Problemy so stolicou

philips

Chemické preháňadlá by sa mali užívať iba v najnutnejších prípadoch. :D Radšej použiť "biologické zbrane" :D alias recepty starých mám. :D

Sharon85

Nie je za co, rada som poradila, bodaj by to pomohlo. Len to prospeje zdraviu a este aj vyriesi spominany problem :)

Zuzinnnka111

Gutalax? :D alebo nieco na ten sposob...malo by pomoct :) ale ak nechces taketo veci, skus rano vypit teplu vodu, zvykne to "potlacit" a papat ovocie, zeleninu, kompotiky....zvykne to pomoct ;)

astalavista

Ráno nalačno pohár vody. A potom možno nejaké probiotické doplnky na podporu trávenia, plus vlákninu. Ja som si objednala biopron, ale nemala som tvoj problém, skôr opačný :) tak neviem určite, či bude fungovať

Sharon85

Ahojte. Ja som davnejsie tu na tomto fore natrafila na cistiae rizoto - je urcene na spravne vyprazdnovanie, je to zdrave, nesposobuje zavislost ako prehanadla a ako vedlajsi ucinok je, ze schudnete (ti, co maju co schudnut), to tiez mnohi ocenia :) Toto rizoto vyliecilo mnohych ludi aj z dlhorocnej, niekolko desatrocnej zapchy. Ja osobne som to este neskusala, ale chystam sa na to, no treba to jedavat dlhodobo. Mimochodom, ja tiez zvyknem mavat problem s vyprazdnenim, a ovsene vlocky ani susene slivky mi vobec ale vobec nepomahaju. Pitny rezim som nemala pravidelny, pila som velmi malo, ale posledny mesiac sa snazim denne vypit tie 2l vody, ale ani po tomto ziadna zmena vo vypzradnovani. Tym nechcem ludi odradit od toho, aby tieto veci vyskusali, ale mne osobne nezabrali. U mna, ak sa chcem vyhnut uz spominanemu vysetreniu, pripada do uvahy uz asi len to cistiace rizoto. Dajte si tu do vyhladavaca "cistiace rizoto", alebo aj do googlu, vyhodi vam to temy, precitajte si, ludia su naozaj velmi spokojni. Plus tam bude aj link na stredisko, odkial recept pohadza a na ich stranke su dalsie kladne ohlasy, resp. pribehy. Napiste, co si o tom myslite, som zvedava :)

philips

Blink, skús zaradiť do stravy čokoládu, kakao a banány. Tie spôsobujú spomalenie čriev. Ale ináč trikrát denne mať stolicu je ešte fyziologické. Trikrát denne až trikrát týždenne je v norme, ale viac alebo menej už nie.

blink

mám úplne opačný problém: posledné dni chodím na záchod aj 3x denne a stolica je mäkšia, takmer stále mám pocit nutkania... akoby mnou jedlo len tak prebehlo.
jedálniček mám vyvážený, založený prakticky na rastlinnej strave... žijem v zahraničí, takže lekár veľmi nepripadá do úvahy.
nevie mi niekto poradiť, prosím?:)