Dá sa zlepšiť zrak?

Príspevok v téme: Dá sa zlepšiť zrak?
matulko

Zdravím.. Mam 16 rokov, nevidím moc do dialky, uz asi od stvrteho ročníka mi predpisali okuliare ,najprv to bolo slabe ,potom silnejsie (lebo ja hlupak som ich nenosil) a zas silnejsie ,niesu az tak moc silne ,ale jednoducho ich potrebujem. Mojim velkym snom je ze chcem robit policajta a na to zrak urcite potrebujem. Cital som si na internete ze sa zrak dá niak vylepsit,roznymi cviceniami ,prijmanim vitaminov a tak.. Preto sa chcem spytat ci je to pravda,alebo by mi vedel niekto poradit? Viem ,ze vsetko ide zlepsit ,a viem ze aj zrak..len neviem ako..poradite mi prosim ? :)

pomocnica

Hej, ta laserová operácia môže pomôcť, ale pokiaľ nemá tupozrakosť, lebo tú mám ja a bolo mi povedané, že ona sa nedá vyliečiť nijako ani laserovou operáciou. Iba zakrytím oka v mladosti, ale mne to zistili až v takých 10 rokoch a to už bolo neskoro.

zrakocutein

pomaha ocna joga, dostatocny oddych, umele slzy a vyzivovanie vitaminmi ocutein je super zrak sa da zlepsit len dlhodobou starostlivostou a disciplinou

Gima

Da. Zrak zlepšuje, mrkva, zeler,pažitka, cvikla, dumbier z lekarne vitaminy ako okutein lutein forte, ostrovidky, kvapky na zvlhčenie očí, cvicenie - joga, masticky od lekara na predpis, očne šošovky, ale s nimi je strašna manipulacia. Existuje kniha Očne cviky, ale neviem, kde to zohnať. Ja si kvapkam do očí Hypromeloza -P po par minutach pekne vidim, ale trva to iba chvilu a potom musím nosiť okuliare.

lubomirka1

viac oddychovať od PC a TV, nemať doma neónové svetlá, klíma vysušuje oči, dobrá je očná jóga, vitamíny ocutein ak chcete uchovať dobrý zrak a zvlhčovať oči

pino

Čau matulko. Máš pravdu. Aj zrak sa dá zlepšiť. Viem aj ako, ale nie je to ľahké. Vyžaduje si to veľa trpezlivosti. Na to, aby som ti mohol poradiť, potrebujem vedieť, aké dioptrie nosíš na jedno aj na druhé oko, či chodíš do školy, čo robíš vo voľnom čase, ako vidíš bez okuliarov v škole aj vo voľnom čase. Potreboval by som od teba čo najviac informácií, ktoré súvisia so zrakom. Na základe toho, ako vidíš bez okuliarov a aké činnosti robíš počas celého dňa, ti môžem navrhnúť niektoré cvičenia.

sorento

Ahoj, Americky piloti pri nočnom bombardovaní používali mrkvove tablety . Aľe lepšie je surovu mrkvu s olivovým olejom.