Plynatosť

Lajo12

dobre zajtra pobehám po lekárňach a zatiaľ dačo z domácej stravy dá sa použiť ako náhrada tých kyselín a enzýmov ?

RNG

Co tak kyseliny a enzymy?
Bez toho nie je ziadne poriadne travenie, kyseliny znicia aj mikroby na jedle zaroven, tj v zaludku ti nemoze nastat kvasenie a hnitie.

Lajo12

RNG kúpil som si psylium, probiotiká a kadejaké multivitamíny a minerály plus pijem čaj s medvedieho cesnaku, lapacho a taktiež aj konzumujem väčšie množstvo cesnaku. Vynechal som sladké jedlá. Vedeli by ste mi poradiť čo si ešte doplniť do stravy ?

RNG

Travenie je vec dostatku kyselin, enzymov mikrovlaknin a spravne osoadenie criev probiotikami. Cokolvek z toho chyba sa musi doplnit, inac je travenie a absorbcia zla, co vedie postupne k hromade stravotnych problemov.
Ako k takemu stavu moze nahle dojst je jednoduchsie, nez si ludia predstavia. Staci len silnu 2-3 denny viralny utok a poskodia sa parietalne bunky(tie co produkuju kyseliny) a tiez rozne zlazy produkujuce enzymy . Obnova moze trvat mesiace, dokonca roky alebo v starsom veku sa to uz nikdy poriadne nezregeneruje a clovek je odkazany na doplnovanie do konca zivota.

Lajo12

Na celiakiu sa mi robili testy u gastroenerológa a boli negatívne. Takisto aj výsledky krvi a stolica boli v poriadku.

portviš

Lajo, ak si neumyselne tolko schudol, urcite treba navstivit gastroenterologa, moze ist o mnohe choroby vratane celiakie a pod.