Kurz uctovnictva

Príspevok v téme: Kurz uctovnictva
Mirusia

Ahojte,
rozmyslam nad rekvalifikaciou na uctovnictvo a hladam nazory alebo rady skusenejsich.
Otazkou je, ci sa tomu vobec chcem venovat.Vec sa ma tak, vystudovala som dopravu, popri skole som robila administrativu a po skole chvilu v doprave (ani jedno nesuviselo s uctom). Nic pre mna. Co mi najviac vadi je to sedenie v kancelarii, kde kazdy kontroluje aj kedy idem na wcko. Uctovnictvo ma napadlo na zaklade jednej znamej, ktora robi ,,doma,, ucto pre rozne firmy (nie velke) a celkom pekne jej to vyjde na zivobytie a nejaku tu marnotratnost.
Na strednej som mala ucto, nejak si ho nepamatam moc, problem mi nerobilo a citila som sa moc ,,spokojna,, ked mi priklad vysiel a vsetko mi sedelo:) neviem ci to staci na to aby som bola ,,vhodna,, na tento odbor. momentalne som nezamestnana, otvara sa u nas kurz JU aj PU (neviem ci zacat s JU). na skodu to nebude ale otazka je, ci by sa dalo uzivit tym, ak by som sa preorientovala na uctovnictvo.

slnieckovaaa

Mirusia, dala si sa na ten kurz? Mne už tiež účtovníctvo preblesklo hlavou ako oblasť v ktorej by som si mohla rozšíriť svoje vedomosti (resp. začínala by som tzakmer od nuly :), ale stále je to u mňa len v štádiu úvah.

mate59

nemysli si, že je to až také jednoduché.Ak si urobíš kurz, je to len začiatok tvojej cesty.V praxi ak povedieš účto. nejakým firmám, určite budú požadovat podvojné účtovníctvo a to sa kurzom nenaučíš, kedže je to maturitný predmet.Potom za chybné zaúčtovanie nesieš aj ked nepriamo zodpovednosť, síce dá sa na to poistit.Každá firma má špecifické účtovanie a problémy.Okrem toho sa zákony menia snád mesačne a potom všetky tie novely musíš sledovat, práca to nie je moc vďačná, ak to človek nežerie a nebaví ho to.