Može ešte mladý clovek z tejto krajiny snívať?

Príspevok v téme: Može ešte mladý clovek z tejto krajiny snívať?
soffiaD

Mam taký pocit, neviem ako keby život pretekal pomedzi moje prsty, ako keby mladosť utekala a ja som stála a nevedela sa nikam pohnúť. Mojím snom je cestovať vidieť kultury, krajiny, moria, mestá, ochutnávať nové jedlá, počuť hudbu, mať zážitky... Ale ako si splniť tento sen ? Ako to uskutočniť? Ako si nato získať peniaze alebo akou cestou to uskutočniť?...Je to naivne ja viem ale kazdy vravy ze treba ist za snom. Ach len ja neviem ja som polroka nezamestnana a netušim co podniknut... UPLNE BLBý pocit jak tato realita zabija sny a nadej. Proste mojim snom by bolo cestovanie, ja netuzim po kariere nejakej uzasnes s vysokym platom ani na to nemam lebo ja niesom workoholic skorej pohodácka, ani deti a manzelstvo nechcem mat... Ale netušim akou cestou sa ubrať... Neviem rozmyslala som ze by som si urobila vysoku nejaku misijnu pracu a dostala sa do Indie a tam pomahala to by ma mozno naplnilo..alebo napr chcela by som v afrike pomahat zvieratam nejakou formou alebo žiť niekde na ostrove v Karibiku ..a to su take nerealne sny a pritom samu seba neviem dostat z toho snivania do tejto hnusnej reality na zem aby som sa zmierila s tým že budem proste nejaka pasová pracovnicka.. Chapete preco vacsina musi mat taky sivý život nicim nezaujimavý... Chcela by som mat take zazitky ako Julia vo filme JEDZ MODLI SA A MILUJ ..alebo nieco na styl VICKY CHRISTINA BARCELONA... nieco krasne... nieco inééé nieco zaživné... mam 21 rokov a desi ma ze o 9 rokov budem mat 30 a nebudem mat naco spomínať... Nepoznam ani nikoho znameho alebo blizkeho ktoby byval niekto v krajine kde je more alebo stale teplo a ludia su tam vasnivejsi živejši uživaju si zivot... Alebo cestovat nejako za malo penazi ...

olivienka

soffiaD, moja kamarátka couchsurfingovala v Belgicku - iba 2 noci, prvú boli u nejakého 50-ročného chlapa, ktorý bol strašne fajn, rozprával 6 jazykmi a bol aj na slovensku nejaký čas :D a druhú noc u nejakého mladého učiteľa fyziky tuším. takže to bolo fajn

kafe

COUCHSURFING, tiež som o tom počula ale skúsenosti nemám. Ja mám za sebou len pár stopov (stopovanie) a ti môžem povedať, že sme stretli fajn ľudí - 2x nás nechali prenocovať u seba v dome a pohostili. Dokonca som si na stope našla druhú prácu (upratovanie popri au-pair). A zážitky z cestovania pár známych sú podobné - cudzí človek im nechal kľúče od domu (alebo vily?) a povedal, že ak chcú, môžu na 4 dni zostať u neho doma, kým sa vráti.
soffia, hlavne sa nevzdávaj. Drž sa.

soffiaD

inac hladala som lacne formy cestovania po svete a našla som COUCHSURFING... mate stym niekto skusenosti alebo vobec, som sa zaregistrovala na tej stránke... je to celkom výhodne že možete u niekoho prespavat na gauči a on vám poukazuje mesto alebo okolie a tak.

soffiaD

HAHAHA tak po prvé dakujem SlecnaA NEJAKU TAKU REAKCIU SOM OCAVAKAVA AKO HELP !! a strašne ma rozosmial J11 :D ja žijem v ciganskej dedine a to sa na teba nalepí aj samo Sokeres šukár chavo :D (niesom romáčka) TAKžE ja som rozmyslaláá a dospela som ku tomu že teraz pojdem na absolventsku prax z toho si budem odkladat a zaplatim si opatrovatelsky kurz a potom ako opatrovatelka su bidem odkladat a planujem si nasporit nejakých 3000euro a forever navzždy odísť do Austrálie... kedže mojim snom je žit v krajine kde je more, 90% casu teplo a hovori sa tam po anglicky a je tam moderná spolocnost bez predsudkov. Na kolko tie dobrovolnicke stránky co tu boli tak tam bol jeden krááásny zajazd co by som strasne chcela pomahanie gepardom a levom ale chceli zato 2000libier tolko nemám pfúú takže bieda. Ano ja viem že je India chudobna ale mne sa paci ich hudba, kultura, kuchyňa, mentalita, štýl obliekania, prostredie, a viem že tam ju chudoba a dokopy nic no proste. Ale ja som vždy chcela byt v krajine ktorá nie je slovanská a skostnatená ako slovensko. Niekedy som chcela žiť na Sicilií alebo na otrove Capri alebo v Grecku na Santoríny alebo v španielskej Barcelone, lenže tieto krajiny su teraz v kríze a neviem si predstaviť asi si tam najsť robotu. No neviem tak zatial mam takýto plan možno ma vysmejete :D ach ja už neviem. A od "dosnívaneho" big Like lebo to je pravda že tu na slovensu jedine to... pokial sa teda dotyčný alebo dotyčná nenarodila v Blave do bohatej robdiny to by som potom takto neskuvíňala :/... Ok. Ináč nepoznáte niekoho kto takto zacinal v Austrálií ??? na nejake infošky, viem že to je dorpedu ale nejake story aby ma motivovalo.

