Chcem dať preč psíka..

blecha

alie: ale no, tak netreba to preháňať, ale snažím sa nezabíjať ani hmyz. Aj keď idem po chodníku, tak sa pozerám pod nohy, aby som nezabila dákeho mravca, či dážďovku :D

0vecka

2 olivienka n opodla mna uz som dostal dostatok infosiek aby som si spravil nazor... a dikes mal som celkom pekny vecer aj ked nic extra..

olivienka

blecha, to je dobre, ale aj to rovnaké meradlo sa dá brať rôznym spôsobom. Oveckovo rovnaké meradlo znamená, že v pohode daj utratiť psa, veď aj sliepky trpia :D

blecha

ak naozaj robíš prieskum, tak by som ti odpovedala aj ja k tvojej otázke - ak by som musela moje zvieratko niekde umiestniť a je jedno, či je to pes, alebo sliepka (pretože oboje by som mala rada), tak by som sa ho snažila umiestniť niekde dočasne, k rodičom, alebo známym, aby som si ho potom vedela zobrať naspäť. Pretože by mi chýbalo a ja jemu asi tiež.

A k tomu, čo to bolo písané, že či je jedno, či je to pes, alebo sliepka, tak reagujem: podľa mňa je to rovnaké zviera a rovnako cíti aj pes aj sliepka aj potkan aj hociktoré zviera. Je to predsa živý tvor, ktorý cíti a má pocity, aj keď niektoré viac, iné menej. A je len ľudská hlúposť pozerať sa na zvieratá s iným meradlom. Ja by som nevedela usmrtiť zviera, ani keby to bola myš, alebo obyčajná sliepka, alebo hocičo iné.

Iba Katka

Inak podľa mňa sa psík vie adaptovať na novú rodinu. Nášho sme k sebe brali ako 4 ročného. Prečo?

Jeho majiteľka bola dôchodkyňa, ktorá zomrela. Psík mal od malička každý deň spoločnosť, keď išla do obchodu alebo ku doktorovi, tak jej ho niekto postrážil, takže sa nikdy nenaučil byť sám. Po jej smrti si ho zobrala jej dcéra, no mali s ním problémy. Štekal, keď mal byť sám, štekal, keď sa pohol výťah (stará majiteľka ho nemala), štekal, keď niekto šiel po chodbe. A suseda proti nemu spísala petíciu a psík mal ísť preč. Hľadala niekoho kto ho vezme, no nevedela nájsť. Potom dala ponuku mojej mame, tá prišla domov, povedala nám o psíkovi a my sme sa rozhodli, že si ho vezmeme. A tak mama s bratom šli po neho a bolo to len tak tak. Nevedeli, že si ho vezmeme a syn tej novej majiteľky už s ním šiel na veterinu, že ho utratia, už stál v čakárni.
A tak už je 10 rokov s nami :)

olivienka

vieš prd o tom, čo ja používam a čo nie :D a ani celkom nechápem, o čo ti stále ide, takže prajem pekný večer

0vecka

2 olivienka ma zaraza ake rozdiely tu robis... okrem toho je milion inych produktov ktore denno denne pouzivas a sposobujes smrt aj ludom.. jeden odhodeny pejsek sa tam hravo schova..

olivienka

hej, som vrah kurčiat... zjem 300 g kuracieho mäsa za mesiac... ale neboj, v časoch, kedy budú sliepky poslednými trpiacimi živými tvormi na svete (ľudí nevynímajúc) sa osobne zasadím za to, aby táto krutosť skončila
dovtedy sa uspokojím s tým, že sa nebudem zbavovať psov, ktorých som si pred rokom kúpila, lebo ma už nebavia