Chronická hnačka

Príspevok v téme: Chronická hnačka
diarrhoe

prosím vás, trpím už 7.mesiac hnačkami. kolonoskopia, gastroskopia negativna, krvný obraz v poriadku, baktérie v stolici a moči negatívne, intolerancie žiadne. Jediné, čo mi našli, bola autoimunitná tyreoiditída a ST-4 voľný, ktorý veľmi mierne prekračoval hranicu (23.12, pričom max. hranica je 22.70) Kolostrum, chlorella, probiotiká, rôzne čaje, oleje a tak nezabrali. Hnačka nie je až taká intenzívna (zvyčajne 1-3x denne), no je sprevádzaná difúznymi bolesťami, plynnatosťou a prelievaním čriev (peristaltikou?), ktoré pretrvávajú takmer permanentne. Ak nie je hnačka, stolica sa rozpadá (niekedy na zvláštne tvary typu *vločky?*) v záchode. Môže byť spôsobovaná tou štítnou žľazou? Čo môže byť príčinou?

Veronika3991

Pri dlhotrvajucich problemoch s vyprazdnovanim treba vyhladat lekara.... Moze ist predsa aj o vaznejsie ochorenie... Ja som mala podobne problemy, hnacky, nafukovanie, pocit, ze mam brucho na prasknutie... tiez som sa tiez bala ist k lekarovi, respektive hanbila som sa o tom vobec rozpravat aj s blizkymi, ale potom ma muz presvedcil, ze takto to uz dalej nejde, ze sa musim liecit, ved predsa moze ist o nieco vazne... nastastie, v mojom pripade islo o syndrom drazdiveho creva, hnacky ktore mal na pricine najma stres... ano, aj stres z toho, ze ma zas prezenie... tiez som zistila, ze mi nerobi dobre niektore ovocie... napriklad citrusy... takze skusajte, co vam robi dobre a co nie.... no a crevnu floru mi dali doporiadku probiotika...

Miska164

na svedomi to moze mat aj stres, ked ti nic nezistili, moze ist aj o IBS: Syndrom drazdiveho creva. Pricina je casto v hlave, navstivit aj psychologa nie je hanba. A na zaludok ti pomozu ulavit pribiotika

minio1

zdravim
tiez trpim hnackami cele roky ale nedavno to uz prestalo byt zabavne nonstop na wecku a pritom bolesti brucha.
Lekarske recepty boli nanic nic mi nezaberalo a ked tak nanajvys na dva dni ale skusil som osvedceny LINEX kapsuly a k tomu kvapky B komplex.
Len som chcel prispiet ze sa to velmi dobre zlepsuje uz druhy tyzden som v pohode tak cca o 80% - odporucam vyskusat a vraj to treba brat aspon 3 mesiace.
DRZIM PALEC Milan.

RNG

Zle travenie znamena nedostatky roznych zivin a z nich sa tvoria aj neurotransmitery, tj zo zleho travenia mozu byt aj depresie a stovky inych zdravotnych problemov.

RNG

Diarhoe, telo ma rozne mechanizmy a vie si vyrabat kadeco, otazka je len koho telo a v akych mnozstvach. Takze otazka doplnania je tym zodpovedana. Ak telo nestaci vyrobit dost cohokolvek,. treba si to doplnit, inac mas problemyPozri viac na rozne temy v rng.nazory.eu a teda najma temu ako travenie, enzymy a podobne.

Metoda, ktora jedina mera spravne stav a tvorenie sa kyselin v zaludku u ludi so zaludocnymi problemami(pala nafukovanie) a traviavimi problemami namerala az 98% nizke tvorenie kyselin.
www.phcapsule.com
Takze privela kyselin je mytus rozsirovany v medickej komunite, aby mohli predpisovat protikyselinove patentovane lieky a potlacat symptom paly.
Travenie zavisi ale aj od enzymov, od mikrovlaknin, ktorych nemozes nijak dostat dost z bezneho jedla, co ako zdraveho.
Zialbohu tisicami rokov slachtenia sa to ludom podarilo odslachtit a zobrat z jediel von, napr bielenim muk.
Hovorime napr o vyse 20 gramoch potrebnych pre nas, dokonca az 50 gramov, ako to zistili paleontologovia v diete praludi. Jablko, pomerne bohaty zdroj ti da len 3 gramy pektinov, cela konzerva sosovice(450 gramov) len 4 gramy a podobne.
A pri dnesnej sterilizovanej strave, a umelych hnojivach nemozes dostat ani z pody dostatok probiotik, tj si ich musis umelo doplnovat.

zvedavka11

no, ja som caje neskusala, ale pijem ich stale, lebo sme bylinkova rodina a byliny zbierame a susime a pijeme, ale konkretne na tento problem nie, hoci horych cajov sa napijem dost. myslim, ze musime vycistit ci povzbudit creva k normalnemu fungovaniu. ty si neuzival/a hodne ATB? a vidim aj rozdiel, ty mas bolesti brucha, ja nie, nanajvys zaludka. nepoznas nejakeho alternativneho lekara? spominam, ze ta moja alt.sa ma kedysi pytala na konzistenciu stolice, dokonca spominala nejake typy stolic a aku chorobu znamenaju.

diarrhoe

ja skúšam už úplne všetko, tiež ma opustilo 8kg váhy, doktori mi v ničom nepomohli. Počas môjho liečenia som mal pocit, že mi čiastočne pomohlo toto, počúvaj, zvedavka, možno že aj ty budeš mať z niektorých vecí osoh, ak by si sa ich rozhodla vyskúšať: pred obedom a večerou som vypila cca 30 minút pred jedlom čaj zo zemežlče (najlepšie vlastnoručne zberanej, tá z obchodu mi nezaberala). Hnačky aj akékoľvek bolesti brucha úplne na mesiac ustúpili. Potom som vysadila čaj, a hnačky po čase opäť prišli. Tak som skúsila probiotiká (probiofix imun a colon dophilus), tie mi tiež zaberali, ale hnačky sa vracali približne 1 až 2x do týždňa. Tak som pila dubový čaj, ktorý taktiež sčasti pomáhal, no ani ten nezabral úplne. Zdalo sa mi, že aj konopný olej (od pána Subotica) mi zaberal, lebo mi tiež ukludnoval nepríjemný pocit v bruchu a tlmil nepríjemné prelievanie v bruchu a snáď aj redukoval plynnatosť. Nič z tohto mi však nepomohlo UPLNE sa hnačiek zbaviť.