Z coho sa najviac pribera?

Nelline

Ahoj, no ja s mojim úbohým BMI 14-15 a neúspešnou snahou pribrať ti asi veľmi neporadím, ale aspoň sa pokúsim vymenovať zopár potravín, z k ktorých si myslím ja, že by sa teoreticky mohlo priberať...

Rôzne potraviny, kde je základ cesto ako biele pečivo, koláče, pirohy, palacinky, cestoviny..., ďalej zemiaky, rôzne mliečne jedlá (smotanové omáčky, smotanový jogurt...), z ovocia banány. Tak snáď ma ešte niekto doplní (prípadne opraví).

odpovedam

No zase kalorie ako kalorie :-). Nezacni teraz hned vela nezdraveho jest. Priberies skor len na brusku nez inde. Ked mas postavu relativne v pohode, tak posiluj. Len nejedz tie steroidy a kadejake somarinky k tomu. Proste len cvic pre dobry pocit a naladu. Zvacsis si objem relativne rychlo. Potom sa staci udrziavat par krat do tyzdna. Ci uz pokracovanim v posilovom treningu, alebo s vlastnou vahou. Ja osobne som na sebe zmenou stravovania nevidela ziaden vyrazny rozdiel v priberani/chudnuti. Jem z kazdeho rozka troska. Ale skus to ovocie, dodava energiu, vitaminy atd. :-)

unknown89

ja cvicim len s vlastnou vahou cca 2 roky ... tusim som pribral cca 6 kilo za te 2 roky .. co nieje moc ... telo mam v pohode .. len to este nejake kilecka chce :) skusim nasilu aspon raz denne spapat nieco sladke ... viac uz toho do seba nenatlacim :D a to ani nepracujem momentalne pol roka .. cize ziadny vydaj energie u mna nenastava ... moja mamča bola chuda v mojom veku .. asi to budu geny ... ale aj tak, by som este rad pocul nejaku konkretnu potravinu ktora obsahuje naozaj obrovske mnozstvo kalorii :D

odpovedam

Aj cukry treba, aby si mal energiu. skus zvysit prijem ovocia a zeleniny, tam je sacharidov dost. najcukornatejsie su banany a hrozno. Zvys aj proteiny. Neuvazoval si nad navstevou endokrinologa? Problem moze byt zdravotny. Niektori ludia su ale prirodzeni chuducki, ako napr. ja. Posilujem 6x do tyzdna uz cca 10 rokov, vyzeram lepsie, pribratejsie, citim sa fit, jem zdrave aj nezdrave. No za ten cas som pribrala dokopy tak 5 kg.

Najlepsie je priberat pri cviceni s vlastnou vahou, to ma trvaly efekt. Ide to hore ale len cca 1 kg/rok. Ak to chces brat velmi vazne, rozumnejsie bude oslovit odbornika na vyzivu a telovychovu. V nejakom fitku ti urcite ponuknu taketo sluzby ;-)

unknown89

cvicim v podstate skoro kazdy den ... nie moc extra ... vidno to na mne .. ale nemozem pribrat .. stale si drzim vahu na 66kg .. chcem aspon te 4 kila pribrat .. snazim sa jest neustale .. ale fakt mi uz je niekedy zle a citim sa slabo ... sladke nemusim .. nejem ho vobec .. moze byt chyba v tom ?

odpovedam

pokial mas dostatocny vydaj energie a dobry metabolizmus, tak nepriberies. Ale tak klasika, ze z tukov a cukrov mas najvacsie problemy. Ale samozrejme aj tie treba v rozumnej miere.