Takmer úplna strata obočia.. čo s tým?

Príspevok v téme: Takmer úplna strata obočia.. čo s tým?
dominikaaaa

posledné dva mesiace mi úplne vypadáva obočie..Najprv si všimla kozmetička,že mám jedno riedšie , a počas tých dvoch mesiacov mi skoro úplne vypadalo:( behom poobedia sa mi spravila na začiatku min.polcentimetrová lisina,ak nie aj viac,neskôr v strede,a podobne :( ... už dva mesiace som ho netrhala ale vypadá čím dalej tým horšie :( ... Som z toho úplne zúfalá,mám len 18 rokov. Mám autoimúnnu tyreoiditídu a zníženú funkciu štítnej žlazy.Brala som euthyrox 50,ale pred tromi mesiacmi mi doktorka zvýšila dávku na 75 mg.Myslela som že je to z toho,preto som bola za nou a znížila mi dávku znova 50mg.Povedala že do troch týždnov by sa to malo upraviť...Už sú skoro tri týždne,a obočie vypadáva stále :( ... Už sa aj do zrkadla bojím pozrieť,stačí že si chytím chlpok a už mi ostane v ruke :(...OBčas kde tu jeden tenký narastie,ale počas toho dva vypadnú...Môže to byť aj iný problém ako zo štítnej?Ako to mám riešiť ?

pedag

Podľa je za tým veľmi veľa stresov, mala by si si dať pauzu, lebo s istými aktivitami to asi preháňaš (pravdepodobne trochu mánia). Ja som tiež minule skypoval s jednou kočkou, ja neviem, prečo si dala obočie tak vysoko, nuž, vyzerala dosť prekvapene.

Gima

Strata ochlpenia môže súvisieť s onkologickým ochorením. Mala by si zájsť za doktorkou. Rakovina je z časti liečiteľná. Onkologický ustav je v Bratislave.

janka 524

dobrý den ja mam tiež podobny problem len mne ochlpenie navipadava na obočí ale v okoli prs čize na bokoch prs. Nevedeli by ste mi nejako poradiť prosím???????

shigella

dominikaaa, pravdepodobne to nie je sposobene autoimunnou tyreoditidou, ale spolu to moze byt sucastou jedneho syndromu-ako stitna zlaza, tak strata ochlpenia. Ja len dufam, ze sa to u teba obmedzi len na obocie, pretoze je mnozstvo ludi, ktori stratia vsetko ochlpenie uplne-vratane vlasov, rias, pubickeho ochlpenia-proste vsetko. Pozri si na nete termin alopecia areata....

Facederma

Dobry den, napiste nam na info@facederma.sk kontakt na Vas, myslim, ze by sme Vam dokazali pomoct. (V ramci serioznosti, sa mozeme dohodnut na platbe az ked Vam skutocne pomozeme. Inak to pojde na nase naklady.)