Svrbivy ekzem na nohe

Príspevok v téme: Svrbivy ekzem na nohe
andrea1980

Dobry den, vedel by mi niekto poradit: Uz tri mesiace ma trapi svrbivy, zacervenaly, suchy ekzem na nohach: lava noha - 1 lozisko v oblasti vnutorneho clenku, priemer asi 6 cm, 1 v strede lytka, priemer 3 cm, 1 pod kolenom, priemer 5 cm. Na pravej nohe je len jeden fliacik. Tento ekzem velmi svrbi, casto si ho skrabem aj v spanku v noci do krvi. Neviem sa ho zbavit. Bola som u koznej (jedina v nasom meste), dala mi hydrokortizonovu mast (predpisuje ju asi na vsetko!!!), nepomohla a a neplanujem ju pouzivat nadalej, kedze je hormonalneho charakteru. Netusim, co by to mohlo byt - ci alergicka reakcia - aj ked netusim na co, ci na nieco v strave (hoci nejem nic rozdielne ak pred vypuknutim ekzemu) alebo na obuv ci ponozky (topanky som vymenila a prestala som pouzivat avivaz - ako dieta som na nu bola alergicka a zmenila som praci prach). Prosim poradte mi, ako sa tohoto neprijemneho ekzemu zbavit.

Minniemouse

Mne veľmi pomohol Protopan. Je to kozmetika, ktorú vyvinul človek sám trpiaci atopickým ekzémom. Objednala som si ich produkt Protopan box, ktorý obsahuje jednak telovú kozmetiku na premastenie pokožky a tiež výživové doplnky na podporu imunity. Dá sa objednať na www.protopan.sk

Jana_555

skúste Vitaberin krém.. je to krém na prírodnej báze a mne s ekzémom pomohol.. dá sa zohnať v lekárni alebo cez e-shopy..

Baborka

Podobné problémy mávajú moje deti, hlavne keď majú nejakú virózu, objaví sa im na nožičkách ekzém. Im pomáhajú ovsené kúpele, dajú sa kúpiť normálne v lekárni a nožičky im hodne mastím, aby nemali suchú pokožku

Sona345

Viem že sa pripájam trošku neskoro ale možno to pomôže niekomu ďalšiemu. Ekzémami dáva telo najavo, že sa s ním niečo deje, že mu niečo chýba - možno sú to minerály, vitamíny, ekzém sa môže objaviť v období peľových alergií, v období, keď ste vo veľkom strese. Treba podporiť imunitu organizmu a určite navštívte alergológa

Emily opat

Jezisi co riesis? Chod opat k lekarovi, ked neveris tej lekarke tak k inemu. Sama si to vyliecis len velmi tazko. Neustalym skrabanim sa ti to bude len zvacsovat a zhorsovat.

ververka

alebo okrem ineho to moze byt bakterialneho povodu, alergia, alebo choroba. U mna pri ekzeme mali podozrenie na encefalitidu.
Bez lekara toho vela nevyriesis.
Skusaj si robit obklady napriklad z repika. Skus zistovat ci ti je lepsie nechat ekzem vysusit, alebo je lepsie ak sa masti.
Najlepsie pouzivat neparfumovane pripravky.
Robit si zapisy co si jedla a robila a kedy a ako reagoval ekzem.

vitavi

Neješ nič rozdielneho ako pred exémom, ale môže to byť následok nahromadenia všetkého z minulosti a náhle prepuknutie, posledná kvapka. Exémy bývajú spravidla následkom priveľkého množstva tuku. V bežnej strave to je zväčša nasýtený tuk, ale i priveľké množstvo zdravého tuku škodí, takže - na množstve záleží. Problematická je kombinácie tuku so sladkosťami, s chemickými aditívami a s povzbudzujúcimi alebo exotickými potravinami. Vnútorný členok signalizuje problémy v reprodukčnom systéme, lýtko problémy v čreve, koleno pečeň. Nezabudni, že tuk sa v tele vytvorí i z bielkovín alebo priveľkého množstva potravy vôbec.