5. ročník VŠ

Príspevok v téme: 5. ročník VŠ
blecha

Je to už môj nekonečný problém, trápenie.

Som už v piatom ročníku, ale ako som skončila 3. ročník neštudujem z vlastného presvedčenia, vlasnej vôle, je to pre mňa trápenie. Každý semester sa vyskytnú problémy, kedy začnem plakať. Najšťastnejšia by som bola, ak by som to mohla zabaliť a venovať sa veciam, ktoré ma bavia a napĺňajú - štúdium úplne iných vecí ako študujem teraz.
Opäť teraz je už skoro apríl, ostávajú mi 1 skúška, ktorú som si prekladala z minulého roka, 1 skúška, ktorú mi nedala ani na druhý krát profáčka a ešte 2 skúšky z letného semestra. Ide o tie 2 skúšky, ktoré si opakujem. Nemám fakt už ani štipku nejakej chuti pozrieť sa do podkladov niektorého z týchto predmetov a už v živote sa nechcem ukázať v meste, kde táto škola sídli.

Aká je teda moja otázka? Pýtam sa tých, čo nechali školu, najlepšie tých, čo boli v 3-ťom alebo 5-tom ročníku, či to niekedy ľutovali, alebo nie.

Ďakujem

veronicka2

este dodam, ze rodicia vedeli preco ta do toho nutili, zas podla mna to ty pochopis ked budes starsia a nahodou nastane situacia ktora ti to potvrdi a budes este vdacna ze ta dotlacili.lebo to je tak cely zivot. 12 rocny clovek si neuvedomuje veci ako 20 rocny a napr 20 rocny si neuvedomuje te veci ktory 40 rocny... (neda sa to zovseobecnit ale v podstate je to tak) takze ich nazor bol dobry a to pochopis az neskor. a dalsia vec je to ze velke % ludi ktory vyndu zo skoly tak svoje vedomosti zo skoly nezuroci taka je doba tak to funguje. takze to mame vsetci taky pocit ale to neni dovod aby si to skoncila. to je tak dovod ukazat svetu ze na nic nemas. a ako povedala dadula tak sa ti to moze skaredo vypomstit na pohovoroch. a prepac ak moje nazory posobia mierne arogantne alebo ako to nazvat, ale normalne nepochopim ako moze niekto takto rozmyslat ze 60 DNI pred koncom rozmysla nad odchodom :D

veronicka2

moj nazor: skoncit skolu tesne pred jej dokoncenim by spravil len cisty blazon. nikto nehovori ze je ,,lepsie" mat mgr/ing ako bc. titul. ale ide tu o princip ze skoncenie tesne pred statnicami je prejavom slabej vole a slabosti jedinca. nejde o to ze ta to nenaplnuje ale o to ze mas tesne pred finale kedy uz nikdy v zivote sa nebudes musiet ucit ani nic podobne tak to treba len potlacit a premoct sa. to je aj skuska zivota nielen skoly. nauci ta to nenechat veci tesne pred cielom.
prirovvm to k ceste ides z kosic do bratislavy autom a v trnave si povies...ale ja sa na to mozem...a ides spat do kosic... :D chapes treba len potlacit a uvidis ze nebudes lutovat. lebo ak by sa ti niekedy v zivote pritrafila moznost kde je vyhoda mat mgr/ing tak potom by si to nemala a ak by si chcela dosiahnut titul tak musis ist od zaciatku...takze si rozmysli ci tych par skusok das alebo budes slaboch ktory sam sebe nevie dokazat ze na nieco ma

olivienka

vzdať sa tesne pred cieľom? nikdy :)
myslím, že ti to tu väčšina ľudí dobre zodpovedala. bolo by iné, ak by si sa rozhodovala, či máš ísť ešte na druhý stupeň - lebo rozhodnutie dokončiť školu by znamenalo 2 roky mordy (to si ale už podstúpila). teraz sú to len 2 mesiace, a ak sa na to vykašleš, tým vlastne tie 2 odtrpené roky zahodíš bez akéhokoľvek výsledku :) aj keď si teraz myslíš, že ti ten titul na nič nebude atď., nemôžeš vedieť, čo bude za 20 rokov napríklad. a ak by si ho aj naozaj nepotrebovala, je oveľa väčšia pravdepodobnosť, že budeš neskôr ľutovať, že si sa vzdala pred koncom, než že si ešte 2 mesiace vytrvala.
ja teraz končím bc. na škole, na ktorej idem niekedy umrieť, ako ma to štve a nebaví atď. končím bc. aj na inej škole, na ktorú som sa prihlásila, keď som mala pocit, že tá prvá nie je úplne ono, ale nechcela som ju hneď opustiť. teoreticky som sa mohla na tú prvú kedykoľvek vykašľať, veď mám "budúcnosť zaistenú" v tej druhej škole, ktorá ma baví. ale chcela som mať aspoň tie dve trápne písmenká pred menom, ktoré sú síce totálne nevyužiteľné, zvlášť v danom odbore, ale je to aspoň nejaký výsledok - pre mňa samú. odchod by som vnímala ako neúspech, porážku.

