Zahranicie - poistenie - lekar

hdghyd

ked budes v zahranici pracovat, budes odvadzat dane a zdravotne poistenie statu v ktorom pracujes. generali vobec nepnli ulohu miesto zdravotnej poistovne a na zaklade toho ich poistenia ta urcite nebudu v zahranici osetrovat zadarmo.
neviem naco si rusis uz teraz zdravotne poistenie vo vseobecnej poistovni. nerus to a opytan si od nich EU karticku, s ktorou sa preukazes v zahranici pri vysetreni. aj tak ti ani tato karticka nezarucuje bezplate bezne osetrenie u lekara, ale iba bezplatnu nevyhnutnu starostlivost pri urazoch a pod. (ak sa mylim, opravte ma niekto..)
vseobec. poistovnu si zrusis az ked budes mat vybavene povinne zdravotne poistenie v cudzine.
to nechapem, to si si myslela ze si budes platit nejake komercne poistenie tu na slovesku a v zajranici ta budu vysetrovat v ambulanciach zadarmo a statu aj zamestnavatelovi len tak povies , ze ty nebudes poistena v ich krajine. , lebo sak ty si platis nejake komercne poistenie (ktore ti je na...) ?????

cucuruuuu

VEDMA :

tak ale , ja viem ze ked pridem do ordinacie v zahranici a dam mu tu karticku z generali tak mi povie ze to co je :D .....bez toho europskeho by ma vtedy neosetrili to som si ista. a neviem po akom case...mozno tyzdni ako tam budem mozem riesit tieto veci ohladne lekarov a etse s amusim informovat co vsetko potrebujem aby mi vydali oni nieco take ako je karticka poistenca. viem ze to by som s amusela poistit v zahranici,ale naco ked uz som sa v tom generali... fakt nerozumiem a hlavne si nechcem narobit tym problemy

outu

ked som bola v zahraniči, mala som poistenie od unionu, taku knizku dávali, a musela som odovzdat karticku ZP, lebo som si platila poistenie v zahraničí, čiže doma som si neplatila a rátalo sa mi to. musela som raz navštívit v zahraničí lekára. tomu som sa preukázala týmto union poistením. lekár si odpísal moje udaje a nechal si to preplatit. ja som doplacala 35,-Sk. ale to bolo v roku 2003.

VEDMA

moja, ak pouzijes neopravnene preukaz zdravotnej poistovne (aj v zahranici), tak na to samozrejme pridu hned dalsi mesiac, ked im pride faktura za osetrenie a ak to ppoistenie nebudes mat v poriadku, budu od teba tieto peniazky samozrejme vymahat...plus dostanes pokutu za neodovzdanie preukazu :-D
tak si to troska rozmysli, hehe

cucuruuuu

ten mam. ale kezde mi ho vydala vseobecna zdravotna poistovna a teraz sa od nich odhlasujem, musim vratit ten slovensky a asi aj europsky..ked si ho nehcam budu ho odmna ziadat?? ked som bola na vysetreni v zahranici u lekara tak som ho potrebovala cize asi si ho necham :)

cucuruuuuu

idem tam pracovat a odhlasujem sa zo slovenska zo zdrav.poistovne cize mi povedali aby som vyplnila papiere a poslala im kopiu zmluvy aodovzdat preukazy. a ze aj ten europsky...ale ja sa bojim ist bez toho europskeho preukazu, lebo hned ako pridem sa neda lekar riesit ze by som tam si hladala lekara,,to az po nejakom case a dovtedy nebudem tam len tak :/

VEDMA

Na karticku Generali ta neosetri nikto :-DDD
Ak nemas v zahranici zdravotne poistenie, ale kupis si cestovne poistenie zdrav. nakladov v zahranici, trebars aj od Generali, tak budes musiet u lekara zaplatit plnu sumu osetrenia a potom si preplatenie narokovat v poistovni, teda v Generali...ale najprv to musis lekarovi ci nemocnici zaplatit ty.