Ja - rozmaznané dieta?

Príspevok v téme: Ja - rozmaznané dieta?
sako

zdravim. nikto nechce mat rozmaznane dieta, ale ja mam taky dojem, ze rodicia ma naschval rozmaznavali, lebo sa bali, ze sa raz osamostatnim a ze nic zo mna nebudu mat. ved naco by ma potom mali, keby somna nic v buducnosti nemali. najviac ma rozmaznavala mama. a ja mam teraz 19 rokov a citim sa nesamostatny a bezmocny. JE TO ICH VINA!!!!!!!!!!!!!!!!!! neviem si predstavit, ze raz sa budem musiet osamostatnit. mam z toho strach, citim sa bezmocny voci prekazkam zivota. poradte mi prosim vas. tu nejde o to, aby im to nevyslo, ale ja ked to bude mat prist som to zvladol. dakujem za odpovede a nejake budu. toto som napisal totizto preto, lebo, teraz mam ist na vysoku, na denne studium a budem musiet byvat z cudzimi ludmi na internate... a ja som nikdy nebol oblubeny. dufam, ze ma chapete...

sako

neexistuje nejaky test na meranie socialnej inteligencie? som proste iny ako ostatny, ale sa poznam. asi som trochu neuvedomely...mal som na zakladke kamarata, pocas skolskych vyletov sme byvali spolu na izbe, no teraz na strednej nemam nikoho a ktovie ako na vysokej to bude, ale byvanie, ako na internate - take byvanie som este neabsolvoval.

Dadula56

sako, chod na intrak. Zivot ta nauci. Kazdeho naucil. Tiez sme vsetci v istom okamihu zivota viseli mamke z prsniku. Ty zrejme dlhsie (aj ked by ma zaujimalo ako presne ta rozmaznali). Ale to neznamena, ze mas v 19 vyplakavat ako nic nemozes. Pretoze ak nikdy neprerusis ten zacarovany kruh, tak v nom jednoducho zostanes.
Coho sa presne bojis?Ake je to spravanie "ako rozmaznanec"?Blizsie to opis, ja vobec nerozumiem, co moze byt take podvedome na tvojom spravani, ze to nevies ovladat. A potom si to este aj uvedomovat. To si protireci. Ty si nikdy s inymi ludmi nez rodicmi nefungoval a nepoznas spolocenske pravidla?

kostica

predstavila som si saka schovaneho za mamickinou suknou, ako fnuka, ze je rozmaznany a nikto ho nema rad..
radsej smrt, ako toto.
ja lutujem toho spolubyvajuceho na intraku, ten si podla mna bud hodi slucku, alebo zacne brat drogy, alebo obesi rovno saka...

Klasik12321

sako - Chyba je predovsetkym v tebe kamarat, ze si sa nechal rozmaznavat. Rodicia to nemyslia zle, niekedy je ta laska opicia, no na taku lasku musia mat aj malu opicku a nie samostatne uvazujuceho cloveka. Vzchop sa, prestan fnukat, zacni si veci robit sam, vybavuj si ich, radsej nieco pokaz sam, ako si nechaj zehlit od mamicky. Radsej si niekde nieco vytrp, ako sa schovavat mamicke pod suknu. Co ked sa ti rodicia pominu, co budes robit - zomries od hladu? Ten internat je vynikajuca prilezitost pre teba, len to chce, aby si v sebe objavil chlapa. Neveril som, ze toto niekedy poviem, ale dvojrocna prezencna vojenska sluzba mala v tomto smere nieco do seba - menila takychto maznacikov ako si ty na chlapov...

Agnes999

Je chyba tvojich rodicov ze si neschopny. Je chyba tvojich rodicov ze si nesamostatny. Je chyba tvojich rodicov, ze ta nikto nema rad. Je chyba tvojich rodicov ze si neoblubeny. Tvoja chyba nie je nic. Ty si inak absolutne dokonaly. Ale si este take male dietatko, kto by po tebe chcel aby si sa osamostatnoval a staral sam o seba? Mentalne nemas viac ako 5 rokov.

Mimulus

Je to zvláštne ale ja som chcel ísť vyslovene na internát :) Ďaleko od rodičov... A vrátil by som sa tam okamžite :)

lilyianka

tým som chcela povedať, že máš šancu spoznať nových ľudí=kamarátov... a prečo más pocit, že by ťa zlynčovali? veď ak vieš, že sa chováš ako blbec, tak to nerob!!! a načo mi tu vlastne radíme, keď chceš ísť na byt? takto sa nikdy nič nenaučíš a radím ti dobre, zmeň sa, poznám jedného človeka ako si ty a on je aj inak chorý (snáď si ma pochopil)