mango.tree

no, ja som tiez jedna z tych co nechali skolu a nelutuju to. lutujem, ze som to nespravila skor :D ale to bolo v 4tom rocniku, s tym, ze som mala aktivity v uplne inom odbore a aj predstavu, comu sa chcem skutocne venovat. a nebola som schopna dokoncit tamtu skolu, hoci by to nebolo tazke, ale ja ked som si uz len matros k niecomu citala, tak s takym odporom, ze nie, nebudem svoj vzacny zivotny cas mrhat na nieco, co mi pride absolutne zbytocne, neperspektivne, nudne a tak celkovo.
ALE, dva mesiace pred skoncenim by si to nechat nemala (poznam jedneho, co nechal skolu, lebo sa mu nechcelo napisat bakalarku, vsetky skusky mal, ale na to bol lenivy :D ). Fakt vazne, aj v zivotopise to bude blbo vyzerat a 2 mesiace doklepat, to uz je nic, doteraz si prezila, za taku kratku chvilu sa z toho nezblaznis a aj tak mozes robit vsetko mozne ine potom, ale budes mat aj titul, nebudes mat dieru v zivotopise, ktora sa tazko vysvetluje, rodicia budu kludni,...

Nela41

Bola by neskutočná chyba skončiť to keď už si vydržala doteraz. Ja som chodila na strednú, ktorú som nenávidela. Nenávidela som ľudí, ale hlavne nenávidela som učivo.. Denne som plakávala prečo som tam šla.. nevidela som v tom absolútny zmysel a tiež som chcela odísť v tretiaku definitívne preč a začať inde od prváku, ale vďakabohu som to dotiahla do konca a dostala som na VŠ, ktorú milujem nadovšetko a stala sa mojou prioritou.. život sa jedným zlým rozhodnutím nekončí, môžeš ísť po tejto škole študovať inam alebo hľadať iné riešenia.. No budeš mať diplom v ruke s vedomím, že tých 5 rokov aspoň za niečo stálo

javor24

podla mna si uz len maly krok od uspesneho dokoncenia, chapem, ze u teba chyba motivacia dokoncit to, ale na druhej strane ak to vzdas bez boja v buducnosti to mozes este lutovat, daj si par dni volno (ak ti to cas dovoluje) zrelaxuj a mozno ta to nakopne, som tiez momentalne piatak, stojim pred statnicami a kazdy vecer si hovorim, ze by som to najradsej zabalil, ale vzdy dalsie rano si poviem, ze aj ked to bude boj, tak to nevzdam a skusim zabojovat ked som uz tak blizko ciela

blecha

ja nič na nikoho nezvalujem, je to proste tak. Povedala som, že po ak sa začne znova to, čo bolo už na konci tretiaku, tak končím, ale mama mi vždy hovorí aby som to ešte skúsila a ešte troška a tak dookola a čo človek nespraví pre rodičov.

Inak nie som na dennom a je to pre mňa ešte väčšia záťaž z toho dôvodu, že robím robotu, ktorú neznášam. Teda z roboty, ktorú neznášam sa mám pustiť do učenia niečoho, čo neznášam. Ale už bude všetkému koniec, pretože som dala výpoveď.

xxy

vysoka skola je o vydrzi a samozrejme, ze to je zataz a posledne dva mesiace su riadne stresy. ved o to ide, nikto nerozdava diplomy len tak zadarmo. teda aspon vacsina skol. a ked si s tym chcela skoncit nadobro, mala si to spravit v tretiaku a nie teraz valat vinu na rodicov, to fakt nema zmysel, ved si dospela osoba.