Výživové doplnky Wild Yam a Saw Palmetto

Tibi44

Všetko o spôsobe užívania si môžeš prečítať aj tu -odkaz odstránený- .
Nie pre každého je táto rastlinka vhodná, zato však vie byť veľmi napomocná.

Jurka

Dobry den. chcela by som sa poradit s RNG. Mam 31 a mierne zvýšenu hladinu testosteronu. Chcela som sa porazit aky doplnok by ste mi poradili. Nakolko mam problem aj s vypadavanim a mastenim vlasov a robia sa mi na cele a okolo ust par krat do mesiaca bolave podkozne vyrasky , ktore su tvrde ale vobec nejdu von , len casom zmiznu same. Zijem dost zdravo ale stale mi nieco vyskoci na tvári a strasne mi padaju vlasy hlavne v predu nad celom. Brala som chvilu Saw pametto (160mg)na to padanie vlasov. citala som tu aj o tých kaupustovinach co odporucate alebo WILD Yam. Ktore by ste mi odporucali na moje priznaky. Je mozne to aj nejako kombinovat? a podľa Vasho nazoru ktore značky su kvalitne a odporučate mi ich kupit? Dakujem Vam velmi pekne za odpoved.

RNG

Nuz mas tam 500 mg mletych suchych plodov palmicky plazivej(serenoa repens, =Saw Palmetto)bez urcenia, kolko obsahuju mastnych kyselin a sterolov.
A obsahy tych kolisaju velmi a su obvykle pod 10%, tj ked hovorime dnes o ucinnych doplnkoch tak hovorime o extraktoch, kde su presne stanovene ucinne zlozky.
Predtym, ako boli take extrakty na trhu som posielal otcovi susene bobuje zo Saw palmetto, z ktorych bral denne 2 polievkove lyzice a aj tak som si nie isty, ze v tom dostal dostatok sterolov. Ale pomahalo mu to s prostatou. Neskor som mu posielal vytazok, kde mal v 2 kapsuliach vyse 700 mg mastnych kyselin. Take pouzivam obcas aj ja doteraz.Ale na trhu je aj silnejsi vytazok, cisty beta sitosterol, ktoreho beriem 320 mg, ked zacinam pocitovat problemy s prostatou.

Marcelka001

tieto vyrobky mi este len pridu z internetu, cize ich nemam pri sebe. Ale nasla som cosi na stranke. Pri yame nevidim nikde obsah ucinnych latoch v mg...ale pri saw som nasla tento popis - Saw Palmetto (Serrenoa serrulata, Saw Palmetto, plod) 500 mg

RNG

Kedze neudavas obsah ucinnych latok, nemam ani sajnu ako to davkovat. Ako som uviedol Diosgeninu treba okolo 200 mg na ucinnost, a sterolov a mastnych kyselin az 700 mg denne.

Marcelka001

dakujem rng za cenne rady. Z yamu, aj so saw mam po 90 kapsul. Kolko kapsul z kazdeho mam denne brat pre optimalne vysledy? Dakujem pekne za odpoved :)

RNG

Mozu, hoci ucinne davky na to su dost velke. na trhu je plno vyrobkov specificky na zvacsenie prs, niektore su dost dobre ale plno je ich nanic, lebo nemaju dostatocne obsahy.

Marcelka001

Dakujem za odpovede. Celkom ma zaujalo ale to, co ste pisali o zvacseni prsnikov. To by som celkom brala ako vedlajsi ucinok :-D
Nie som uz ale vo vyvine, mam 24 rokov, myslite ze z uzivania tychto doplnkov by sa mi mohli trosku aj prsia zvacsit? dakujeem :)

RNG

Na internete bezi proti potravinovym doplnkom neustale ociernujuca kampan organizovana konkurencnou farmaciou.
Ale potravinove doplnky su bezpecne a nemaju ziadne skodlive postranne ucinky, inac by ich napr nasa FDA(USA) stiahla z trhu.
V Europe su tak isto kontrolovane a schvalovane na volny predaj roznymi ustanoviznami, na Slovensku lekarskymi komisiami a ustavom pre hygienu a podmienka je neskodnost.Tam casto ale na stiahnutie z trhu nepotrebuju ziadne dokazy o skodlivosti, len nazor komisii, ktore su casto v sluzbach farmacie.

Marcelka001

Inak, co je pravda na tom, ze Yam "odpaluje" stitnu zlazu? A kedze pisete, ze sa tento produkt dava aj do tabletiek na zvacsenie poprsia, naozaj mi to moze pomoct? Mam 24 rokov, ale o niecom takom som naozaj este nepocula :D