Vytok - biely až žltý

Príspevok v téme: Vytok - biely až žltý
kvietok444

Ahojta mam vytok biely az zlty vytok s posvy trosku hustejsi a nie stale al par krat za den akoby so mna vytecie. Zapacha len jemne a to skor tak nasladko alebo nijako.okrem toho ma pali okolo posvy ale nemam to cervene a tieto priznaky mam rano pripadne doobeda a potom poobede nic popripade len ten vyrok
.Nemate niekto nieco podobne viete mi povedat co by to mohlo byt alebo co proti tomu?
Dakujem.

Martina007

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Mávam výtoky už dávnejšie ale také priezračne biele. Bola som už aj o gynekológičky, ktorá mi robila vyšetrenia a nič mi nezistila. Žiadny zápal ani nič. Ide o to že tento týždeň som mala sex a po sexe som trochu krvácala ako každá žena. Ide o to že už dva dni po sexe mám taký žltý výtok bez zápachu. Nič ma nesvrby ani nestipe. Chcem len vedieť čo to znamená ďakujem za odpoveď.

Len001

Mám tmavožltý zapáchajúci výtok každý deň okrem menštruačných dní. Spočiatku bol bieli ale stale je to horsie teraz to stipe a svrbi. Bola som u gynekológa pred mensruaciou a memala som uz vytok-nič mi nezistil. Co mam robit?

Kvety zla

michael bolo by super keby si sa prestal tvarit ze si odbornik na vsetko ked hovno vies, 99 percent tvojich prispevkov je uplne od veci a akurat balamutis a maties dovercivych ludi ktori o tom rovnako ako ty nemaju ani paru. :) dakujem.

Emily opat

Vvytok moze byt priezracny, biely, nazltly. Takisto sa meni jeho konzistencia. Vsetko je normalne a meni sa v zavislosti odo dna cyklu. Pokial pocitujes svrbenie, palenie, stipanie urcite chod ku gynekologovi.

michael

Tak trochu ludovo Ak výtok je priezračný, čistý, nezapacha,nie je nažltlý nie je ho veľa tak je to normálne a nie je ho treba liečiť či sledovať .Ale k je to inak tak treba aspon zmeniť stravovací režim .Netreba hned z každým brať antibiotika .

vetva

a nemas ten vytok v strede cyklu? Normalny vytok je podla mojej gynekologicky od priesvitneho cez biely az po jemne zlty. Ano aj nazltly vytok je normalny, to som aj citala v jednej brozurke. Ale to palenie, no neviem.

pia

CITUJEM to co napisal jeden popredny odbornik gynekolog. Mudr. Kliment:

,,Výtok nie je znakom choroby ale signálom životných prejavou pošvy za predpokladu že nie je spojený s dyskomfortom. Niektoré ženy nie sú schopné odlíšiť normálny výtok od príznaku choroby. V pošve sa u zdravých žien nachádza 30-50 druhov rôznych baktérií a mnohé z nich majú potenciálnu schopnosť za určitých okolností vyvolať aj zápal. Mnoho žien sa dožaduje liečiť aj prirodzený výtok aj keď nemajú dyskomfort a ak lekár odoberie kultivácie z pošvy tak mu vždy vyjde vo výsledku nejaká baktéria. Pokial sa sústredí na "liečbu" týchto baktérií tak je problém na svete. Opakovanou antibiotickou liečbou sa naruší stabilita pošvového prostredia a postupne sa v laboratórnom náleze zjavujú rôzne na antibiotká rezistennté baktérie. To je dôvod na opakovanú liečbu a stav sa dostane do začarovaného kruhu. Na konci je potom vážny dyskomfort, ktorý je už ťažké liečebne ovplyvniť Preto si zvážte či máte skutočne problém a prípadne sa poradte so svojim gynekológom aby overil či je výtok prejavom zápalu alebo nie. Mal by overiť či je v pošve normálne pH, či nie je zmenená farba výtoku, či výtok nezapácha a hlavne či v mikroskopickom obraze nie sú prítomné leukocyty, trichomonády alebo kvasinky. Laboratórne vyšetrenie - kultivačné overenie mikrobiálneho osídlenia má v tomto prípade len pomocný význam a pokial sa diagnostický proces nezačne jednoduchým overením príznakov zápalu môže to byť cesta do začarovaného kruhu problémov."