Psycholog

Meretseger

Určite sa nájdu aj zlí psychológovia, bohužiaľ, avšak rovnako ako zlí lekári, opäť dávam tento príklad. Na tvojom mieste by som teda šla cez nejaké odporúčania, keď máš pocit, že by si nemusela natrafiť na niekoho dobrého. Ja som šla na blind, našťastie som trafila:)
A stále sa režem. Keď som z niečoho nešťastná, keď sa s niekým pohádam, keď som napätá, keď urobím chybu... Dôvodov je mnoho. A čím? Najprv nožom, ale už takmer dva roky len žiletkou.

M 25

skúsenosti nemám, ale počula som rôzne veci a aj tu čítala na fore ..

prečo si sa rezala?? ehm a blba otazka, čím?

Meretseger

Prečo, máš nejaké zlé skúsenosti, alebo niekoho takého poznáš, čo sa sklamal? Pravdupovediac, ja som sa takmer popálila, keď som k prvému psych. ešte chodila v rámci školy, myslela som, že sa o mne s vedením školy (čo boli totálne krysy) zhováral viac, než by mi bolo milé, ale napokon to bolo okej. Psychológ je viazaný mlčanlivosťou, rovnako ako napr. lekár.
Určite dokáže pomôcť, ak je dobrý, i keď v konečnom dôsledku je, samozrejme, všetko na tebe. Ale ísť do psychoterapie bol jeden z najlepších krokov, ktoré som kedy urobila:)

M 25

takže si mám najprv nájsť nejaké psychologa a potom sa uvidí, ako dalej?
a veríš mu?? dokáže vôbec pomôcť?
som skeptická..

Meretseger

Môžeš, ale závisí to od konkrétneho psych., niektorí to odporúčanie chcú. Ako u koho, ale myslím, že väčšinou to ide cez poisťovňu, tá hradí 25 sedení. Závisí potom od tvojho revízneho lekára, ako je to ďalej, či sa to prepláca jednorazovo, alebo za každý rok... Mne osobne veľmi pomohli, chodím teraz na druhú terapiu, keďže z prvej ma psychológ vyrazil. Zachránilo mi to viackrát život, pomáha mi to uvedomovať si kopu vecí, hoci z prvotného problému, s ktorým som tam išla (sebapoškodzovanie) ma to ani po 2,5 roku nevytiahlo. Ale ináč vážne odporúčam.