Mamine často býva zle a lekári nevedia z čoho

Príspevok v téme: Mamine často býva zle a lekári nevedia z čoho
kajala...

Dobrý deň, hľadám pomoc pre moju maminku. Má 60 rokov a asi pred 4 mesiacmi jej začali zdravotné problémy. A to že z ničoho nič sa jej zakruti hlava, dostane tlak do hlavy, na hrudník, aj ju z toho pichá až do chrbta, je jej na odpadnutie, rozbucha sa jej srdce a ostane jej zle. Dostane z toho doslova triašku. A trvá to aj dva dni, kým je zase v pohode. no a má to asi raz za desať dní. Vtedy jej aj krvný tlak vyskočí. Ona máva celkovo nižší tlak, takže pre ňu 140 / 85 je už veľa. Prešla kardiologa aj holter mala, vraj je to v norme všetko, u neurologa tiež v poriadku. bola aj na CT hlavy a nič nezistili. predpísali jej lieky na točenie hlav ( závrate ) ale absolutne jej nepomáhajú. Cukor má 6,0 čo je tiež v norme, mierne zvýšený cholesterol ale to s tým nesúvisí.
Neviete poradiť, čo to môže mať ? Mysleli sme, že srdiečko ale tvrdia že nie. Sice sa jej zle zatvára chlopňa ale vraj je to OK zatiaľ a netreba to riešiť. ( inak ten holter má mať človek 24 hodín, jej to dali na obed a na druhý deň o siedmej jej dali dole..nechápem ) ale zase to krutenie hlavy nemôže mať od srdiečka.

prosím o pomoc, lebo sa o ňu bojíme. Nemá mať ani z čoho stresy, stane sa jej to aj ked sme v uplnej pohode doma..dakujem za všetky nápady a rady.

rocky23

Mohlo by to byt aj z chrbtice, tiez to obcas mám. Uplne mi zviera hrdlo a tlak na srdci, a potom sa clovek zlakne a srdce zacne bit rýchlejsie a tiez kvoli bolesti. Netreba sa zvrusovat, nech si mama sadne, snazí sa zhlboka dýchat a hlavne klud, uplne kludne a prejde to. Chcelo by to ist na nápravu chrbtice. Robia to aj súkromne, neviem kolko to stojí. Napravit tú chrbticu poriadne a potom cvicit, pohyb, prechádzky.

irena g

Mozno jej treba doplnit mineraly,vitaminy.....Moze mat aj poruchu hormonalnej rovnovahy. Pozri aj stranky RNG nazory.eu. Nech skusi aj pit bylinkove caje.

Emilim

Kajala aj mne robili vysetrenie na ORL, aj na boreliozu, aj piskanie v usiach je psychickeho razu, aj tie tlaky v usiach. Ja som teraz cez vianoce nemala jedny tabletky, ktore beriem a tak sa mi tocila hlava, v usiach piskanie, tlaky do dlavy, horucost, potom zimnicu, trvalo to 5 tyzdnov, az pokym zacali dosavat tie lieky. Tie tabletky, ktore neboli v lekarni michybali, lebo ich beriem 5 r. a uz mi bolo zle.Ale psychiatricke lieky su velmi tazke, ja vzdy hovorim, ze kto to nemusi brat nech to neberie, ale mne zase velmi pomohli i ked som musela ist na nastavenie liekov az do psychiat. liecebne. Bola som tam 2 mesiace-to bolo ako v kupeloch. Preto takdlho, lebo lieky ucinkuju az po 3 tyzdnoch.

Emilim

Kajala, tieto problemy, ktore ma mamicka su pravdepodobne psychicke. Mam to i ja, liecim sa na to uz 12 r. Tiez som pochodila vsetky nemocnice a nic nenasli. Presne to co opisujes som mala i ja. Teraz beriem nto lieky a je dobre. A ked mi zostane zle, uz viem, co to je. Ja mam 58 r. Ale tieto lieky musi psychiater trafit. Niekomu zaberie az 20-ty liek. Lieky zacnu ucinkovat az po 3 tyzdnoch. To nemusia byt stresy. Mamicka je mozno citliva na vsetko ako ja. PRAJEM SKORE UZDRAVENIE

Katka333

no tocenie hlavy velmi silne byva praveze z ucha. ale ten tlak na hrudi neviem..
psychickeho povodu to asi nebude, ked sa jej to stava aj doma. lebo aj socialna fobia vie toto vyvolat.
co tak trosku cvicit jogu a odblokovat cakry?
lebo naozaj neviem v tomto poradit :-( zislo by sa zajst za dobrym lekarom, ale tych je ako safranu :-(

kajala...

katka, ďakujeme za reakciu. S uchom síce má problémy, že jej zvkykne v nom pískať, ale toto asi nemá s tým nič spoločné. Dnes doobeda jej zase prišlo zle. Opisuje to, ako keby ju niekto na hrudi silno stlačil potom ako keby škrtenie ide ku krku a taký horuci tlak do hlavy , hlava sa jej zatočí a ostane jej zle...

Potom je slabá z toho lebo sa velmi zlakne. Povedala, že sa bude báť aj niekde ísť.

katka333

no keby to bol mlady clovek s tymito tazkostami, celkom by to sedelo na boreliozu.

ale kedze Vasa mamicka ma uz dost rokov, su mozne aj ine organicke priciny.
nema tie zavraty z orl - vestibularny syndrom alebo Menierova choroba? tlak jej moze vyskocit uz len z toho, ze sa zlakne neprijemneho zavratu.

skusila by som teda ORL vysetrenie vestibularne a tiez test na boreliozu Westernblot