Biely jazyk

RNG

Slovo intolerant ma viac vyznamov, ja tu pouzivam len jediny z nich, neschopnost travit nejake potraviny. Tak prosim, nic z mojich prispevkov neber osobne, prosim.
Co sa tyka L-DOPY, ta zvysuje v tele dopamin a to nepriamo zvysuje hladinu vylucovaneho rastoveho hormonu hGH bez potreby ho davat injekcne.Takze je to dobra rada pre takych co chcu rast a este nemaju uzavrete rastove strbiny.

michael

No,- neviem , ak to mne patrilo ,že ten "intolerant" som jako ja, tak RNG chápem ta ako veľmi dobreho odborníka, ale len pred cca- 2 dnami som písal na stráke- Ako vyrásť - chlapcovi aby pil veľa mlieka,ked ešte chce vyrásť(Čitatelia si to môžu overiť)Ty si bol tiež na tej stránke , a odporučal si mu nejaké hormony, ktoré ja zase neodporučam , ale nekomentujem to.To mlieko som tam veľmi vychvaloval že je dobre.Tak že sa necítim žiadny intolerant,na potraviny,- len potraviny rozdeľujem podla potreby komu aké prídu vhod.Na oplátku ti to tak trošku vrátim,- mne tiež nepríde vhod, aby sme chodili viac do lekárne než do potravin.Ja som tiež postarší, a tiež sa vyznám tak trošku v rôzných odboroch.Na druhej srane, život neberiem až tak veľmi vážne,a raz chcem aj na niečo zomrieť . Maj sa držím palce.

RNG

Mlieko, a tym myslim mlieko z volne paseneho zdraveho dobytku,"neosetrovaneho" hormonami, atb a pasucom sa ne pastvinach , ktore su podla moznosti nezamorene, je dobra zivina pre vacsinu stredoeuropanov, az na vynimky, tj ludi, co stratili schoppnost ho stravit a maju z toho dokonca az alergie zo zamorenia tela.
Alergia/neschopnost spracovat laktozu je pomerne nizka v Strednej Europe ale v niektorych krajinach je aj vyse 90%, napr v Cine, Japonsku a tak isto u US Indianov, ktory odtial zrejme dosli pred vyse 30 000 rokmi.
en.wikipedia.org
Lenze na svete neexistuje jedlo, na ktore by sa nenasli niektori ludia intolerantni, takze treba intolerancie adresovat individualne a nie brojit proti jednotlivym potravinam globalne.
Mnohi starsi ludia stracaju schopnost spracovat vacsie mnozstva laktozy, dokonca nevedia spracovat ani mensie, ako napr ja(67) ktory som az do dospelosti pil vyse 1.5 litra mlieka denne. Ale kedze ine zlozky mlieka este viem spracovat, tak prenecham premenu laktozy kvasnym kulturam/probiotikam a pijem a jem len kvasene mliecne produkty a zatial mi to nerobi problemy.
Inac som uz davnejsie musel zacat brat enzymy na pomoc travenia, a to nielen travenia mliecnych produktov, ale aj masa a sacharidov, lebo s vekom aj produkcia inych enzymov a zaludocnych kyselin poklesava a ja rozhodne nechcem sledovat druhych starsich, co sa postupne scvrkavaju, ked pre nedostatocne travenie telo odburava "rezervy" zo svalov a kostry.
Samozrejme zamorene mlieko pesticidami, herbicidami, antibiotikami, hormonmi a priemyselnymi chemikaliami je pre telo skodlive a hlieny co sa vytvaraju sa ho snazia odtlacit od sliznic. Nuz telo sa samozrejme snazi branit proti prieniku skodlivin do tela. Ale to sa jedna o vplyv/reakciu na skodliviny, nie mlieko samotne , povacsine.

michael

ozvem sa ozrejmim to . Konečne že si sa tak správne rozhodol o tom mlieku ešte napíšem zajtra po zajtra bude to zaujimave to mi verte. Inak pre v čerom paradoxne som na portáli nukaljednemu mlieko, ale to bolo uplne ale uplne iný problem. dovi.

akinom007

Michael/ ty stale hovoríš že biely jazyk je z mlieka ja mlieko nepijem vôbec ani glg nelubim ho napina ma naposledy sǒm ho pila ked sǒm mala 5 rokov teraz mam 28 mlieka sa nedotknem jedine s mliečnych výrobkov co Jem je jogurt 1 ka raz za den-dva

Vitamin CCC

Michael tak ja Ti už verím teda. No ešte spotrebujem mlieko čo mám v chladničke a budem ho obmedzovať. Mám ešte tri litre. Nemôžem za to, že ho zbožňujem a každé ráno som si dal jeden liter.

michael

prepáčte, ja fakt už nemám na to nervy možno zajtra----Zajtra vám napíšem takú "scenériu" o mlieku , že už ho fakt do úst nezoberiete.Ja vypijem jeden liter za rok!

akinom007

kamaratka pije mlieko minimalne liter denne plus acidko rano aj jogurty je a jazyk ma ukazkovo cerveny. ale nikdy nemala mykozu-candidu