Ako zistiť, či je fenka kotná?

Príspevok v téme: Ako zistiť, či je fenka kotná?
nikaroxy

Ahoj, mám fenku Cane corso a pred mesiacom sme ju dali napáriť. Psík už mal, ale viac rokov a bol operovany na nozky tak nedošlo k uplnemu spojeniu sa, ale k niečomu pravdepodobne došlo :) Chodila som s nou 2 týždne kazdy druhy den ku nemu. Ako teraz zistím, že je kotná? V minulosti mala falošnú graviditu tak neviem či nahodou nebude lepšie zájsť k vetetinárovi. ALe i tak by ma zaujímali vaše názory, že ako ste si to všimli vy pri vašich fenečkách? Okrem toho, že je akasi citliva, túlivá, ma cicinky trošku vacsie...ale to je asi jediny znak zatiaľ...

nikaroxy

Naja85 jaždý máme občas zlú naladu, niekto nas vytočí a potom sa to s nami nesie celý deň. Uplne rozumiem. Ale keby sa aspon polovica ludi tak spravala k zvieratam ako ja, pomahala im ako sa len da. (Do 18 tich som dovliekla domov vsetko co som na ulici nasla a obmäkčila mamu, že si to musime nechať), tak by bol svet určite krajší. nechcem sa tu vychvalovať, ale tak dnes už mam trosku viac rokov, menej času, takže neuznávam, že mať doma 20 psov a nevenovať sa im. Preto mam zatial jedneho a ked som preč velmi mi to trha srdce i ked som z domu len na par hodín, i z toho dovodu mi veterinat radil, aby mala potomka, že ten cas ked som v praci, tak nie je sam a čo može byť krajšie ako dvojitá radosť ked sa vratite domov?:) Mňa tiež dráždia fotky na socialnych sieťach kde ludia vyhadzuju psov, tyraju ich, kupia si a potom su v utulku. Alr z tejto debaty a narážok typu co bude zo steniatkamitak z toho ma prosim vynechajte. O moje steniatka sa nikto báť nemusí. Budu 4 a budu to najstastnejsí havkáči. Už maju vsetky majitela a este su neni ani na svete :D

Naja85

Stale mam zlu naladu a po zajtrajsku bude zrejme este horsia. Nikaroxy, ak chces stence, tak ti jedno mozem dat, celkom zadara-majitelia sa nanho zrejme vytoto a nechali ho sameho na dvore, a ktovie, ako uz dlho.

A co spravis zo zvysnymi stenatami(kedze ty si jedno nechas, ten pan si jedno necha), ked ich nikomu nepredas? Budes ich zivit alebo ich hodis do utulku?

Deria

nikaroxy, to mas pravdu, ze si tu polozila nevinnu otazku:)hm, docerta, preco ti niekto chce pokazit radost?alebo co si myslis, piseme to vsetko len preto?
naja, taka reakcia sa dala cakat. nic s tym neurobime, to je uz nas udel, zachranovat, co druhi posrali. najsmutnejsie na tom je, ze oni ani nevedia, ze robia zle. daruju pripadne utulku nejake granule,(ak vobec!) aby uspokojili svoje svedomie ale budu robit to iste dalej, lebo IM to tak vyhovuje. nuz, pravda, je prijemnejsie maznat sa v teplucku so svojim psom, ci steniatkom, nez chodit po zime s s nervami na dranc hladat nejake zviera. a ked si dovolis niekomu priblizit realitu, este dostanes vynadane do retardov. ludia su zli a egoisticki, az na par vynimiek.

Naja85

Este jeden prispevok od veci: pred par rokmi som sa tiez nudila, a tak som proste pozerala bazos.sk. A natrafila som na fotku s fr. buldocekom(asi to bolo to plemeno) a co ma na tej fotke zaujalo: pes bol odfoteny v nejakej vonkajsej klietke a...vsade okolo neho boli jeho vlastne vykaly. Tak som sa milej pani alebo panovi rozhodla pridat vhodne hodnotenie v zmysle, ze ci sa nehanbi dat na internet taku fotku s hovnami. Na druhy den ma cakalo prekvapenie: na tej istej fotke hovna zmyzli-fotka bola upravena zrejme v programe Skicar a namiesto tych hovien boli vsade biele machule. Normalne som sa na tom zasmiala. Niezeby ta mnozitelka/mnozitel isiel odpratat tie vykali v tej klietke, ze nech ma pes cisto, ale on/ona to upravi v programe:). Nadnes vsak uz koncim s blbymi komentmi.

