies, ta sa netrapis... ja tiez nechcem vediet, a ani nekontrolujem...vacsinou ked ich kontrolujete tak to toho druheho bavi viac... ak vidi ze vam to je jedno tak ho chut prejde..."zakazane ovocie lepsie chuti..." zial :-(

sususu

dievcata uz nebudte naivne... vsetci podvadzaju, ci sa jedna o zeny al. o muzov... skor ci neskor...je to hnusne ale je to tak.. moze nas vsak utesit, ze sa jedna "iba" o sex..nie o lasku..pravdepodobne budete mladsie, ja mam 30 a moje oci uz videli vela veci okolo..mam kamaratky ktore su stastne ale maju milencov aby mali v zivote nejake vzruso a tak isto aj muzov priatelov ktori tobia to iste aj ked miluju..nikto sa tomu nevyhne, netreba na to mysliet lebo sa utrapite. tak je to proste v nasich genoch dane ze nas pritahuju aj ini ludia... to uvidite aj na vlastnej kozi... ale ked sa kvoli tomu tak trapis tak ho radsej opusti lebo si pokazis zdravie.

sweater*

take obvinovacky, znicil mi a bla bla. sorac ale pridete mi jak nevyzrete decka. a mimochodom dobre chapem ze ty si sa nastvala nato ze tvoj chlap pisal ten druhej zenskej ze miluje teba a je s tebou stastny??

M.

Prepac, ale myslim si, ze sa to nakoniec aj tak skonci rozchodom. Ja som zazila nieco podobne, priatel ma na zaciatku vztahu podviedol, aj ked sa mi priznal po roku a nieco. Plakal, sluboval hory-doly...ale...vzdy tu nieco ostane, pochybnost, chrobak, ktory bude vrtat v hlave stale....nakoniec sme sa prave pre tu nedoveru aj tak rozisli po 4 rokoch. Snazili sme sa obaja, ale takto nastrbena dovera sa naprava len velmi tazko a niekedy sa nenapravi nikdy.
No nic nie je nemozne, Vam sa to mozno podari...vela stastia.

twentie

teraz čo si napísala, to ako keby som čítala ja o sebe samej. tiez som s mojim dva a pol roka, znami o mne vravia ze som krasna baba a tak niesom slepa ani ja..a tiez mi toto spravil hned na zaciatku/ ze si nebol isty ci s nim ostanem a bla bla..moja dovera k nemu je velmi chaba a vzdy ked ide na nejaku firemnu akciu tak trpnem nespim..ale natolko ho milujem ze ho neviem nechat..tuto ti vsetci poradia aby si ho enchala a bla bla..ale ty sama musis vediet najlepsie ci to vobec dokazes/ ja napriklad nie...