Tetánia

RNG

A zrychlene dychanie je casto zo stresu, a preto je nutne sa co najviac destresovat.
Stres je zabijak, po case sposobi stovky roznych zdravotnych problemov. Pozri cez Google.sk pod rng, stres ako na to ist. Pripadne aj v teme spanok, lebo stres a spanok velmi uzko so sebou suvisia
Inac anion CO2 je tak isto vodic elektriny ako kationy kovov ako vapnik sodik, draslik a horcik. kazdy z nich je potrebny v urcitych kvantitach v tele, aby sa ucinne vodili rozne nervove signaly. Na rozne fekvencie nervovych signalov potrebujes na spravny prenos rozne kationy a aniony. Bez spravnych signalov svaly znehybneju-strpnu=tetania.

Ddana

Hyperventilačná tetania je podmienená psychicky. Preto sú všetky minerály v norme. Vzniká následkom zrýchleného dýchania.

svetslovensk

Konečne, po dvoch rokoch trápenia je mi už týždeň dobre. Dokonca už pomaly začínam aj športovať. Ako som sa "vyliečil" ?
Lekárka mi povedala, pri odchode z ambulancie, aby som si dával vápnik. Nesmie sa brať spolu s magnéziom, lebo je neúčinný. Kúpil som si calcium-chloratum, voľne dostupný v lekárni. Niekedy si dám ACIDO-FIT, dostať v lekárni a pijem minerálky Magnéziovú, Korytnicu a Ľubovnianku.
Užíval som ho ráno 1 lyžicu, hodinu pred jedlom a jednu večer, ale len tri dni. Keďže nechcem brať lieky, ani žiadne chemické vitamíny. Po troch dňoch som ho prestal a nahradil som liek prírodným zdrojom kalcia jedným vareným vajcom, trikrát do týždňa.
Hyperventilačná tetania je choroba nervov a nedostatku minerálov, aj keď výsledky v krvi sú v norme. Beriem každé ráno a večer b-komplex a mám sa dobre.
Každý sme asi iný a choroba (lekári to nazývajú stav ) sa prejavuje inak.

Veľa zdravia praje suriak

Ddana

"Brali mi krv na rôzne minerály a všetko je ok" tak aký pokles? Poviem ešte raz a pekne po lopate : počas hyperventilácie tj. zrýchleného plytkého dýchania spôsobeného vedome, alebo nevedome /psychika/ áno dochádza k poklesu tzv ionizovaného vápnika... ale to je následok zlého dýchania /zrýchleného a plytkého/. Ak budete dýchať do sáčku, nevdychujete čistý kyslík, ale kysličník uhličitý, ktorý následne hladinu ionizovaného vápnika v krvi "napraví" a ajhľa je po záchvate. Áno dokáže pomôcť aj psychológ, ak ste osôbka, ktorá na tom chce popracovať.

janika1531xx

No tak áno ale tetánia vzniká ak máš nedostatok minerálov tele či sa mýlim azda ? a psychiatra na to nepotrebujem skor to bude psycholog ..nezmýlila ste sa nahodou ?

ddana

Otázka znela ako je to možné - tak veru, že psychika riadi dýchanie a vzniká hyperventilácia... a tetania je na svete. Nič iné za tým nie je potrebné hľadať :-) a keď to príde tak šup šup sáčok a dýchať do sáčka a ako to začalo, tak to aj prejde.