Psychiater - 1. návšteva

Dagon

nadirah: konopa ma absolutne jednoznacne anxyoliticke a celkovo uvolnujuce ucinky. To su potvrdene fakty, na ktore ludstvo prislo po tisickach rokoch uzivania. Ja to tu stale opakujem -- preboha, pouzite uja Googla alebo si kupte nejaku tu literaturu (ktorej je v dnesnej dobe dostatok) a podla mna budete sami prekvapeni, co vsetko tato zazracna bylina dokaze liecit! Samozrejme, tu na Slovensku je vsetko 100 rokov za opicami, takze sa ani necudujem, aky k tomu mate pristup, ludkovia. Ja vam vsak chcem len dobre... Snad si nemyslite, ze by som tu propagoval rastlinu, ktora by vyslovene skodila zdraviu???!!!
Psychiatri ani ziadni ini lekari ti o jej blahodarnych ucinkoch nic nepovedia, pretoze ani nemozu, kym je u nas stale drzana v statute ci uz ziadnej "dekriminalizacie", nie to este "legalizacie". Sem-tam sa najde lekar, ktory nenapadne naznaci, ze ANO, aj to je CESTA k vyliecenia (podotykam -- MAM S TYM OSOBNU SKUSENOST), ale v 98% pripadov sa tak nestane.
V zahranici sa uz zacinaju diat iste zmeny... napr. dokonca v niektorych statotoch USA (co je pritom krajina, ktora vyhlasila vojnu -- okrem ineho -- aj marihuane) je v sucasnosti konopa LEGALNA (!). Zial, lame sa to velmi pomaly a najma v pripade Slovenska to bude urcite trvat este par desatroci, kym tato velmi cenna rastlina zacne byt vyuzivana priamo na terapiu.
Mas pravdu, ze v istych pripadoch moze/nemusi vyvolat psychozy, ktore by inak, povedzme, dalsich niekolko rokov ostali "neprebudene", no to je uz do velkej miery zalezitost samotneho uzivatela, ktory by si mal byt vedomy pripadneho rizika. Osobne si vsak myslim, ze je urcite mensia sanca na vyvolanie psychozy v podobe konopy, nez akychkolvek "tvrdych" drog.
Kazdopadne, ten kto vie, o com tu cely cas pisem, si urcite vie velmi dobre predstavit, co mu dokaze konopa ponuknut a co nie.

nadirah

Nebudem spochybňovať využitie marihuany, pretože určite má aj lekárske využitie. Ale nie je to podľa mňa správna voľba pri psychických problémoch, pretože práve marihuana môže tieto stavy zhoršovať a spôsobavať duševné choroby. Psychika je záhadná vec a nikto nikdy nevie, čo mu môže hocijaká droga otvoriť, ake myšlienky, čo v podvedomí, zmeniť charakter psychiky a osobnosť. S tým by som neriskovala.

Dagon

yesmyip: Ano? Takze agent provokater? Chces tym povedat, ze ked tu niekto hovori pravdu o takych zasadnych veciach, ako je dusevne zdravie a napise to vsetko rovno a bez obalu, tak je automaticky provokater a spiecel? Si komletny/a? Kazdy kreten vie, ze psychofarmaka su pre organizmus brutalna zataz, ale cvokari vsetko to svinsto veselo predpisuju, nakolko maju svoje uzasne zmluvy s farmaceutickymi koncernami. To ti este nezaplo??? A jasne, ze budu pretlacat vsemozne psycho-sracky, aj keby mala pacientova pecen kompletne stvrdnut.
Ak ti toto vsetko vyhovuje, tak potom fajn... Tym padom som agent provokater, ktory sa tu snazi aspon trosku pretlacit do popredia priaznive ucinky prirodnej konopy pred nepriaznivymi ucinkami (v mnozstve pripadov) psycho-sraciek.

nadirah

Ahojte, no tak som sa toho bála a nakoniec to bolo príjemné stretnutie. Bola som u doktorky, ktorá na mňa pôsobila veľmi ľudsky a pritom aj ona mala v mladosti podobné problémy ako ja. Takže je asi pravda, že najlepšie pomôže ten človek, ktorý si aj niečo zažil a vie ako sa potom jeho pacienti cítia. Aj psychiatri sú len ľudia a tiež majú svoje obdobia. No a nemám žiadnu psychickú poruchu, len som momentálne v záťaži a preto sa necítim dobre. Taktiež môj temperament je natoľko silný, že pri záťaži vybuchnem... Kontrolu mám o mesiac, a budem asi chodiť na terapiu, aby som sa lepšie spoznala. Ale to skôr na rozvoj ako na liečbu.

