Výber vysokej školy

Príspevok v téme: Výber vysokej školy
monita123

Zdravím :)
Obraciam sa na vás, lebo sama si už neviem poradiť ... Chcela by som sa opýtať, ktoré vysoké školy na Slovensku sú ľahké, nie však primitívne. Ide o to, že už som si raz vybrala zle a po zimnom semestri odišla. Nehcem aby sa to zopakovalo, lebo potom by ma to odradilo už asi na vždy. Bola by som rada, ak by ste mi poradili priamo odbor, na ktorej fakulte a škole hocikde na Slovensku. Niečo, kde sa netreba nejak extra učiťva dá sa to v pohode zvládnuť a popritom si trocha aj užiť vysokoškolský život a nesedieť len za knihami. A niečo, kde nebude potrebné ovládať fyziku a chémiu. Možno, že keď si sama neviem vybrať, tak nemám ísť na žiadnu školu, ale lepšie si je ešte užiť 5 rokov takmer bezstarostného života ako chodiť každý mesiac na úrad práce. Ďakujem :)

monita123

:) ja som tiež chodila na OA a tiež som si hovorila, že nechcem ísť študovať nič, čo súvisí s ekonomikou, lebo ma to vôbec nebavilo ... tak som si dala prihlášku na učiteľstvo anglického jazyka a estetiky a musím povedať, že to teda fakt nebola prechádzka ružovou záhradou a že vraj učiteľstvo je jeden z najľahších smerov ... mala som na intráku spolubývajúcu, ktorá chodila na manažment a tá sa učila raz za semester asi hodinu a všetky skúšky spravila v prvých dvoch týždňoch škúškového .. tak asi predsalen skončím pri ekonomickom smere :) ona bola tiež z obchodnej a brali tam v podtstate všetko to, čo my na OA už dávno ... aj matika sa dala v pohode zvládnuť ...
na tvojom mieste by som skúsila najprv to, čo si myslíš, že ťa bude baviť .. aj keď mňa angličtina na strednej bavila veľmi, na výške to bola katastrofa .. tak dúfam, že tebe sa bude dariť lepšie :) ale určite to skús s tou výživou ľudí .. a kto vie, ako to bude na Slovensku vyzerať o 5 rokov ..

lucinka123

ja som na tom presne ako ty...a to doslova :) ako keby som čítala o sebe...presne toto zaujíma aj mna, síce ja práve študujem na OA, ale ekonomika a všetko co s tým súvisí ma vôbec nebaví...ja rozmýslam studovat odbor: Výziva ludi (v Nitre) lebo velmi rada sa zaujímam o zdravú stravu. Ale neviem či to ma nejakú prespektívu do budúcna. Ale keby som mala ist studovat ekonomické bludy, tak to radsej budem na tom urade prace.