Naja85

Ale teraz fakt vazne: mam problem s agresivitou, ked citam, ako niekto rozmnozuje psy bez PP a krizence. Vtedy mam tieto priznaky: prevratim oci, znechutene si to este raz precitam, ci sa mi nahodou nezhorsil zrak a potom nieco pekne odpisem:).

Naja85

Nikaroxy, ked teda tak podporujes utulky, spytaj sa ich, co si myslia o cloveku, ktory mnozi psov, lebo chce mat ich potomka. A potom tu napis ich vyjadrenia a hlavne meno utulku:). A mas pravdu, teraz sedim za PC a nudim sa a hlavne divim sa, aki su ludia hlupi. Zial hudba mi na moje nervy uz nepomaha, ked sa clovek stretne s blbcom a tento tyzden bol na blbcov bohaty. Ked uz mas mesiac po, tak snad uz nieco v bruchu vdaka sonu bude vidiet, nie? Nikto tu nema rengenove oci. Alebo mozes cakat, aj dalsi mesiac do porodu, to uz sama rovno zistis, ci nieco z toho bolo alebo nie.A ja som si pri svojej fene inak nikdy nic nevsimla, lebo nikdy stence mat nebude, aj keby bola zo zlata a mala mat zlate stence! Ale inak som uplne blba a som strasne zla na svoju fenu, lebo jej nedovolim byt zenou(som sa strasne pobavila na tom prirovnani fena ako zena:D).

PS: Stale mam zly den.

nikaroxy

Naja85 ešte jedno. Ty keď si bola tehotná, ak si bola..utekala si hneď po pohlavnom styku k lekárovi? Nie? Fakt nezodpovedný prístup. Asi nevieš ako to u psov funguje, že trvá dáky mesiac kým aj veterinár vie pozrieť či fenka je kontná a či nie...Mýliš si dojmy s pojmami. Ani sa nespýaš nič,len hneď skáčeš do ludí. Radím ti kompenzovať si agresivitu prechádzkou so psíkom z útulku, alebo nejakym sportom, pusti si príjemnú hudbu, chod von s kamoškami..len tu prosím ťa neprispievaj takýmito primitívnosťami.

nikaroxy

Alibi - Jediná ty si to pochopila. Nikto tu nepísal o žiadnych psoch z útulku. Ja som sa len normálne opýtala, že ako si v prvých týždnoch mozem vsimnut ci je alebo nie je. Jasné, že sme boli u veterinara. Aj chodíme, je to dôležité. Len som proste chcela vedieť nejakú vec a vidím, že ste už úplne zmagorené z internetu asi :D Ja mesačne prispievam do útulku, posielame aj peniažky a aj z času na čas,ked som nemala psa, tak sme chodili aj venčiť a kupujeme im občas granule. Je to snáď málo. Som zvedavá,ktorá z vás čo sa tu ozývate, že ako sa chudačikovia psickovia z utulku maju, že či ste niekedy pre nich niečo urobili, alebo len sedíte za PC a riešite nepodstatné veci. Ja svojho psa milujem. Je to prekrásna rasa a za tým si stojím, kto tvrdí iné je retard podla mna ...viac k tomu asi ani nemám čo dodať. Prečo by niekto ked miluje svojho psa , nemohol mať doma jeho potomka??? To ako keby som ja teraz chcela deti,a le poviem si, že v detských domovoch je vela detí, tak si adoptujem hned päť. Píšete chobotiny a nevyznáte sa v ničom. To je všetko. A jediná kočka čo to pochopila tak sa ozvala.Dik :) Ale aspoň vidím, že väčšina z vás tu funguje heslom : On o koňovi a on o voze..

alibi

naja ukludni sa ja som nic take nepisala... sama si si domyslela kopec veci co sa tyka prispevkov autorky temy aj mojho. neviem aky mas v sebe problem, ze reagujes agresivne a domyslavo ale odporucam ti ukludnit sa lebo stres rapidne skracuje zivot :)

Naja85

este taky male zamyslenie: ked chovam psa, tak samozrejme idem k vetovi so zdravotnym problemom(aj pripadna gravidita), ako cakat na fore, kto mi co poradi. Fakt zodpovedny pristup:).