Sestra - nemožné prevychovať

Príspevok v téme: Sestra - nemožné prevychovať
Fero M.

Viete mi niekto poradiť? Už si neviem s nou rady a aj ked bývame oddelene, stále ma vie zarmútiť svojím správaním.
Ide o to, že moja sestra si stále našla nejakého hajzla. Kšeftára, dílera, bitkára, vyhadzovača, alkoholika, násilnik a teraz si do tohto zoznamu pridala debila z mesta (bližšie nešpecifikujem).

Ide o to, že z jedneho takého vzťahu už má dieťa a aj zopár zlomenín ale nedá si poradiť aj tak. Tento nový vzťah uspešne tají aj pred rodičmi a mnou, lebo vie že poznám veľa ludi z nášho mesta a včetne jeho.

Aby som špecifikoval jej povahu a výzor, tak vie byť nápomocná doma, vie variť, upratať, len musí chcieť.. Mohla by mať pekného chalan, je velľmi pekná kočka a kamošky a okolie jej správanie nechápe.

Všetko asi začalo, hádkami rodičov pred paru rokmi, ked sme boli obaja v puberte. BOli to hádky či už pre alkohol a automoaty, alebo pre náladovosť našej mamy. Do toho prišli ešte práce v zahraničí, a tak bola dlho bez dozoru. Mobil, facebook a flákačky do rána s idiotmi, ktorý jej zrejme poskytovali hladaný pokoj a ´´istoty´´.
Po rokoch je doma všetko v poriadku, rodičia sa nehádaju, oco nepije a nehrá automaty, aj ked z času na čas si vypije a podla mna je to jedno, či ma len vypite alebo je opity, lebo sestra to stále vnima ako zlu vec.

Neviem čo stým, lebo sa len hádam s rodičmi, lebo stále viem viac ako oni a už doma rezignovali, aj ked sa ešte snažia, len počas výchovy nemali na všetko rovnake názory a rovnaký trestový meter.

Poplatili za nu dlhy a prežili aj hanbu ale pozerám že to asi príde zase. Je proste nepoučitelna a bola aj za pychologičkou, avšak nič ... Naši to skusali po dobrom, po zlom, pekným slvoom aj bitkou a aj tak si našla dalšieho grázla a ja som zase celu noc pozeral s tepom 200 do plafona.....

Nejaká rada?

Klasik12321

Mame nieco podbne v rodine - neda sa pomoct - treba ju separovat - odlucit, nech zije sama. Nepodporovat ju, neplatit dlhy, nedavat peniaze. Ak pride na navstevu, tak viest iba neutralny zdvorilostny rozhovor. Po cas asi skonci v base a tam nastane zlom - ze bud ju to zlomi a sa uvedomi (nie je taka vo vnutri ako sa robi) alebo sa tam este viac zoceli a bude este horsia - nic ine :(
Ja som segru musel uplne odpisat zo svojho zivota.

nirv

Deti sa často podvedome snazia naprávať chyby rodičov. Nájdu si rovnaký typ partnera ako bol ten nefungujuci a snažia sa to "opravit" čo bolo na vzťahu rodičov zlé

Fero M.

mám. No to sa vám ľahko povie, chcete povedať, že vám by to bolo jedno? Myslím že nie. Naivná a tvrdohlavá, strašná kombinácia