Problémy s dospelou dcérou

Príspevok v téme: Problémy s dospelou dcérou
Teriben

Dobrý večer prajem, potrebovala by som sa poradiť, ako sa mám chovať, ked prídem do domu mojej dcéry, ktorá žije s manželom a 4 ročným synom. Celý život sme sa o ňu dobre starali, teraz jej pomáhali s dostavbou domu, v záhrade, skratka všetko. Začala byť na mňa tak alergická, že ked jej poviem potichu v klude niečo, čo sa týka malého, vybuchne ako sopka a kričí bezdôvodne. Je pravda, že doposiaľ som jej chcela vždy radiť čo sa týka domácnosti alebo malého, no došlo to už tak ďaleko, že sa nemôžeme v klude porozprávať. Ked jej niečo poviem bežnú vec o malom, už kričí nech sa nestarám atd. Tak ja neviem o čom sa mám rozprávať. Chodím tam už menej často a to len kvôli tomu malému, no vždy to skončí rovnako. Tak ja neviem, či som ja nenormálna, ale myslím si že ona potrebuje nejkú pomoc, to nieje už normálne. Ľutujem iba to dieťa.

ides

Takze takto: Pri malych detoch, pri takych trojrocnych, sa potreba radit im akosi sama ponuka a aj je to tak spravne, ze povieme trojrocnemu dietatu, aby nejedlo cukriky zo zeme, aby nepapalo hovienko od psika, aby si umyvalo rucicky pred jedlom a aj zubky po jedle a vysvetlime, preco. Ano? Ale U DOSPELYCH treba radit len vtedy, KED SI TO DOSPELE DECKO RADU PYTA!!! Za inych okolnosti je to uz nevhodne, je to dospelym deckom vnimane ako komandovanie jeho osoby, povazovanie jeho osoby za soplave trojrocne faganca, ponizovanie jeho osoby, robenie sa premudrelym (rodic si mysli, ze on je ten najmudrejsi a decko je sproste...), a tak dalej. Pochopene? Takze este raz: Ked si dospele decko radu pyta, treba mu ju dat. Ked si ju nepyta, NESTARAT SA!!! nestarat sa mu do zivota, do sukromia, do veci. Na navstevu nechodit neohlasene. Zavolat dva, tri dni vopred, ze pridem vtedy a vtedy o tej a tej hodine. Dnes ma clovek ovela menej casu na seba ako v minulosti, ked neexistovali mobily, internet, dvojhodinove cestovanie do fabriky za pracou a ked uz o po deviatej vecer nebolo v telke co pozerat. Dnes je doba ina. Dospely clovek medzi 30 a 40, nedajboze so soplavym malym deckom na krku, musi neskutocne kmitat, aby vsetko stihol. Aj byt 13 hodin denne prec z domu kvoli praci, aj stihnut decko vyzdvihnut zo skolky, trosku sa mu povenovat, nech nereve, pozriet na internet, do telky, aby aspon zakladne info zo spravodajstva podchytil, nech nevyzera medzi ludmi jak blbec, co si prespava dobu a nehovoriac o tom, ze pod uroven nizke platy nutia a motivuju coraz viac ludi externe studovat - teda minimalne tych, ktori veria, ze s vysokou skolou to budu mat platovo vyrazne lepsie, takze oni sa musia este aj ucit a taky clovek ma nervy v kybli, je rozladeny chronicky nevyspaty, nervozny, ze nama cas na nic a plus k tomu obrovske bremeno v podobe hypoteky na krku a to posledne co potrebuje je aby mu rodic komandoval zivot a rozpraval s nim jak so soplavym krpatym deckom. Ludia maju dnes neskutocne tazky zivot a smutne je, ze ich rodicia to nechapu. Nechapu preto, lebo sami takto nezili. Nestudovali dialkovo, nemuseli si odtrhat od ust, aby decku dopriali, nemuseli riesit hypoteky a ich splacanie od 18 az po dochodok, nemuseli riesit byvanie s rodicmi, ale automaticky isli do svojho, skolu vychodili za komunizmu, kedy nikto nemal tuzbu studovat VS, vsak naco, ked aj robotnikovi bolo vtedy financne dobre? Sice sa v skole ucili rustinu, ale z dlhej chvile popri dochodku skocili omrknut kurz nemeckeho jazyka a na stare kolena si uzivaju prachy, ktore popri dochodku este stale nadobudaju pracou opatrovateliek v Rakusku na dvojtyzdnovky, cize dva tyzdne v R. a dva doma za par mesiacov/rokov zbohatnute svojim chudobnym zadlzenym detom na Slovensku komanduju zivot. Nakopat ich do riti... a este sa tu budu na fore stazovat, ze ich decka nemusia.

sandica mamica

vtipne.:)veď niekto pridal koment ešte vo februári 2018.Tema je zrejme nadčasova.ci??Škoda ,že pani, ktora zacala pred piatimi rokmi problém riešiť už sa neozýva. Chcela by som vedieť ako pokračuje vzťah s dcérou. Lebo ja verím, že v mojom prípade sa všetko da napokon do poriadku.

sandica-mamica

Neuveritelne.Mam ten istý problem s dcérou. Úprimne som rada ,že nie som v tom sama. Ja už si hovorim, ze mi nevadi ,ze nebudem k nim chodit.Ale obavam sa ,ze je histericka aj na partnera a ten bude mat raz toho plne zuby a odide od nej. Ostane sama s dvoma deťmi. Vzdy som s ňou mala tak trochu problem, ale teraz ked ma dieta a caka druhe je to s nou na nevydržanie.Poviete, ze je na mna zla a hystericka koly tomu, ze je tehotna.To ale nieje pravda. Hystericky po mňe kričala aj ked ešte nebola druhýkrát tehotná. Po poslednej návšteve ,som si povedala ,že už nebudem sa s ňou stretávať. Ak bude od mňa niečo potrebovať tak dúfam ,že sa ozve. A pevne dúfam,že to nebude až vtedy, keď ju opustí partner.

dalsi

KRKJ, a jej maly 4rocny syn ked vyrastie, ma tiez svojim rodicom splatit fakturu? ak by teda nahodou nebol ochotny robit svojim rodicom dozivotne otroka? A skakat ako si piskaju, a samozrejme bez frflania s usmevom na tvari? ,,, zakladatelka pomohla svojej dcere, jej dcera pomoze svojim detom, a jej deti pomozu zas svojim, a tak dalej.

DRJK

Ak máte kde bývať tak tam ku dcére nechoďte.
Vystavte faktúru za pomoc pri stavbe domu aj za to čo ste jej v živote darovali aj za výchovu . Pošlite jej to doporučene , overené notárom.
Deti sú dneska drzé a nič si nevážia ! Nevážia si Slovensko ani rodičov.
Nebojte sa vnúci začnu ku Vám chodiť, keď budú starší.

ameliawolf

a vám sa páčilo ked sa vám niekto staral do výchovy???
nestarajte sa.. ! je to jej domácnost, vy ste tam iba hosť,
je to jej syn! nie váš... tak nech si ho vychovava sama podla seba a vy svoje rady si nechajte pre seba,... nestarajte sa...

lebo potom sa nečudujte...