Podvrtnute koleno a natiahnuty sval

Príspevok v téme: Podvrtnute koleno a natiahnuty sval
Lisa19

Ahojte , potrebovala by som poradit. Vcera som lyzovala, nestastne som spadla, po pade hrozna bolest kolena a nestabilita. Hned po uraze ma zaviezli na urgent, nastastie tam mal sluzbu ortoped-specialista na kolena, dali celu nohu do dlahy a poslali na rtg, lekar povedal, ze to nie je roztrhnute, ale podvrtnute a natiahnuty sval. Kazal mi davat lad a civit tak, ze budem napinat stehenny sval. Momentalne mam poriadny opuch, predpokladam, ze aj hematom, koleno pobolieva po bokoch, ale je to lepsie , len este nemozes stupat, citim nestabilitu. Prosim Vas, poradte mi, ako urychlit liecbu, lekar povedal, ze min. 2-3 tyzdne...potrebujem sa co najskor dostat do stavu, ze budem moct aspon troochu chodit...pomaha na to Biopotron?

anonymussus

Dobrý deň, mám problém s nestabilným kolenom. Prvý úraz sa mi stal pred 3 rokmi na basketbale, ked som si po výskoku a následnom dopade vyvrtol koleno. Po rezonancii sa ukazalo, ze som mal mierne poskodeny meniskus ale nebola potrebna operacia. Koleno bolo nesmierne bolestive a nevedel som dostupit na nohu mesiac. Po takom mesiaci som bol schopny chodit na rehabilitacie a postupne som si koleno dal do poriadku. Následne som sa vrátil k basketbalu a nemal som ziadne problemy. To sa vsak zmenilo pred 3 messiacmi, ked som si znova vyvrtol koleno tiez na baskete. Tento raz som sa zotavil pomerne skoro, uz po tyzdni som znova chodil. runtgen nic zle neukazal. Lenze po tomto druhom uraze mam taky pocit, ze mam koleno nestabilne. Ked chcem preniest vahu na pourazovu nohu a tlacim ju doboku, v istej polohe nieje koleno stabilne a chce mi ako keby vyskocit. Ten pocit nestability mam zo zadnej strany kolena. Vcera som chcel zacat s basketom po tej 3mesacnej dobe a hned po zacati som citil mierne rapnute po preneseni vahy. Co s tym je?

joškin

Dobrý den chcel by som sa opýtať včera som skákal na švihadle a tak podvečer ma začali dost bolieť lýtka neviem čo s tým možem mát može to byt iba presilené ? :) ďakujem :)