ika211

j11:haha naco chces cestovat, aby si sa naucil romsky jazyk, staci ti odcestovat do hociktorej z pocetnych romskych osad na Slovensku, nic ta to nebude stat.Staci ockovanie, proti zltacke, tuberkuloze, tetanu a mozes ist.

Slecna A.

soffia, necitala som uplne vsetky prispevky, ale zahliadla som cosi o Afrike, Indii...no...Strasne vela ludi tam tuzi ist a ked pridu, su bud znechuteni alebo uplne pozitivne omraceni...doslova. Tam si ale treba zvyknut na tak vela veci, ktore z bezneho zivota nepoznas, ze mozem s istotou tvrdit, ze niektori jedinci prosto na to nie su. India je krajina obrovskych paradoxov, protikladov...vsetko, co si kedy zazila ako nieco "ine" a prekvapilo ta to tu, tam ta to doslova zhodi z noh. Nie raz som zazila matky zobrajuce na ulici, ktore drzali mrtve deti na rukach (popripade na pokraji smrti)...bezneho cloveka do odrovna a to je len zlomok vsetkeho...
No a teraz k tvojmu prispevku. V tvojom veku som tiez mala obcas podobne stavy uzkosti, ze co bude a ci cosi dosiahnem. Zamestnala som sa, vsetko si odkladala (nechodila na discoteky, do barov, neminala prachy na alkohol, sladkosti, cigarety, len nevyhnutne oblecenie)...zistila som, ze zabavit sa da ist aj do prirody s partiou k ohnu, na bicykle, na turu...Nehovorim, ze som za par rokov nasetrila "majland", ale dnes to vyzera tak, ze opat niekam vycestujem a uz to nebude spoznavaci zajazd. Zamakaj na anglictine, prezi tu este rok, dva, zamestnaj sa, setri si a mozem kludne vycestovat.. :)

j11

Ja by som chcel niekam vycestovat, aby som sa naucil romsky jazyk. Snivalo sa mi, ze som zil na tabore, ale to sa mi velmi nepozdavalo. Myslite, ze taka India by bola dobra?

dosnívané

Pravdaže môže snívať. Dokonca si myslím, že to je to jediné, čo mladý človek v tejto krajine môže.

olivienka

ja mám (paradoxne?) takú skúsenosť, že človek musí byť najprv spokojný s tým, čo má, až potom môže postupovať na "vyšší level". tým nemyslím, že máš prestať snívať, ale keď človek podlieha takým náladám, že všetko je naprd, tak ho to nemá šancu vyburcovať k zaujímavejšiemu životu, práveže ho to sťahuje nižšie. takže popracuj na svojom vnútornom postoji. inak dopadneš tak, že aj keď náhodou dosiahneš to, o čom tu píšeš, tak si to nebudeš vedieť užiť, nenaplní ťa to tak, ako si čakala, bude ti stále niečo chýbať - a nebude to tým, že by bolo všetko okolo zlé, ale zlý bude tvoj prístup
inak som teraz čítala taký zaujímavý článok :) www.dobrenoviny.sk toľko k tvojej otázke, či môže mladý človek z tejto krajiny snívať

***Wellie***

Sofia, patris medzi ludi, ktori maju velke reci(alebo sny), ale skutek utek.
1. Nechapem preco nechodis na VŠ- mas 21, dnesne skoly poskytuju nenormalne vela moznosti - erazmus a pod., poznam asi 6 ludi ktori pocas vysky precestovali svet.
2. Praca. Neviem ci vies nejaky jazyk, ak ano, dvere do zahranicia mas otvorene.
3. Ak si leniva na pracu, skolu, jazyky a celkovo sa ti nechce urobit nic pre vylepsenie svojho zivota, zacni robit lux.spolocnicku. (sice na to treba tiez jazyk). Poznam babu co to robi a cestuje nonstop po vychytenych destinaciach(ale perfektne hovori dvoma jazykmi).
4. Podaj sportku :D:D:D mozno vyhras co ty vies :D
Je len na tebe si vybrat, neviem v com si dobra a ake su tvoje schopnosti.