Dagon

Neo Ned: ano mas recht, ze sa to kapanek zvrlho :), to uznavam. Na druhej strane, chcel som len upozornit na fakt, ze to, co hlasaju psychiatri + to, co predpisuju psychiatri, je casto komplet s rozporom voci vlastnemu organizmu. A darmo, ja som toho zrejme aspon jedinym ukazom na tomto fore, ehm. V skratke -- cvokari na mne vyskusali cely rad AD, aktualne uzivam Venlafaxin, ktory si vsetci tak super vychvaluju, no mne skratka VOBEC nepomaha. Mam s tym skusenosti od roku 2002. Zial. Bol by som prestastny, keby nejaka ta posrana bobula od cvokara konecne aspon trochu zabra, ale okrem benzaku (co je uplne JASNE) a tiez neuroleptika (co je dvojnasobne JASNE), mi AD vobec nezaberaju. Jedine, co robia, su pripadne vedlajsie ucinky a zataz na pecen.
A nasledne tu mame konopu. Nenapadnu rastlinku, o ktorej je paradoxne vseobecne zname, ze vie rast doslova ako "burina" (staci si to omrknut napr. v Nepale alebo Indii), pritom je vsak vyuzitelna na 100+1 sposobov. Mne vsak ide momentalne len o ten jeden... a to je uplne jednoznacny anxyoliticky ucinok. Kompletne uvolnenie psychiky, rovnako ako i fyzickej stranky, napr. vo forme uvolnenia svalstva. Toto je efekt znamy cele tisicrocia, nie nejaky vyplod "modernej mediciny". A ta "moderna medicina" ma v zasade len tu smolu, ze je rastlina ako taka stale na zozname zakazanych latok. Inak by uz davno prebehli tisicky vyskumov a z konopy by iste boli vyrobene vsemozne zdraviu prospesne latky, o tych pozitivne psychoaktivnych (bez vedlajsich ucinkov) nehovoriac.
Lenze kde sa to nachadzame? Aha, zabudol som... v akomsi neo-feudalizme, ktory je smrcnuty modernym kapitalizmom.
Nuz... a dla toho to tu aj tak vyzera. A dla toho tu doteraz nemame legalnu konopu, hoci este v 19. storoci to bol vseobecne uznavany liek. TFUJ!!!

Neo Ned

Pekne sa to zvrhlo. Od témy ohľadne prvej návštevy u psychiatra až ku konope. Ostáva len dúfať, že osoba, čo založila túto diskusnú tému, hneď zo svojej prvej návštevy, zahodí predpísané tabletky a zoberie to rovnou skratkou na konope!:)))

Neo Ned

Dagon: Mne to nevyhovuje, neboj. Už dva mesiace sa rozhodujem, či začnem užívať benzák - Xanax. Však aj tu propagujem ,,Ortomolekulárnu medicínu", aj keď neviem, či mi to preháňanie s velkým množstvom s vit. B pomohlo.Dobre. Zadal som do googlu: ,,výhody konope pre psychiatrických pacientov." Budem to postupne obmieňať. Treba to podrobiť kritike pri načítaní veľkého množstva článkov a kníh. Osobnosť ohľadom tejto problematiky poznám, je to J.X. Doležal - cs.wikipedia.org
Čo on nato? ,,Dýmiace skupenstvo" tejto látky nechcem. Iným by som sa nebránil ako čaje a pod.

Dagon

Neo Ned: pocuj, clovece. Ak si taky lenivy, ze si prislusne clanky nedokazes najst ani len na internete, tak potom tu zbytocne debatujeme o pouziti konopy, staby vskutku velmi ucinnej Mediciny. Nehovoriac o mnozstve kniznych publikacii na trhu, staci len trosku pouzivat stryka Googla a navstivit zopar dobrych knihkupectiev, kde napokon sam zistis, ze o danej rastline uz existuje cela KOPA publikacii. Skratka, ono sa to uz trosku zacina lamat aj tu u nas, ale na dekriminalizaiu/legalizaciu si budeme musiet pockat este par desatroci. Kazdopadne, v zahranici uz viacere staty pochopili, ze zakazovat taku prospesnu rastlinu je cire sialenstvo. Neinak je tomu i v susednej CR... zatial je to len pre onkologickych a neurologickych pacientov. Osobne tipujem, ze to chce len nejaky cas a zacne sa s predpisom aj pre psychiatrickych pacientov (vravim -- v CR, pretoze tam su pred nami min. 10 rokov dopredu). Kiez by to tak bolo! Konecne by absolutne prirodna rastlina nahradila komplet synteticke (t.j. v labaku vytvorene) tabletky, ktore vo velkej miere zatazuju pecen + casto sposobuju cely rad vedlajsich ucinkov.
Ale tebe to zrejme vyhovuje, tak to jooooo...

Neo Ned

Dagon: Dobre. Ukľudni sa. Takže si pripisujem k Ortomolekulárnej medicíne aj toto. Nechcelo by sa mi to uživať, práve preto, že v ,,dýmiacom" skupenstve určite nie. Keby, tak nejaké čaje. To vieš v akej spoločnosti žijeme, že tu sa nedokážeme pozhovárať nezastreto o iných veciach, nato ešte o tomto. Žiaľ.